• Pic de la Coma d'Or 2.826 m.

24 de octubre de 2024, Francia ⋅ ⛅ 14 °C

Vi har bare lige flyttet os over på den anden side af en bred dal, og vandrede i dag op i det bjergområde vi ville kunne have set over på i går, hvis ellers det havde været klart fra toppen Pic Carlit. Alligevel er det en helt anden tur vi vandrer i dag! Landskabet er anderledes, der er næsten ikke andre mennesker, og så er det dyrenes dag i dag!

Vi startede i rimfrost og skygge op gennem en dal over trægrænsen. Det steg langsomt og underlaget var blødt, kort græs, der vidnede om at får nok har gået og græsset her i sommers. Det var meget behageligt terræn at gå i, og vi kom stille og roligt op i solen, gennem det ene lille pas efter det andet og op på toppen Pic de la Coma d’Or. På vejen så vi nogle dyr i det fjerne, løbe ned over en skråning, og tog dem for at være gimser, som hedder Isard her i Pyrenæerne, og ikke Chamois. For første gang i efterår havde vi dog ikke kikkerten med! Det ærgrede vi os over nogle gange i dag!

Fra toppen søgte vi ned over en ryg, over til nabotoppen (Pic de Cortal Rosso), og derfra ned til en sti, der skulle føre os på en rundtur tilbage til vores parkering i passet. Og her så vi endnu engang, på lang afstand, en stor flok dyr der græssede nede i en dal. Vores sti gik ned mod dem, men de flygtede ret hurtigt, og da lignede de ikke helt gimser i deres flugt, og pludselig så vi én tæt på, og kunne se det var en mouflon-han, som vi også var begyndt at snakke om det kunne være! Vores billeder taget med zoom viste også bagefter, at det var en kæmpe flok på nok 30 mufloner (vilde får), som vi var kommet forbi. Det er alligevel ikke så tit, at vi har set dem!

Rundturen tilbage ned igennem dem anden dal var virkelig flot og varieret. Så af de to ture vi nu har gået her i området, vil vi klart anbefale den sidste, som ikke er den klassiske og opreklamerede tur alle går om sommeren, men en meget flot og varieret tur, med mulighed for at se vilde dyr. Og så var der selvfølgelig også nogle søde køer på vejen ned. De er nemlig ikke alle kommet ned fra bjergene endnu, selvom bønderne har travlt med at hente dem ned alle steder, vi kommer forbi. Og da vi kom tilbage til Passepartout, stod han og snakkede med en flok endnu sødere heste!

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/pic-de-la-…