Portugal
Parque Ribeirinho de Faro

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 32

   Wachten op Veni Vidi Fietsie

   November 29, 2023 in Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

   Vanmorgen weer vertrokken van de camping bij Margot. Bij het uitchecken kreeg ik van Coco, de eigenaresse, de nacht cadeau, ik hoefde niets te betalen 😃
   Vandaag zou ik mijn fietsje ophalen, die had een week bij de fietsenmaker gestaan. Nou dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ging er van uit dat ik m zo gevonden had, op dezelfde manier waarop ik m de vorige keer gevonden had, in Google Maps. Er kwamen 3 fietsenmakers naar voren die mij allemaal even onbekend voorkwamen. Maar ja je moet toch iets dus op weg naar nr. 1. Nee die was het duidelijk niet, dan zal het nr. 2 zijn. Maar ook dat was m niet. Het moest dan nr. 3 wel zijn. Maar oh jee, dat was m ook niet, geen verdere aanwijzingen meer. Toch maar uitgestapt om bij nr. 3 te vragen of zij nog een andere fietsenmaker wisten. Er zat een mevrouw achter de balie die gelukkig Engels sprak, maar opeens vroeg ze spreek je Nederlands? Dat was nog beter. Na veel zoeken en aanwijzingen gevende: het was op een soort industrieterrein, het treinspoor liep er langs en er was een park met een parkeerplaats met campers. De mevrouw ging nog even bellen met iemand en ja hoor gevonden, ze kon het op de kaart van Google Maps aanwijzen.
   Daar ging ik opgelucht weer op weg. Toen ik bij de parkeerplaats met campers reed ben ik daar gaan staan want intussen was de fietsenmaker dicht en ging om 15.00 uur pas weer open.
   Broodje gegeten en slowcook linzensoepje gemaakt, dat wil zeggen eerst even laten koken en toen in bed gezet.
   Even na drie uur kwam ik bij de fietsenmaker aan en zag Veni Vidi Fietsie al buiten staan, maar de vreugde was van korte duur want er was nog helemaal niets aan gebeurd. De monteur zei dat hij begrepen had dat ik 3 weken weg zou blijven en had er nog niets aan gedaan. Toen ik heel duidelijk zei dat ik een week had gezegd zei hij dat hij het verkeerd begrepen had, dat Engels niet zijn moedertaal was en dat als ik het in het Portugees had gezegd er geen misverstand zou zijn geweest. Wat moet je daar nou mee? Ik vroeg wanneer de reparatie dan klaar zou kunnen zijn waarop hij zei "morgen". Toen ik vroeg morgenochtend of morgenmiddag begon hij weer te zeggen dat het een misverstand was. Maar daar trapte ik niet in en herhaalde de vraag of het morgenochtend of morgenmiddag zou worden. Hij zei dat hij mij zou bellen als het klaar was. Maar ik volhardde in de vraag of dat morgenochtend of morgenmiddag zou zijn. Uiteindelijk zei hij dat het om 12 uur klaar zou zijn.
   Voor de zekerheid vroeg ik hem of hij wel goed begrepen had dat ik niet meer dan 25 euro wilde betalen en ja hoor dat kon hij zich nog wel herinneren.
   Dan maar een wandeling maken in de buurt en even achter de parkeerplaats was er echt een heel mooi park aan het water. Na lekker gewandeld te hebben nog even het spoor overgestoken naar een winkelcentrum waar ik bij de Pingo Doce heerlijk een chocolade croissant en een kopje koffie heb besteld, samen 1,39. De prijzen voor koffie zijn in Portugal ongekend laag en de koffie is altijd lekker.
   Teruggekomen op de parkeerplaats zag ik dat er veel campers en caravans staan waar mensen gewoon in wonen. Dat zie je aan alle spullen die buiten staan. Lekker mijn soepje uit bed, hij was goed gaar en de temperatuur was ook nog goed. Heerlijk dat slowcooken!
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Parque Ribeirinho de Faro

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android