Satellite
Show on map
 • Day23

  Yellowstone zuid en Grand Teton

  June 9, 2014 in the United States ⋅ 🌙 11 °C

  Vroeg wakker want vandaag hebben we veel te zien en afstand af te leggen.
  Heel stil uit mijn bed om de buren niet wakker te maken, ik neem eerst water voor koffie dan is het daarna een beetje lauw, en heeft Dirk daarna warm water want het komt van ver blijkbaar. Bah net vriespunt de auto is aangerijmt, ik ga nog even naar buiten voor één foto van de opgaande zon en kom terug met een lading kunstfoto's met arty effect, met penseel effect, ja, de zon brengt op het meer opstijgende mist mee zoooo mooi.
  Sleutel afgeven om 8u en dan op weg terug naar Yellowstone maar nu de beneden loop.
  Het was 2° vóór de zon opkwam nu is het 8°, we rijden via de Nez Perce trail road.

  Aan Madison, in Yellowstone Park nemen we de richting Old faithfull. Daarna de eerste scenic afslag naar de Firehole falls, de moeite waard. We zien daarna de fountain Paint Pot waar ook bizons verspreid staan, als we dichter bij de lower geyser basin komen kunnen we een boardwalk doen tussen de geysers, die hebben namen als Celestine pile, morning pot en kleuren die gaan van waterblauw, naar nachtblauw van okergeel naar strobloemgeel maar de geuren die erbij horen zijn ook niet mis. Jammer dat je niet hoger kan staan, want er zijn foto's te koop die je het zo mooi van boven laten zien, maar die zijn wel genomen door fotografen met speciale uitrusting.
  Old Faithfull is de grootste geyser hij staat aan het oudste gebouw van Yellowstone: Old Faithfull Inn. Hij spuit om de 75 min ongeveer. Toen we aankwamen moeste we nog 45min wachten, we verkenden de oude lodge, namen foto's van het hele gebouw en kochten ons een meeneemkoffie. Dirk ging postvatten op de banken rond de geyser, ik bleef op het terras van de Inn zitten. Ons geduld werd op de proef gesteld, om 12,17u alleen wat stoom, dan een metertje water omhoog, dan weer wat stoom enkele mensen die met een bus waren keerden al terug maar wij bleven op post, eindelijk om half één de volle lading, meer dan 20 m hoog en 3 min lang. Wauw, het wachten waard, daarna nog even langs de gift shop om zo'n postkaarten te kopen waar de morning glory pool opstond, want er was te veel stoom om hem helemaal op onze eigen foto's te krijgen, dan maar een postkaart als herinnering.
  Tegen dat we terug aan de auto waren was het al half twee, we besloten de Mud Vulcano links te laten liggen, die hadden we 12j al uitgebreid gezien, en richting Teton Nat Park te rijden, we passeerden nog mooie zichten en en namen nog foto's van de Kepler cascades. We reden over de Craig Pass, 2518m hoog er lag nog veel sneeuw tussen de bomen, dan zagen we een hinde met een jong tussen de omgevallen bomen, als er één auto stopt dan stoppen ze allemaal, gelukkig bleef ze liggen en liet zicht gewillig fotograferen. Het West Tumb lake en het Lewis lake werden ook nog vereeuwigd. De temperatuur ging van 16 naar 18 en 20° en dan weer terug naar 17° maar eigenlijk was het niet koud, alleen als je in de wind kwam voelde je de killigheid van de bergen.
  Naadloos ging Yellowstone over in Grand Teton, het was John D. Rockefeller die in de jaren 1920 Jackson Hole (stadje) bezocht en vond dat de mensen de mooie omgeving van de Teton Range beschadigden, hij begon grond op te kopen en doneerde later 32.000 acres aan het gouvernement, in 1972 werd de verbindingsweg tussen Jackson Hole en Yellowstone Park een memorial parkway.
  We picknickten aan de Jackson lake overlook, met een prachtige scenerie rondom ons het was dan al 3,30 u.
  Slingerend langs de Teton Park Road reden we voorbij het Jenny Lake. Ik had hier de mooiste foto genomen in 2002 maar nu zijn de dennen veel hoger en ik vond de juiste plaats niet meer, maar met de driepikkel in de hand en dan even weg van de gebaande weg hebben we toch onszelf in de mooie omgeving geplaatst.
  Rond 5u reden we richting Jackson Hole naar ons motel Painted Buffalo. De blauwe bloemen langs de weg zijn lupinen ze zijn veel lager dan bij ons daardoor herkende ik ze niet.
  Tegen zessen kwamen we aan, een mooi groot motel, aan de rand van Jackson. Ruime kamer met alles op en aan. Terwijl ik acclimatiseer gaat Dirk op verkenning, mooi binnenzwembad, aparte eetgelegenheid voor ons continentaal ontbijt, niet ver van de bewoonde wereld, op eerste gezicht OK.
  We zitten door onze voorraad dus op zoek naar een klein avondmaal, een Subway lijkt ons een goed idee, wij op weg. Jackson bestaat blijkbaar alleen uit winkels van de duurdere soort en restaurants. GEEN enkele winkel om eten te kopen, geen Subway of Mac Donalds, geen Dairy queen! We wandelen dan maar terug om onze laatste restjes, niet veel, op te eten. En ineens op de hoek van onze block een winkel waarop aangegeven staat: wine,spirits,beer,diner,cheese. Allé denken we misschien toch een stukje kaas we gaan eens zien. Blijkt achteraan een soortement restaurantje te zijn waar je hapjes kan eten, bij een biertje eten we een tree beans salad en een quarter Spanisch tortilla. Eind goed al goed, om negen uur zijn we terug in de kamer, ik zet mij op bed en val als een blok in slaap.
  Nu om 3,25 u maak ik mijn blog, als het licht wordt dan post ik hem, het was een lange en vermoeiende dag, de middelste van onze reis maar weer een dag om nooit te vergeten!
  Read more