• Col de Cerise og Lac du Mercantour

September 30, 2024 in France ⋅ ⛅ 13 °C

Én af de første gange vi var i Mercantour (i november måned for flere år siden), så vi gemser på en kort tur opad i skoven her fra Boreon. Så vi havde et lille håb her i morges, om at vi kunne møde dyr i dag. Vi havde udset os et pas, med det idylliske navn Col de Cerise (Kirsebærpasset), men hvordan nogen har fundet på det navn, er mig lidt af en gåde!

Vi er i noget af det høje Mercantour her, og der er ikke meget grønt sæterlandskab over det mere. Stenede bjergskråninger og blokmarker beklædt med skov. Når man vandrer 600 meter opad igennem en blandingsskov, er der god tid til at tænke og filosofere! Grantræer stikker, lærketræer kilder, og fyrretræer kan gøre begge dele, afhængig af hvilken type, man kommer i kontakt med!

Ude af skoven begyndte vi at spejde efter dyr, og der gik ikke lang tid, før vi så de første gemser i stenene. En stor spredt flok, hvor et par stykker kom tæt forbi os. Vi kom forbi en meget lille sø, der selvfølgelig bærer navnet Kisebærsøen (Lac de Cerise), selvom der er langt til et kirsebærtræ her, og så fortsatte stien ellers støt og roligt op mod et stejlt pas. Lige før passet sagde jeg, at nu mangler vi lige at se en stenbuk heroppe, men i selve passet var der bare udsigt ned i Italien, og et flot kig tilbage mod hvor vi kom fra. Lige over på den italienske side lå imidlertid et gammelt militærskjul (betonhus), og da vi gik over for at kigge nærmere på det, sprang først én stenbuk, og så en mere ud af et åbent vindue! Det var en mor med en unge, der åbenbart havde indlogeret sig der, og de sprang bare op på det flade tag, og kiggede nysgerrigt på os!

Efter et frokoststop fortsatte vi af den lille, nu knap så tydelige sti, der gik lidt op og ud af den ene side af passet. Derefter ned i en stor stenet cirkusdal med søen, med det meget mere velklingende navn, Lac du Mercantour. Det var en virkelig flot rundtur ned til søen, hvor der græssede endnu en stor flok gemser. Faktisk har vi set ligeså mange gemser i dag, som vi tit ser murmeldyr! Og på vej ned til stien, der skulle føre os ned i skoven igen, var der såmen også et par stenbukke mere, der gik og nød solen!

Og for så at afslutte det hele, så var der utroligt nok endnu en flok gemser, da vi kom helt ned i skoven igen. Og det er altså ikke de samme vi har set hele dagen! Men det gjorde de mange højdemeter nedad gennem skoven meget underholdende, med springende gemser foran os!

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/col-de-cer…