• Saint-Vallier - Chateau Bobigneux

27 Oktober, Perancis ⋅ ☁️ 10 °C

Vi kørte det lille stykke op til byen Saint-Vallier i formiddags, hvor Jackys mor ligger begravet på kirkegården sammen med hendes forældre og bedsteforældre. Vi er næsten forbi hvert år, og sætter som regel en sammenplantning med lyng, der holder det meste af vinteren.

Herefter parkerede vi på den anden side af Rhônen, og tog en cykeltur sydpå langs med floden næsten ned til hvor vi havde holdt i nat og tilbage igen. Og så kørte vi ellers mod Chateau Bobigneux, hvor Jacques og Danielle i mange år har drevet en restaurant på det lille eventyrslot. Nu er det deres børn, der har taget over, men de hjælper stadig til, og bor lige ved siden af i et lille stenhus, der tidligere var en lille lade/stald. Det er et rigtigt familieforetagende, hvor flere af Danielles brødre bor i de omkringliggende huse og på gården, hvor næste generation har taget over med driften. Vi gik en fin lille tur sammen i skoven bag slottet. Det var tåget og næsten regn, men vi fik alligevel samlet lidt kastanjer og valnødder, og kom så forbi gården lige til malketid - hyggeligt!

Om aftenen bagte Jacques “Crique” til os. Det er en rigtig egnsret fra Ardeche, der består af revne kartofler og æg, bagt på panden. Med salat og lidt sauterede svampe til. Simpelt og meget lækkert. Jacques kommer selv fra Pyrenæerne, og har arbejdet som kok siden han kom i lære som 14-årig. Nu er han 79, og har arbejdet 18 år af sit liv i Grønland (Nuuk og Ilulissat). Tænk at have arbejdet med det samme fag i så mange år, og stadig synes om det!

Det var en hyggelig aften - og Passepartout synes også det er lidt sejt, at holde parkeret ved slottet Bobigneux!
    Baca lagi