5de bijeenkomst, online
January 10, 2022 in the Netherlands ⋅ ⛅ 4 °C
Vandaag de 5de bijeenkomst, online 🥴 is niet mijn favoriet, maar ja vooruit. Schouders eronder en gaan. Als het brave schoolmeisje dat ik ben, ben ik vanaf 9uur paraat. Is m'n WiFi goed, laptop opgeladen, m'n kamer opgeruimd 😅 drinken bij de hand. Schrijfblok, pen, boeken enz. O over boeken gesproken, man wat een leeswerk, dat voorbereidende werk... eerlijk heb ik niet alles van voor tot achter doorgelezen (fail wbt braafschoolmeisje) wel alles doorgescreend, maar tja... Alles check, dus dan maar alvast kijken of we binnen komen. O haha zowel Ellen als Hilda hebben een link gestuurd, dat kan nooit goed gaan. Ik zal er maar gewoon een proberen, ben misschien een beetje vroeg, maar ben niet de enigste.
Het gaat natuurlijk mis, met uitnodiging en de online les. Ik voel de drang om dit op te lossen, ik voel irritaties bij andere en ik voel de drang om de leerkracht te verdedigen. De les vind ik rete interessant en zie gelijk kansen en routes. Deze kwaliteitscheck moet ik onthouden!!! Grappig ook dat ook deze theorie bevestigd dat ik het beste kan beginnen met mijn gekozen ontwikkeldoel (voor het projectplan) ook het kijken naar de visie en de daaruit afgeleide beleid is interessant. Ik besef me dat ik in mijn stappenplan iets vergeten ben. Terwijl ik dit wel benoemd heb in m'n plan. Nml dat de visie op vrijwillige inzet herzien moet worden. Als ik dit niet eerst doe, zullen de vrijwilligersprofielen niet in het beleid passen. (Niet vergeten dus, dit aan te passen in de planning)
De verwerkingsopdracht die hierbij hoort, is wel reuze interessant. Het geeft me sturing in het geven van aanbevelingen voor herziening van de visie en het helpt me mijn eigen visie op vrijwillige inzet binnen Raamwerk, voor de afdeling vorm geven.
Het stoort me dat er in de visie en in het beleid veel benoemd wordt dat vrijwilligers geen bepaalde banen verdringen. Waarom? Cliënten hebben indicaties, bij die indicaties hoort zorg. Daarvoor brengen cliënten geld mee naar de organisatie. Feitelijk beloof je dus dat de organisatie geen fraude pleegt, op het moment dat ze vrijwilligers inzetten. Ik vind dat dit afbreuk doet van de professionaliteit die onze organisatie afgeeft.
Ohh en het bekeken van de financiële waarde. Financiën en budgetbeheer opzich is nieuw voor mij. Het betrekken van de manager financieel bij dit uitrekeken vind ik ook reuze spannend. Maar man, ik zie al voor me, hoe de cijfers me kunnen helpen! Uiteindelijk ben ik het gesprek aan gegaan. Een eerdere tip die ik van iemand gekregen hebt, heeft me daar bij geholpen. (Ik vind nml beginnen altijd lastig, want waar begin je... ik zie altijd iets daarvoor of daarnaast wat er ook bij kan horen) De vragen: Wat is de aanleiding en wat is je doel. En zo heb ik het gedaan. Ik kon goed vertellen, wat ik doe, waar ik naar toe wil en wat ik van hem verwachte. Hij kon mij helpen en vond het interessant te horen welke kansen er zijn. Om te zien hoeveel FTE de vrijwilligers eigenlijk omvatten (ruim 22) ik had het idee dat de FTE meer impact maakte dan de financiële berekening. Daarnaast was ik blij dat hij dit me mij bekeken heeft. Het maakt de berekening betrouwbaar, zowel naar mij zelf (want als ik zelf ga rekenen, wie zegt dan dat ik de juiste formules toepas) als binnen de organisatie!
We hebben het ook over het reflectie verslag gehad... maar ik weet het gewoon niet meer. M'n hoofd was te vol denk. Hier moet ik dus nog eens op terug komen.Read more