Mongolia
Shebhu Uul

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

2 travelers at this place

 • Day9

  Orkhon Vally

  June 11, 2017 in Mongolia ⋅ ⛅ 12 °C

  Onze bestuurder George geeft ons allebei een fles water en gebaart dat we achter de voor ons onbekende bijrijder aan moeten lopen. Hij verruilde net zijn blauwe jas voor een lange rode en een rood/geel mutsje. Een monnik, bedenk ik me nu.
  We lopen achter hem aan het bos in, niet wetend waar we heen gaan. De enige persoon die Engels sprak is met onze reisgenoot een paar dagen paardrijden. Het is hier prachtig. Alles is groen, er staan veel bloemen in bloei en overal hoor ik vogels en zoemende insecten. We lopen bergopwaarts over boomstronken en uitstekende boomwortels en het wordt langzaam steeds modderiger. Ik vind het knap dat de monnik er zo de pas in heeft, gezien zijn leeftijd. Al is hij misschien veel jonger dan hij eruitziet, zoals zoveel van de nomaden hier. Hij zweet behoorlijk en wij krijgen het ook heet. Hij moet steeds vaker even rusten.

  We klimmen verder en de grond is nu bezaaid met dennennaalden. Ik loop vlak achter de monnik en af en toe laat hij een scheetje.
  Bovenop de berg staat een grote shrine gemaakt van heel veel takken en versierd met blauwe linten. De monnik bid, loopt eromheen en strooit een soort zaadjes over de takken heen. We lopen nu verder bergafwaarts, dieper het bos in. We hebben al zeker 1.5 uur gelopen als we op een open plek aankomen. Er staan gebedsmolens waar de monnik langsloopt terwijl hij ze draait en er staat een ger waarin hij verdwijnt. We lezen op een bord dat we bij het boeddhistische Thuvkun klooster zijn. Een plek voor meditatie en bezinning. Het klooster en het gebied eromheen zijn beschermd.

  De monnik wenkt ons naar binnen en we krijgen van het jonge gezinnetje dat er woont een kommetje hete melkthee en een chocolaatje. Dan klimmen we buiten de trap op naar het klooster. De monnik verdwijnt in een gebedshuis en wij klimmen op een rots die uitkijkt over de prachtige vallei. Als de monnik terug is klimmen we met hem langs een blauw lint omhoog de rotspartij op. Het is een route naar boven langs kleine meditatiegrotten en het wordt steeds stijler en moeilijker. Met een 60-jarige voor ons en een gezin met twee kleine kinderen achter ons kunnen we natuurlijk niet achterblijven dus klimmen we door. Het is de route die 'de magische monnik' ooit afgelegd zou hebben, waarna hij naar beneden sprong en vloog.
  Het volgende stuk is een paar meter recht omhoog. Ik durf eigenlijk niet. Als ik naar beneden kijk en me realiseer dat Jens ook kan vallen vind ik het nog enger. Als we boven staan klimt er een man achter ons aan met zijn drie-jarige zoontje om zijn nek. Als het jongetje los zou laten stort hij te pletter. Dood eng.

  Dan staat er een bordje dat vrouwen niet meer verder mogen. Jens klimt door met de monnik en de mannen bidden bovenop de top. Ik zit in het zonnetje en geniet van het uitzicht.

  Reizen is overgave. En het is het waard.
  Read more

 • Day24

  Tour Nummer 2 - Semi-Gobi

  August 17, 2017 in Mongolia ⋅ ⛅ 15 °C

  Heute geht's weiter in Richtung Semi-Gobi, da man für die richtige Gobi von Ulan-Bator aus mindestens 5 Tage braucht - Samstag fliege ich aber schon weiter nach Peking.

  Die Tour umfasst drei Tage und zwei Nächte und das erste Camp samt Yurte kann sich schon mal sehen lassen! Auf dem Weg dorthin haben wir auch glücklicherweise das Regenwetter in Ulan-Bator hinter uns gelassen.Read more

 • Day25

  Reiten, die Letzte

  August 18, 2017 in Mongolia ⋅ 🌙 27 °C

  Zum letzten Mal in nächster Zukunft - mein Hintern ist schon wundgescheuert und zum Abschluss gibt es sogar einen harten mongolischen Holzsattel 😅 Ich hab's aber gut überstanden!

  Meine chinesische Mitreisende hatte wenige Minuten später weniger Glück, als sie mit raschelnder Regenjacke, umgehängter Kamera mit Teleobjektiv und Smartphone um den Hals nicht auf Anhieb in den Sattel kam um dann wenige Augenblicke später mit zu viel Schwung auf der anderen Seite fast runterfiel... das hatte dem Pferd gar nicht gefallen und der Nomade hatte alle Hände voll zu tun, dass Pferd im Schwitzkasten haltend, die Situation zu bereinigen...

  Chinesische Touristin von chinesischer Kamera auf mongolischem Pferd stranguliert. Viel hat nicht gefehlt...
  Read more

You might also know this place by the following names:

Shebhu Uul

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now