- 旅行を表示する
- 海抜: 1,142 m
フランスSaint-Étienne-de-Tinée44°15’31” N 6°55’24” E
Mont Tenibre. Vandring
2021年10月1日, フランス ⋅ ⛅ 13 °C
Landskabet i Mercantour er både de store græssletter, brede dale og afrundede toppe, som vi gik på i går, og så det alpine, rå og stenede landskab, som vi har vandret igennem i dag. Det er to vidt forskellige verdener side om side.
Kvinden på turistkontoret i Saint-Etienne-de-Tinee er den samme som for to år siden. Dengang anbefalede hun en af de fineste ture, som vi har gået i Mercantour (ved Saint-Dalmas), og som man ikke lige selv kan læse sig til på kortet. I år spurgte vi til et andet område, og igen kom hun med rigtig god inspiration, og fortalte at man kunne gå ned fra bagsiden af Mont Tenibre til en sø, hvorfra der så lige var lavet en helt ny sti! Det viste sig, at hun tidligere har arbejdet 5 år på et af de nærliggende refugier, og altså virkelig kender terrænet, også det uden for stierne. Men det er bare det eneste turistkontor, hvor vi har oplevet virkelig kvalificeret rådgivning til vandrere, og ikke bare standardfraser, hvor det er tydeligt, at personen ikke selv har gået i området!
Nå, men Mont Tenibre er en bjergtop, som man med lidt god vilje kan gå op på - og ned igen - på en dag fra Saint-Etienne. Det bliver så til ca 1900 højdemeter, og også en del kilometre, hvis man laver det som en rundtur, som vi endte med at gøre. Vejrudsigten var god, og vi ville hellere lave en lang dagstur, end to korte og en overnatning på refugie. Så turen gik stejlt opad igennem skov direkte fra landsbyen Saint-Etienne indtil vi kom op til stien Chemin de l’Energie i ca 2.400 meters højde. Den blev etableret i 1921, og følger bjergsiden rundt til en sø; Lac de Rabuons, hvorfra man ville udvinde vandkraft. Herfra fortsatte vi i sten forbi flere småsøer og op igennem pas, indtil en lille vardet sti førte os til toppen af Mont Tenibre på 3.031 m. Vores første 3.000-meter top i Mercantour! Flot udsigt i virkelig råt og alpint landskab. Der var ikke så mange får eller marmot-huller her! Men ganske rigtig kunne vi komme ned på bagsiden, til søen Lac Fer, og herfra videre ned til “energi-stien”, og derfra det stejle stykke ned til Saint-Etienne, denne gang gennem flot sæterlandskab og gamle terrasser.
Det gik langsomt til sidst, og vi havde ømme fødder, men det er en virkelig dejligt tur, at have gået!
Ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/st-etienne…もっと詳しく