• Rit naar ons eerste kamp

July 12, 2019 in South Africa ⋅ ☀️ 17 °C

Onderweg passeerden we de stad Pretoria, die bekend staat als de regeringsstad - wat we konden begrijpen als we naar de prachtige huizen. De snelweg is overwegend 2-baans met Engelse rijstijl aan de linkerkant, met prachtige savannebeelden rondom ons de hele rit. Ik probeerde wat dieren te spotten, maar Abraham vertelde ons dat het overdag erg moeilijk zou zijn.

Vervolgens kwamen we verschillende péages tegen voor betaling en zelfs wegversperringen van de politie, op zoek naar drugs of andere illegale zaken. Gelukkig wist de bestuurder wat te doen in die situaties, dus we hebben nooit problemen gehad. We zaken borden onderweg met de info "Potentiële criminaliteit voor de komende 5 km, dus stop niet", wat al genoeg zegt hoe voorzichtig je toch moet zijn in dit land. De bestuurder legde uit dat verschillende lokale gemeenschappen in de savannestruik wonen en 's nachts naar snelwegen komen om auto's te stoppen en op zoek gaan naar eten en/of drinken. Dus beter niet stoppen om niet overvallen te worden.

We zagen ook agrarisch gebied onderweg, zoals grote velden voor tarweteelt. Vreemd om te zien hoe droge rode savannebodem plotseling verandert in groene bodem - natuurlijk gevoed door een menselijk watersysteem. Ook zijn de landbouwgebieden afgerond lands de randen in plaats van vierkanten, zodat machines deze gemakkelijker kunnen cultiveren. Aangezien ruimte geen probleem is in deze enorme savanne, zijn ze best slim om dit te doen. In de provincie Limpopo groeien ze meestal sinaasappels en avocado's, dus je ziet veel kleine verkoopplaatsen langs de weg.

Na 1 uur werd de weg hobbeliger en veranderde de baan in 1-rijstroken, dus we wisten dat we de jungle gingen betreden. We passeerden een veilingplaats voor antilopen. De dieren worden verkocht aan nationale parken of privéparken. Blijkbaar is de koedoe het beste dier om te fokken (en ook een van de duurste). We passeerden zelfs een kleine gevangenis, een lokale winkelcentrum en een KFC-winkel. Die Amerikaanse franchisen zijn overal, zelfs in de nabije jungle.

Uiteindelijk namen we een 30-min zandweg en kwamen we aan bij het domein van Horizon. We zetten Lena af omdat ze alleen de Zuid-Afrikaanse tour deed en we gingen vervolgens verder naar Camp Davidson voor onze “African Explorer” die nu echt kon beginnen.