• Dag 2 - Goeiemorgen Zuid-Afrika

July 13, 2019 in South Africa ⋅ 🌙 12 °C

Goedemorgen mooi Zuid-Afrika! We werden wakker gemaakt door Bryan de chef-kok met wat verse thee op ons bed. Hij opende de deuren en liet het zonlicht binnen. Omdat de zon pas om 7.30 uur opkomt in de winter, moest de natuur nog ontwaken, samen met de dieren. We konden het gesnurk van onze paarden in de buurt al horen, ze waren klaar voor de rit! Dus na het ontbijt met versgebakken croissants, begonnen we aan de ochtendrit op dag 2.

De eerste stop was het hoofdkamp van Horizon, zodat Richard en Aisling konden overstappen naar een ander paard. Omdat onze eerste rit een introductierit was, kon elke ruiter feedback geven over zijn of haar paard en indien nodig wisselen. Horizon heeft in totaal 94 paarden (!), dus keuze genoeg om over te schakelen naar een ander paard. Ze gebruiken de paarden telkens slechts 20 dagen per maand vanwege het vermoeiende pad, daarom hebben ze er zoveel.

Op weg naar het Horizon-kamp zagen we de Afrikaanse zeearend: een prachtige grote vogel met een witte kop.

Bij aankomst in het kamp verwelkomde de border collie-hond ons met zijn tak in zijn mond. We hadden een snelle sanitaire pauze, maar ik kon het niet laten snel even het zwembad te bekijken met het geweldige uitzicht op het meert. Deze plek is een absoluut paradijs! Camp Davidson behoort tot dezelfde eigenaren (groep van 4 Zuid-Afrikaanse aandeelhouders), beide zeer luxueuze kampen, maar toch één met de natuur.