- Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
- Dzielić
- Dzień 33
- wtorek, 7 października 2025 19:34
- 🌙 12 °C
- Wysokość: 1 032 m
FrancjaLus-la-Croix-Haute44°40’2” N 5°42’29” E
Cykeltur i Trièves

Vi havde allerede besluttet for et par dage siden, at vi ville bruge en dag på cykling rundt i den del af Trièves, der ligger som en stor, let kuperet, rund dal, med byen Mens som centrum, og ellers omgivet af Dévoluys højeste toppe på den ene side og Vercors' lange bjergkam og Mont Aiguille til den anden. Vi kunne endda se, at vi sidste år, da vi lavede en vandretur lidt øst for Mens, havde skrevet at hele det kuperede dalområde, ville være flot at komme tilbage og cykle i engang!
Og i dag skulle være solrig, varmere og med mindre vind, så i morges kørte vi til Mens og parkerede Passepartout, spændte cyklerne af, og begav os afsted. Det var mindst lige så fantastisk at cykle rundt i, som vi havde forestillet os! For en gangs skyld var det muligt at lave en rundtur, hvor vi næsten udelukkende kørte på de mindste, asfalterede veje (dem som er hvide på kortet!). Der var stort set ingen trafik. Terrænet var småbakket, men det var korte og overkommelige opstigninger, og så vekslede det hele tiden mellem marker, skov, spredte små gårde og små landsbyer. Vi er kørt igennem dufte af: nyharvet jord, en enkelt blomstrende rapsmark (der stod som efterårsafgrøde), savværk og granskov og hele tiden med udsigt til enten Mont Aiguille, Grande Tête de l’Obiou eller Le Grand Ferrand. Stort set alle husene ligger med en fantastisk udsigt til disse toppe, men i et grønt og frodigt landskab.
Vi lavede små stop i stort set alle landsbyerne, som vi kom igennem: La Petit Oriol, Sandon, Le Percy, Monestier-du-Percy, Prébois, Le Perrier, Tréminis og Saint-Baudille-et-Pipet. De er alle virkelig fine, med gamle gårde der er restaurerede, og velholdte haver, både med grøntsager og blomster. Klimaet minder nok lidt om i Danmark. Der er pæretræer, fritstående ege- og valnøddetræer. Der har været tradition for små selvforsynende landbrug. Vi snakkede med et ældre par i landsbyen Le Perrier, der havde boet der et par generationer. De havde lidt får, kaniner høns og duer, men flere steder er der også køer og fritgående grise, så der er virkelig basis for et varieret selvforsyningslandbrug her. Og så nogle meget flotte bjergtoppe, man kan drømme om at bevæge sig op i!
Dagens cykeltur (kommer på Wikiloc senere): 50 km og 1000 højdemeter (flotte runde tal!) Czytaj więcej