• 12 søer og Pic Carlit 2.921 m.

October 23, 2024 in France ⋅ ☁️ 8 °C

Så kom vi tilbage på vandrestierne! Vi kørte op til den store sø Lac des Bouillouses. Det er en vej, der er lukket om sommeren, hvor man så må tage en lille bus frem og tilbage, og om nogle uger lukker vejen for vinteren, så faktisk er tidspunktet lige nu det bedste, hvis man vil op til de mange søer og toppene i området, og samtidig undgå al for mange mennesker!

Vejen derop går gennem fyrreskov med køer og heste der græsser under træerne, og første del af vandrestien er også i lav fyrreskov, men med åbne områder, og hurtigt kommer vi til den første lille sø. Områder med søer er altid vældig populære blandt vandrere, og her er der også et fint stisystem mellem de 12 søer, der ligger i flere niveauer og forbundet af små elve. Vi er så vant til bjergsøerne i Alperne, der ligger over trægrænsen, og de siger os ikke altid ligeså meget som en bjergtop eller et pas med udsigt, men de her søer lå i et grønt landskab med spredte træer, og det var faktisk ret pænt! Vi havde sol i dag, men også en masse hvide skyer, og det gav et ret fint farvespil.

Efter den sidste sø fortsatte vi så op mod toppen Pic Carlit. Der var en god stigning i klipper de sidste 150 højdemeter, og vi nåede lige at få en lille smule udsigt til den anden side, men ellers var vi indhyldet i skyer på toppen.

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/pic-carlit…

Vi kørte så tilbage mod Mont-Louis og derfra videre af vejen mod Andorra. Solen var kommet frem igen, og det var et flot efterårslandskab med gule træer og store græsmarker der bliver afgræsset af især køer og heste i det her område. Vi kørte gennem den lille spanske enklave Llivia og op til passet Col de Puymorens, hvor vi holder for natten. Med den fineste udsigt til lyden af brølende køer, der græsser her rundt omkring os.