• Tête de Paneyron. 2.785 m.

25 september, Frankrijk ⋅ ☁️ 5 °C

Vi kører tilbage mod Col de Vars om morgenen. Det er stadig koldt, men solen skinner på sneen, der ligger omkring de højeste toppe. Vi gør et stop i passet, og vandrer op på toppen Tete de Paneyron. Turen op er ikke så afvekslende. Vi krydser opad på en sti over sparsomt græs og sort jord/klippe, men vi går med udsigt over mod Brec de Chamberon og de andre høje toppe i den øvre del af Ubaye. Og da vi kommer op på ryggen med toppen Paneyron er der pludselig virkelig flot udsigt også mod Queyras’ høje og nu sneklædte toppe, og længere mod nord Les Écrins gletschere.

På vej ned vælger vi at gå udenfor sti af den anden ryg ned, og det er straks sjovere end turen op, når man skal finde sin vej selv. Køerne der har græsset her i sommers, er søgt længere ned mod dalene. Landskabet og luften er vinterlig, men når solen er fremme, minder den os om at vi trods alt stadig er i september, og at vi nogle år har vandret i varme til langt ind i oktober. Så måske kan varmen komme lidt tilbage?

Vi bliver lidt neden for passet Col de Vars ved en lille sø for natten. Har besluttet at holde weekend i Queyras (i Ceillac), så vi har ikke travlt.
    Meer informatie