• Greifswald og Wieck

6 September 2024, Jerman ⋅ ⛅ 28 °C

Vi tog morgenfærgen over til Stahlbrode på fastlandet. Der var mange traner på markerne, nogle steder store flokke andre steder bare et par stykker. Det er stadig varmt, op mod 30 grader, men frisk vind.

Vi kører til byen Greifswald og holder på en parkering ved floden Ryck. Herfra cykler vi langs floden ud til den lille by Wieck, der ligger ved bugten Dänische Wiek. Navnet stammer fra nogle danske Cistersiensermunke, der var med til at grundlægge klosteret Eldena ved Wieck i 1199. Det er også langs floden Ryck i Greifswald, at der ligger en utrolig samling af sejlskibe, og ikke bare sejlskibe, men gamle sejlskibe! Det er virkelig en flot cykeltur ud til den gamle klapbro ved Wiek og tilbage igen.

Ved middagstid starter vi så på en motorvejsetape sydover. Vi kører udenom Berlin og ned til lige nord for Leipzig uden nævneværdig kø. Her finder vi en fredelig parkeringsplads bare 5 km fra motorvejen i et genoprettet naturområde, der tidligere har været brunkulsmine. Vi havde aldrig fundet hertil, hvis det ikke havde været for App’en Park4night. Nogle gange er den virkelig god at have, andre gange skal man selvfølgelig passe på ikke at lade sig styre for meget af den, og glemme at se sig omkring med egne øjne! Men her til aftens var det helt perfekt, og vi nåede en cykeltur i naturområdet rundt om søen inden solen gik ned.
    Baca lagi