• 08. diena Tori - Soomaa Puhkeküla 15 km

September 5 in Estonia ⋅ ☀️ 24 °C

Šodien no viena atpūtas kompleksa otrā. Nu, jā, pa vidu nieka piecpadsmit kilometri, tik maz tāpēc, ka vakar bija daudz 😃. Kontrasts jūtams, cenā arī.
    Vakar pēc vakariņām nedaudz pasēdējām kopā ar rīkotāju (diemžēl nepajautāju viņas īsto ampluā). Vairāk gan tas bija dēļ manis, jo palūdzu sazvanīt un aizrunāt šodienas naktsmājas. Savējais savējo sapratīs daudz labāk, īpaši, ja runā vienā valodā. Viss kārtībā. Saruna novirzījās uz Tori apskates vietām. Un te nu izrādijās, ka arī viņiem ir kaut kas līdzīgs mūsu Gūtmaņa alai Siguldā. Ienākot pilsētā ievēroju, ko no tilta pa kreisi ir lieli klinšu atsegumi. Tagad sapratu, ka šorīt, projām ejot, man tā ala ir jāredz. Kilometrāža maza, tātad varu paklaiņot. Atstāju somu un nūjas likteņa varā pie kapsētas mūra un pa metāla kāpnēm nokāpu lejā, lai šo dabas veidojumu redzētu.
    Tad atkal vienmuļais ceļš gar asfaltētās brauktuves maliņu. Transporta kustība gan nav liela, bet traucējoša noteikti. Diena pamazām uzņem apgriezienus un paliek arvien siltāks. Pirmo reizi astoņu dienu laikā nākas atbrīvoties no vēja jakas, līdz ar to soma paliek smagāka. Kā sagadījās, kā nē, bet pēc vairākiem kilometriem radās izdevība iemalkot kafiju. Starp citu, tikai otro reizi šī Camino maršrutā.
    Oficiālais posms, pie kuriem pieturos arī es, beidzas atpūtas kompleksā. Rīt gandrīz divreiz garāks ceļš priekšā.