• Christchurch

2017年2月27日, ニュージーランド ⋅ 🌙 14 °C

Het praten over mijn job bij Neil bracht veel herinneringen naar boven en ik sliep heel slecht! Maar het waren goede herinneringen.
    Omdat ik zoals gewoonlijk vroeg wakker ben pak ik mijn koffer en ga wandelen in het Hagley park, na een uurtje ga ik terug om uitgebreid te ontbijten want het zal even duren eer we een maaltijd krijgen in het vliegtuig.
    Om 10 u verlaten we het hotel om afgezet te worden aan het museum en de botanische tuin, na een sight seeing zodat we weten wat we in onze vrije tijd kunnen gaan bezichtigen.
    De aardbeving in 2011 was zeer zwaar, van de 100.000 huizen hadden er 80.000 schade. Als ze onherstelbaar waren werden ze afgebroken en de particuliere terug opgebouwd volgens de nieuwe strenge aardbeving bestendige regels.
    Waar officiële gebouwen stonden die niet hersteld konden worden zijn (voorlopig?) parkjes aangelegd. Voor de voorlopig onherstelbare kathedraal, vnl wegens politieke onwil, is er een kartonnen kathedraal gemaakt voor 7000 mensen die gemaakt is met 98 kartonnen buizen waarvan er enkele 20 m lang zijn. Het gebouw is ontworpen door de Japanse architect Shigeru Ban en zou een halve eeuw kunnen meegaan.
    Ik ga naar de houten kerk die weinig schade ondervond en daarna naar de memoriam wall die pas verleden week geopend werd. Nog een wandeling in de botanische tuin dan heb ik nog een uurtje in het interessante museum en om kwart vóór twee en verzamelen we om naar het Antartic Center te gaan dat dicht bij de luchthaven ligt. Hier bezorgd de NZ air maatschappij de bevoorrading van drie basissen op Antarctica, voor NZ, de VS en Italië. We krijgen een zomerstorm over ons heen, gesimuleerd natuurlijk, in de ruimte is het -8° en er ligt echte sneeuw en met windmachines word er afgekoeld tot gevoelstemperatuur -18° behoorlijk koud, gelukkig kregen we extra jassen aan.
    We zien de blue pinguïn de kleinste soort die ze hier voederen, de diertjes hier overleven niet in het wild wegens misvorming bij geboorte of door andere dieren.
    We krijgen nog instructies voor de overstap in Sydney, ttz we landen daar, moeten via de security en dan terug in het vliegtuig naar Dubai. Blijkbaar vertrouwd men de Nieuw Zeelandse security niet. Als het TV programma gezien hebt over de Sydney luchthaven dan let je wel op want ze zijn daar extra streng, vooral op etenswaren of fruit die je zou bij je hebben!
    We worden afgezet aan de luchthaven en Jani blijft bij ons tot aan de passen controle, daar wordt afscheid genomen en tot haar verborgen ergernis krijgt ze va de meeste reizigers nog een afscheidszoen. Nochtans had ze laten horen dat we allemaal de cuddle leeftijd al voorbij waren!
    Voor de vlucht naar Sydney en verder naar Dubai zit ik aan het raam, hopelijk zie ik de opera en/of de Bursj khalifa.
    De vlucht naar Sydney duurt 2,30' en is 2127 km.
    Als we landen in Sydney zie ik inderdaad het operahuis en de zon gaat juist onder het is dan 10,10u voor NZ en pas 8,10u in Sydney, de securety gaat vlot en we wachten bij de international flights op de verdere vlucht. Onze crew wordt veranderd en mogelijk wordt er bijgetankt.
    もっと詳しく