- Vis rejse
- Tilføj til træskolisteFjern fra træskoliste
- Del
- Dag 20
- onsdag den 24. september 2025 kl. 18.29
- ☁️ 5 °C
- Højde: 1.204 m
FrankrigJausiers44°25’19” N 6°44’16” E
Snevejr!

Der er sol og blå himmel fra morgenstunden, men inden vi kommer afsted og op til passet Col de Larche, er det allerede blevet noget mere gråt. Vi starter ud på vandreturen op ad dalen mod Vallon de l’Orrenaye, og det er lidt koldere end det plejer at være, og skyerne kommer længere og længere ned, men vi bliver adspredt lidt af, at der pludselig er en hel flok gribbe omkring et ådsel, næsten lige ved vandrestien. Vi har aldrig været så tæt på dem før; ser hvordan de slås indbyrdes, og de letter og flyver tæt over vores hoveder, da vi går forbi! Det er gåsegribben, og der er nok 15-20 stk samlet. Det er et dødt får, de har kastet sig over, og der er også en lille flok får i en indhegning med to glade hyrdehunde og en hest lige ved siden af.
Nå, vores mål hedder Col du Boeuf og ligger på grænsen til Italien, så det sigter vi efter på en lidt utydelig sti, mens det begynder at drysse med bløde hagl, der bliver liggende som sne på stien. Der er efterhånden ingen sigtbarhed, så da vi når til passet, er vi lidt i tvivl, om vi skal fortsætte. Vores kort (hverken det på papir eller det på telefonen) dækker ikke Italien, og vi skal en smule ned til en sø og så op til et andet pas, inden vi er tilbage i Frankrig! Men så længe det er sne, der falder, bliver vi ikke våde, som hvis det var regn, og vi kan stadig se en sti, så vi fortsætter!
Det virker lidt skørt at vandre rundt i sådan et vejr, når man nærmest intet kan se, men vi kommer ned til søen og op til passet; Col des Monges, og videre på sti over til Col de la Gipere de l’Orrenaye (tilbage i Frankrig), og så klarer det faktisk lidt op, og vi vandrer gennem et fantastisk sort-hvidt landskab, hvor der pludselig dukker bjergtoppe og dalsider op, og et utroligt lys med sol og sne i luften, der opvejer alt det vi ikke har kunne se før. Og vi er næsten helt tørre og får spist vores madpakke, inden vi kommer tilbage til fårehytten og ådslet der nu er helt tømt, og bare ligger tilbage som uld og knogler.
Og så er vi tilbage til Passepartout og varmen, og i Col de Larche har det ikke sneet, så vi køber lidt italienske delikatesser i grænsebutikken, og kører så ned til Jausier og tager endnu en nat her, inden vi finder på hvad vi skal i morgen.Læs mere