• House of Terror en stadsverkenning

30 April 2014, Hungaria ⋅ ⛅ 11 °C

Na de Tokayer hebben we beiden goed geslapen, tot 4,30u dan de venster dicht gedaan, en nog wat verder gesoesd.
    Je moet ons zien liggen ik lig bovenaan rechts met mijn hoofd tegen de bovenkant, en ons Greta onderaan links met haar voeten aan het benedeneind. Maar omdat het een bed is van meer dan twee meter lang komt zij maar bijna tot aan mijn middel. Een mini funiculaire, een op en een down.
    Tegen 9u op zoek naar een ontbijtcafé, een beetje voorbij het hotel was er een zaak open maar dat waren alleen panceta's en te zwaar als ontbijt. Een beetje verder was er geen kaas en geen fruit(sap), dan maar verder weg een kleine zaak waar breakfast/diner stond en daar had men dan croissants en broodjes met beleg, eieren en omelet en fruitsapjes. Het was een jonge pas geopende zaak en we konden kiezen van de kaart maar vers fruit had men niet en de broodjes waren te zoet en te hard. De thee daarentegen was heel vers en lekker. Morgen terug naar het buffetontbijt van het hotel, gemakkelijk en veel keuze.
    Ik ging op weg naar het 'house of terror' in de Andrássy Ut. Tevoet nogal ver weg dus met de green hop on bus. Het museum verhaalt de geschiedenis van het gebouw: eerst als hoofdkwartier van de pijlkruisers, een politieke partij die hard aanleunde bij de nazi's. Onder de oorlog Gestapo gebouw, daarna de KGB tijdens de bezetting door de Russen. Een gruwelijke geschiedenis.
    Ons Greta ging terwijl op zoek naar een patchworkshop die iemand aanbevolen had, een hele tijd op zoek maar tevergeefs.
    We kwamen bijeen aan Bali café waar we een gratis pintje kregen met onze voucher en waar we dan ook een belegde broodje aten. Daarna bezochten we de synagoge langs buiten want het kostte teveel om binnen te gaan, allé dat vonden we het niet waard, we hebben beiden al synagoges bezocht en de gruwelen van de holocaust zijn ons ook bekend.
    Daarna namen we de pink bus, hop on/off, een beetje de meer gevorderde versie want de gids gaf uitleg vie de micro en niet via een bandje maar er werd dan ook verwacht dat we braaf zwegen, of ze stopte haar uitleg en je kreeg een vuile blik toegeworpen. Onze bedoeling was om zo gemakkelijk mogelijk aan de Gellért Spa te geraken, om ons te verpozen want we beginnen te voelen dat we geen 20 meer zijn. Her was al half vijf eer we daar waren en het was vandaag maar open tot zes uur, en we gingen niet binnen want je betaald voor een hele dag. Morgen zijn ze open en dan moeten we onze voormiddag een beetje invullen wegen het één mei feest is veel dicht of te druk. Er is o.a. Een formule 1 evenement georganiseerd door Red Bull en men verwacht Sebastián Vettel en Luis Hamilton en nog andere coureurs. We zagen de bolides al staan.
    Bij toeval bezochten we een grotkerk, waar een heilige kluizenaar in een grot gewoond had. Daarna op terugweg even langs de overdekte markt, en dwalend door de straten terug naar het hotel om ons te verfrissen.
    Daar waar we gisteren Tokayer wijn gedronken hadden gingen we nu dineren. Toen we buiten stapten begon het te donderden, even later de eerste druppels. We gingen binnen zitten en de ober herkende ons nog als de lachende dames. We namen nu terug een Tokayer wijn deze keer dry i.p.v. sweet. Greta Goulach stew met een soort qinoa, ik duck met smach potatoes and cabage. En de cabage was superlekker klaargemaakte rode kool. Na een uurtje nog een koffie met sponge cake. De regenbui en onweer was over en we konden droog terugwandelen. Vandaag een beetje vroeger gaan slapen om onze voeten en ons hoofd uit te laten rusten!
    Baca selengkapnya