• Col de Vars og Vallée de l'Ubaye

21 september, Frankrijk ⋅ ☁️ 15 °C

En rejsedag hvor vi har flyttet os fra Queyras og ned til Ubaye, som er et lille område der ligger syd for Queyras, helt ind mod den italienske grænse og lige nord for Mercantour. Hvis Queyras historisk har været fattigt og isoleret, gælder det i endnu højere grad for Ubaye-området. Jordloderne er små og stenede, husene lidt mere rå og ikke så pyntede, og tagene består ofte af rustne stålplader. Men bjergene er flotte og høje, og ligesom Queyras ikke er så kendt udenfor Frankrig, er dalen Vallée de l’Ubaye endnu mindre besøgt, og for os en lille skjult perle - også til vandreture.

Så i dag på vejen ned fra Col de Vars mod byen Jausiers, drejede vi ind i dalen fra Saint-Paul-sur-Ubaye, og kørte forbi den gamle bro Pont du Châtelet, der går over til landsbyen Fouillouse, og videre ind til landsbyen Maljasset, hvor vejen ender. To steder vi også viste frem da Karin og Karin var hernede på besøg for to år siden.

Vejret som ellers har været nådigt ved os de sidste mange dage, er nu - ganske som lovet - bukket under for tunge skyer og regn, så nu må vi se hvad de næste dage bringer.
    Meer informatie