• Ved søen ved Refuge du Nice var der chamois overalt
    Store og småPå vagt og nysgerrige - men ikke bange!Ja, vi kom jo også op på en top! Udsigt til Lac du BastoOg spiste frokost sammen med ham herEn anden lille stenbuk balancerer på en betondæmning ved Lac de la FouEnden af dalen GordolasqueBelle et Sebastian - fransk børneserie om en dreng og hans hund - blev indspillet her!

Dalen Gordolasque - gemsernes dal

October 11, 2022 in France ⋅ ⛅ 9 °C

Det er længe siden vi har set så mange gemser (chamois) på en dag, og også været så tæt på dem, som på dagens tur. De må være meget vant til mennesker i det her område, for de flygtede slet ikke, som vi ellers har været vant til. Vi er også i hjertet af nationalparken Mercantour her. Det er sjovt at kunne iagttage dem på så nært hold, for de har sådan nogle fine hoveder, og kan se så nysgerrige ud med deres små fiffige horn. Men sidst på dagen, havde vi bare set så mange, så vi tog ikke flere billeder, og gik bare lige forbi dem!

Det var en rigtig fin rundtur helt inde fra bunden af dalen Gordolasque, op til Lac Autier, Baisse du Basto, forbi en masse søer ned til Refuge de Nice og retur til vores parkering. Og vi spiste frokost på den lille top ved siden af Baisse du Basto i selskab med en ung bouquetin, der havde lagt sig på en sten lige under toppen!

Og så er vi blevet herinde for enden af dalen, til endnu en tur i morgen, hvis skyerne holder sig lidt væk!

Se dagens tur på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/lac-autier…