• Onweer in Komovi

4 Ogos, Montenegro ⋅ ⛅ 12 °C

We staan rustig op en maken een eigen ontbijtje op ons terras. Ik maak Turkse koffie en Annelies snijdt wat fruit met yoghurt, het smaakt en het zonnetje op onze snoet doet deugd. Rond een uur of 10 vertrekken we richting Komovi, een kleine twee uur rijden, maar de laatste kilometers beloven zwaar te worden. We verblijven vanavond in een andere katun hoog in de bergen en de weg er naartoe wordt als slecht omschreven.

Eerst stoppen we nog even in Kolasin, waar we wat inkopen doen voor de komende dagen. Ondertussen slaat het weer helemaal om en de zon maakt plaats voor een eerste hevig onweer. In de regen en tussen de bliksemschichten rijden we verder richting Komovi. De weg kronkelt, maar blijft voorlopig goed. Ongeveer 10 km voor onze katun slaan we een kleine zijweg in die al snel overgaat in een een echte dirt road. Stapvoets rijden we tussen de stenen en door de modder omhoog. De water stroomt in geulen over de weg. Soms is het stijl en ondertussen blijft het stevig regenen, zo nu en dan wordt die ook afgewisseld met grote hagelbollen. Hopelijk houdt onze auto het nog enkele kilometers vol, want door dit weer willen we niet te voet.

Na een klein uur over het bospad bereiken we onze prachtig gelegen katun op de rand van een diepe valei met zicht op een grote rotswand. We worden ontvangen met een welkoms drankje en eten onze picknick binnen. De regen lijkt iets te minderen en de lucht klaart op. We besluiten om nog een ‘kleine’ wandeling te maken. Uiteindelijk wandelen we toch een 7-tal kilometer, rondom de vallei. Best mooi met de opstijgende wolken. Net op tijd bereiken we onze katun want om 19u wordt het eten geserveerd. Vanavond krijgen we spaghetti en een bord kip in een lekkere saus.

‘S avonds spelen we nog regenwormen en proeven we van de lokale likeur. Heerlijk!
    Baca lagi