• Kyststien fra Lønstrup til Rudbjerg Knude Fyr
    Fyret der nu ligger i sikker afstand fra skrænten de næste mange år...Klitterne ved Rudbjerg KnudeNedgang til stranden, så må vi bare se, hvor vi kan komme op igen...?Lange øde strande syd for LønstrupVi har aftensol og vinden i ryggen!Ankeret er fra en engelsk fregat, der forliste ud for klinten i 1808

Rudbjerg Knude Fyr, Lønstrup

March 27, 2020 in Denmark ⋅ ☀️ 6 °C

Om eftermiddagen kører vi tilbage over broen ved Aggersund og mod nord ud til vestkysten igen. Vi kører forbi (uden stop) Blokhus og Løkken, som ikke siger os så meget, og ud til den sydlige udkant af Lønstrup. Vi parkerer hvor den tidligere Mårup Kirke lå. Kirken blev gradvist pillet ned fra 2007 til 2015, og I dag er der bare kirkegård og et stort anker tilbage samt flot udsigt mod Rudbjerg Knude Fyr. Vi går aftentur på kyststien op til fyret, der i oktober 2019 blev flyttet 70 meter ind i land, for at undgå nedstyrtning. Turen bliver lidt længere, da vi finder ned til stranden lidt syd for fyret, og dermed må hele vejen tilbage langs stranden op til Lønstrup, hvor man kan komme op af de høje lerskrænter igen, og tilbage til Passepartout på parkeringspladsen. Endnu en flot solnedgang!Read more