11. diena Halliste - Taagepera 27 km
September 8 in Estonia ⋅ ☀️ 24 °C
Vai tas tiešām esmu es, kurš divus gadus atpakaļ šķrsoja Franciju piecdesmit četrās dienās vienā elpas vilcienā, neatpūšoties nevienu dienu, bet Igauniju nespēju šķērsot nesaslēdzot visas maņas un neapkopojot visas iespējamās pūles. Kas noticis, nespēju izskaidrot. Varbūt karstais laiks? Bet arī Francija toreiz nelutināja ar vēsumu, temperatūra sniedzās pat līdz četrdesmi. Degvielas (ūdens) patēriņš sasniedza pat litru uz sešiem kilometriem, to kā šodienu atceros. Bet šeit nedaudz virs divdesmit, nu labi, mazliet zem trīsdesmit. Kur slēpjas Igaunijas "fenomens"?
Rīts miglains, tā krīt uz leju, tātad gaidāma laba diena. Tāda ir manis paša laika prognoze, paveroties pa naktsmājas otrā stāva logu. Diena ta' laba, bet ceļš kāds? Ielūkojoties ceļa kartē, saprotu, ka tas atkal ir pārmērīgi garš. Mans standarts ir līdz divdesmit pieci, tad tas ir pieņemami. Ja vairāk, tad jau ir smagi, bet pieveicams. Virs trīsdesmit priekš manis ir ... . Piebildīšu, ka ņemu vērā somas smagumu. Neteikšu, ka šoreiz tā ir viegla, nebūt nē.
Nosolījos sev šodien tempu samazināt līdz minimumam. Pat piefiksējot laiku, kurā noeju vienu kilometru. Savādi, bet velkoties tomēr sanāca četrpadsmit minūtēs kilometrs. Aiz garlaicības pa asfaltētiem ceļiem ejot, ne tādas domas vien nāk prātā.
Ierodos pie baznīcas, te arī šonakt gulēšu, un zvanu, ka esmu ieradies. Nepagāja ne piecpadsmit minūtes, kā vīrs celtnieka darba ģērbā klāt. Atver baznīcu. Man jau sagatavotas trīs risināmas lietas. Pirmkārt, atrast telefona numuru un sazvanīt naktsmājas rītvakaram. Kāpēc atrast tel.numuru? Tāpēc, ka mājas lapā esošais nav aktuāls. Otrkārt, veikals. Treškārt, dažadi iekārtošanās jautājumi. Viss izdevās lieliski. Vīrs bija ļoti atsaucīgs un pretimnākošs. Gan aizvizināja mani uz veikalu, gan sazvanoties pa vairākiem telofona numuriem, saņēma sms ar vajadzīgo. Protams, sazvanīja un aizrunāja. Lielu lielais paldies viņam. Starp citu šī bija pēdējā problemātiskā naktsmāja. Tagad viss kārtībā, droši varēsu iziet no Igaunijas, ja ... ja spēšu pieveikt rītdienas pārmērīgos kilometrus, jo pēdējā dienā atliks vien pieveikt nepilnus deviņpadsmit.Read more