• Vandring ved Col de l'Iseran

September 12 in France ⋅ ☁️ 12 °C

Endelig var solen for alvor med os, og det så ikke ud til regnbyger i dag. Vi kørte langsomt mod Col de l’Iseran, og lidt ned af vejen på den anden side mod Maurienne-dalen, hvor vi holdt på en lille holdeplads (Pont de la Neige). Vi havde egentlig udset os et pas; Col des Fours at vandre til, men et godt stykke deropad syntes vi, der var et andet pas over til venstre, der så mere spændende ud, med en fin top man kunne gå op på. Så vi ændrede kurs, og kom ret hurtigt op på toppen l’Ouille de Trétêtes (2.948 m). Det var helt perfekt! Vi havde det helt for os selv, og der var virkelig flot udsigt i alle retninger: et stenet landskab i gule farver, grønne dale, og flotte toppe med gletschere på siderne. Vi sad lige under toppen og spiste frokost, med kig ned til en lille flok stenbukke; hunner med unger, og tre gribbe svævede over vores hoveder.

Vi kørte resten af vejen ned fra Col de l’Iseran med flere stop. Særligt den lille dal La Lenta, med flere små sætergårde og stenhuse er virkelig idyllisk, og i utrolig flotte farver lige nu.

Og så er vi tilbage i Bonneval-sur-Arc, hvor vi næsten kommer hvert år. Holder og kan høre murmeldyrene pifte i terrænet her bagved parkeringspladsen. Vi har ellers planlagt en cykeltur i morgen, men der er også lovet regnvejr, så nu må vi se, hvor meget det bliver til.