01. diena Tallinn - Saku 22 km
29 sierpnia, Estonia ⋅ 🌧 16 °C
Mans Camino Estonia faktiski sākās vakar, kad ierados Tallinn un Doma baznīcā (Tallinna Piiskopliku Toomkiriku) iespiedu ceļinieka pasītē pirmo zīmodziņu.
02. diena Saku - Hageri 23 km
30 sierpnia, Estonia ⋅ ☁️ 18 °C
Jau pēc pulkstens pieciem biju izgulējies. Nedaudz vēl pagulšņājis, cēlos, vārīju kafiju, kravāju somu, sakārtoju istabu. Pārliecinājies, ka nekas briesmīgs no gaisa nekrīt jau pēc Czytaj więcej
03. diena Hageri – Rapla 24 km
31 sierpnia, Estonia ⋅ ☁️ 18 °C
Pulkstenis ir piecas pāri septiņiem, un esmu uz ielas. Nē, nē, mani neviens neizlika no naktsmītnes, tā bija paša griba. Laika apstākļi nedaudz, bet uzlabojas, arī siltāks kļūst. Taču no Czytaj więcej
04. diena Rapla – Märjamaa 31 km
1 września, Estonia ⋅ ☁️ 19 °C
Mostos atkal agri. Vakarā viss sakārtots, lai ērti visu saliktu somā. Šorīt kafija nebija jāvāra, jo atbildīgā par guļvietu par to bija jau vakarā parūpējusies, arī saldmaizītes bija Czytaj więcej
05. diena Märjamaa – Kivi-Vigala 29 km
2 września, Estonia ⋅ ⛅ 20 °C
Pamodos tikai pusē septiņos. Nācās nedaudz ašāk visu sadarīt. Galvenais neko neatstāt par "piemiņu" no manis. Tāpēc katru reizi pārlaižu skatienu telpai, pārliecinos vai telefoni ir Czytaj więcej
06. diena Kivi-Vigala – Pärnu-Jaagupi 22
3 września, Estonia ⋅ ☁️ 22 °C
Sestais rīts uz ceļa. Viss kā katru rītu, rutīnas darbības. Pabāžu degunu ārā aiz durvīm, silts. Tomēr no vēja jakas neatsakos, reizēm tādas netīksmas vēja pūsmas var uzdzīt Czytaj więcej
07. diena Pärnu-Jaagupi - Tori 33 km
4 września, Estonia ⋅ ☀️ 22 °C
Nakts nemierīga. Gulēt ejot ieslēdzu sildītāju, dēļ kā pamodos divpadsmitos, jo bija kļuvis par siltu. Arī neskaitāmas domas jaucās pa galvu, meklējot risinājumu situācijai, kurā, Czytaj więcej
08. diena Tori - Soomaa Puhkeküla 15 km
5 września, Estonia ⋅ ☀️ 24 °C
Šodien no viena atpūtas kompleksa otrā. Nu, jā, pa vidu nieka piecpadsmit kilometri, tik maz tāpēc, ka vakar bija daudz 😃. Kontrasts jūtams, cenā arī.
Vakar pēc vakariņām nedaudz Czytaj więcej
9. diena Soomaa Puhkeküla - Köpu 29.1 km
6 września, Estonia ⋅ ☀️ 26 °C
Vai zinat, kas ir saldējums? Nē! Es tagad zinu. Varbūt zināju jau agrāk, bet piemirsu. Saldējums ir vārds, kuru zina gandrīz katrs igaunis, ja runa ir par Latviju. Tev nav jāsaka no kurienes Czytaj więcej
10. diens Köpu - Halliste 26.5 km
7 września, Estonia ⋅ ☀️ 25 °C
Vakar pirms aizmigšanas atcerējos gadījumu Carnikavas Laivu mājā (šķiet tā sauca posma Vangaži Carnikava galamērķi) pirms dažiem gadiem. Toreiz tur nakts vidū spokojās tā, ka maz Czytaj więcej
11. diena Halliste - Taagepera 27 km
8 września, Estonia ⋅ ☀️ 24 °C
Vai tas tiešām esmu es, kurš divus gadus atpakaļ šķrsoja Franciju piecdesmit četrās dienās vienā elpas vilcienā, neatpūšoties nevienu dienu, bet Igauniju nespēju šķērsot nesaslēdzot Czytaj więcej
12. diena Taagepera - Hummuli 28.6 km
9 września, Estonia ⋅ ⛅ 23 °C
Mana psihe ir traumēta.
Pie tāda secinājuma nonācu pēc pagājušās nakts. Pārāk jau nu daudz šo divpadsmit dienu laikā maršruts ved pa galveno automaģistrāļu jeb valsts nozīmes Czytaj więcej
13. diena Hummuli - Valga 18.8 km
10 września, Łotwa ⋅ ☀️ 25 °C
Skaļiem aplausiem skanot, piepildīsim glāzes un uzsauksim Jānim, nu, tas ir man, tostu, par veiksmīgo, bet ne vienkāršo Camino Estonia un Romea Strata Igaunijas posma noslēgumu. Paldies, Czytaj więcej