• Barcelonnette

October 1 in France ⋅ ☁️ 15 °C

En gråvejrsdag hvor skyerne lå lavt, men hvor det ikke blev til særlig meget regn.
    Vi cyklede en tur til Barcelonnette i formiddags, mest for lige at røre os lidt. På vej ind mere eller mindre direkte, på vej hjem via et par små landsbyer lidt op af dalsiden, og dermed også lidt flere højdemeter. Jeg bliver tit overrasket over, hvor hurtigt man føler sig meget langt ude på landet, og næsten i en anden tidsalder, når man bare lige har forladt en hovedvej; gamle stenhuse, fritgående høns, gæs og duer, haver med alverdens grøntsager etc. Det oplever man altså ikke på samme måde i Danmark.

Nå, men ellers har vi ikke lavet så meget i dag. Barcelonnette blev grundlagt som by i 1231 af en grev Raimond Bérenger, der kom fra Catalonien, og derfor kaldte byen for Barcelone. Senere tilføjede man så “-ette” (det lille Barcelona), for at skelne med det rigtige Barcelona!

Billedet af soluret er så heller ikke fra i dag! Men fra en af de utallige mure her i Ubaye, der bærer et malerisk solur. Teksten kan oversættes med: Jeg er blevet sat her på muren, for at kunne fortælle hvad klokken er, både til gode mennesker og til banditter.
    Det bliver hermed dagens citat!