• Cykeltur i Aubrac

October 30 in France ⋅ 🌙 10 °C

Vi føler os meget heldige! Vi havde jo drømt om at cykle rundt på det her plateau, og i dag fik vi det helt perfekte cykelvejr - vindstille, tørt, klart og med sol. Og det er ikke fordi, vi er i en periode med flot og stabilt vejr, vi var bare heldige i dag!

I morges gik vi en lille rundtur i landsbyen med navnet Aubrac. Der er bare 10 fastboende i dag, men en flot gammel pilgrimskirke og store gamle stenhuse, der blev bygget som hoteller og hospitaler i begyndelsen af 1900tallet, hvor man fandt ud af, at det var sundt at opholde sig heroppe i højden og den rene luft, og der derfor var en begyndende turisme kombineret med kurophold. Men Aubrac ligger også på én af pilgrimsruterne til Santiago de Compostela, og ligesom ved Sankt Bernhardpassene, som vi kørte igennem i september, blev der helt tilbage i 1200tallet bygget refugier/hospices til at beskytte pilgrimsvandrerne.

Men vi kørte altså videre til den næste lille landsby Saint-Urcize, hvor vi parkerede og spændte cyklerne af, og så cyklede vi ellers en rundtur forbi: La Trinitat, Saint-Rémy-de-Chaudes-Aigues, Grandvals og Recoules-d’Aubrac. En flot rundtur på 40 km og de 560 højdemeter vidner også om, at Aubrac er et bakket plateau.

Det var bare så flot at opleve det hele fra en cykel, tættere på end med Passepartout. Man får dufte og lyde med. Køerne. Rovfuglene der svæver over hovederne på os og spejder efter mus. Det er nemmere at stoppe op og tage billeder, selvom det er svært at indfange fornemmelsen af at at køre rundt med så vidde horisonter på et lille billede!

Vi nød dagen i fulde drag, lige til solnedgangen (der var ekstra rød i aften) ved den lille landsby Lacalm, hvor vi holder med udsigt til Cantals bjerge i horisonten. I morgen er der nok regn og blæst igen…