• Chapeau de Gendarme. 2.682 m.

October 2 in France ⋅ 🌧 11 °C

Velkommen tilbage til Mercantour!
    Selvom vi ikke er inde i selve nationalparken, er det bare så dejligt at være tilbage i området, og især at møde dyr igen på vores vandretur! Allerede da vi parkerede i formiddags ved Pont Julien (på vejen op mod Col de la Cayolle), kunne vi høre kronhjorten brøle. Det er jo tiden nu, og han kommer sikkert til at brøle hele natten, her hvor vi holder nu!

Toppen Chapeau de Gendarme har vi en gang tidligere, for snart en del år siden, været på vej op på. I dag da vi gik op mod passet Col de Fours, var vi faktisk ikke helt sikre på, om vi efter passet skulle gå til venstre mod “Gendarmens hat”, eller til højre på en ryg med flere toppe. Da vi så en stenbuk med kikkert på vej op ad ryggen mod højre, tog vi så også først den retning, men da skyerne også lå lige omkring toppene, og der ikke var decideret sti den vej, vendte vi retur til passet efter den første lille top. Vi spiste så frokost, og mens vi sad der, kom endnu en stenbuk (hun) eller måske en gemse? gående på tværs lidt højere oppe.

Da det endnu ikke var begyndt at regne, besluttede vi så at gå mod “Gendarmens hat”! Stien snoede sig mellem store stenblokke men i højt græs, og vi havde en lille fåreflok med hyrde et stykke under os, og flere stenbukke (hunner med unger) græssende over os.

Fra næste pas; Col de Gyp, må man så et lille smut ned på den anden side, inden det går stejlt op mod Chapeau de Gendarme. Lidt før toppen, på en fritstående knold/top, spottede vi et par horn der stak op, og ganske rigtigt lå der en ung stenbukkehan deroppe, og kiggede ud over tågehavet! Og lige før toppen, på en flad klippe, lå endnu en, og kiggede nysgerrigt på os, mens vi gik udenom ham, for at komme op!

Og faktisk var vi også heldige med skyerne. De trak sig en lille smule væk fra toppen, da vi lige kom op, og det begyndte først at regne lidt, da vi var kommet et godt stykke ned igen. Dejligt at være på tur igen!