• På vej op i morges, hvor tågen ikke var helt lettet endnu
    Col de Sautron - hvorfra vi spottede stenbukkeVandring på crete (ryggen) videre ud mod venstre i billedetPå skrå ned mod søen, men så ellers op til Tete de l'Alp til venstre for søenVi nød eftermiddagskaffen sammen med denne lille fyr!Høst-tidløs - blomsten i Alperne der hilser efterårsvandreren!

Vandretur ved Larche

September 23, 2023 in France ⋅ ☀️ 8 °C

Så fik vi endelig set årets første stenbukke! Først en lille flok på 6 (hunner med unger), der var på vej op ad en skråning, som vi kiggede over på fra Col de Sautron. Da vi så fik kikkerten frem lå hannerne og ventede i solen højere oppe (4-5 stk). Dem havde vi aldrig opdaget uden kikkert, og de var for langt væk til at fotografere, men dejligt at se dem!

Det var faktisk en rigtig flot rundtur vi kom på i dag, selvom solen godt måtte have været lidt mere fremme. Det var ret koldt i morges (3 grader i passet hvor vi overnattede), og tågen blev ved med at ligge både i dalene og omkring toppene. Men fra Col de Sautron gik vi på ryggen, der danner grænse med Italien videre op på Cime de la Coste du Col (2.844 m), på skrå over til toppen Cime de l’Alp (2.700 m), hvorfra der var virkelig flot udsigt ned til Italien (dale, en landsby og flere bjerge). Og så gik vi retur til Larche gennem en bred, grøn dal, hvor fårene har græsset hele sommeren, men nu er kommet ned fra. Sidst på eftermiddagen kom solen endelig rigtig frem, og vi drak eftermiddagskaffe med murmeldyrene!

Og så er vi blevet i Larche, for at gå en tur på den anden side af dalen i morgen.

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/cime-de-la…