• Leavenworth - Wenatchee

Jul 17–18 in the United States ⋅ ☁️ 33 °C

Gisteren waren we tegen de middag bij de Stevens pass. Bij de trailhead stond trailmagic! Een fris blikje ginger ale en cola die een een trail angel daar had geplaatst. Dezelfde trailangel bracht ons naar de Mc Donalds in Leavenworth.

Leavenworth is alsof een Duits dorpje per ongeluk geland is in de bergen van Washington en heeft besloten te blijven plakken. Alles ademt bier, bratwurst en lederhosen – zelfs als het buiten 40 graden is. Het is alsof je op vakantie bent in Beieren, maar dan met Amerikanen die “prost” zeggen met een accent. Leavenworth is kitsch ten top.

De prijzen zijn hier enorm hoog en omdat het zeker 40 graden is, is kamperen op de camping tussen de mega campers niet uitnodigend. Een snel bezoek langs het visitor center leerde ons dat de bussen gratis rijden tot in Wenatchee ( the appel capital of the world) Wenatchee is een veel grotere plek met alle hotelketens die je maar kan inbeelden. De bus stopte na 50 min rijden ( in de bus roepen ze trouwens om als je belt voor een halte remain seated until the bus fulltime stops) voor het moderne Avid hotel. Niet speciaal maar het was modern, proper en gratis koffie en vooral goede douche.
    De volgende ochtend een typisch Amerikaan keten ontbijt: breakfast burger, muffins, bagels, yoghurt. Na de nodige calorieën te hebben opgeslagen ( waarom geen 2 breakfast burgers?) Checken we na een laatste douche uit om 11.00 en gingen op weg met ons boodschappenlijstje naar de mega winkel Wallmart. Daarna terug naar het hotel om onze rugzakken op te halen en beetje te herorganiseren. En hup terug met de bus naar Leavenworth naar Das Sportman. We hadden in België een Platypus waterfilter gekocht bij de kampeerder in Antwerpen maar na enkele dagen brak er een stuk af waardoor filteren net wat minder efficiënt verliep... Dankzij de snelle whatsapp service van de kampeerder konden we om een nieuwe filter ( kampeermateriaal nodig 1 adres www.kampeerder.be) kopen. Jammer genoeg hebben we deze nog niet gevonden.
    Nadien nog een broodje bij de Dans deli en we konden op zoek naar een lift richting Stevens pass voor een volgende etappe. Gelukkig moesten we niet te lang wachten.