Portugal
Faro (Sé)

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Top 10 Travel Destinations Faro (Sé)
Show all
Travelers at this place
  • Day 8

   Van Olhao naar Culatra

   November 5 in Portugal ⋅ 🌙 15 °C

   Heerlijk, bij het wakker worden scheen de zon. Nu weet ik weer waar ik het voor gedaan heb dat hele eind rijden.
   Eerst maar naar de markthallen voor een koffie met een pastel de nata.
   Wat fijn om op een terras in de zon te zitten op mijn slippers. Thuis had ik niet kunnen denken dat ik dit jaar mijn slippers nog zou dragen daar was het al veel te koud voor geworden.
   Leuk gesprek met een vrouw die daar ook alleen zat.
   Weer terug om te lunchen en mijn spullen te pakken om naar Souwie op Culatra te gaan.
   Voelde toch wel gek om Octobus voor 2 dagen achter te laten. Aan de buurman, die nog 3 a 4 dagen zou blijven, gevraagd of hij een beetje op Octobus wilde letten en hem mijn telefoonnummer gegeven voor als er iets aan de hand was met Octobus. Dat voelde al veel beter.
   Om 15.00 uur met de boot naar Culatra, waar Souwie al op me stond te wachten. Wat is dat toch ontzettend leuk om elkaar op die prachtige plek weer te ontmoeten.
   Een wijntje op het terras van Souwie's huisje met lekkere hapjes. Daarna genieten van de zonsondergang, wat een mooi uitzicht zeg!
   Ik had campervoer meegenomen, gekookte bietjes vacuüm verpakt, Boursin en gebakken aardappelen met uitjes en spekjes ook vacuüm verpakt. Het was snel klaar en smaakte ook nog goed 😃
   Voor 2 nachten is dit nu ook mijn huisje. Het wordt morgen weer lekker weer, ga over het eiland wandelen en foto's maken, ik heb er zin in!
   Read more

  • Day 9

   Culatra

   November 6 in Portugal ⋅ 🌙 14 °C

   Een eigen terras gemaakt op het strand vanmorgen, wat is dat luxe. Lekker genieten van het laag water, geen mens te zien, het hele eiland voor jezelf!
   Vervolgens een wandeling over het strand met als opdracht om wat zeekraal mee te brengen voor de lunch. Wat heerlijk die stilte, alleen het geluid van de vogels en het water.
   Teruggekomen ging Souwie de lunch klaarmaken, aardappeltjes uit de oven met een heerlijke salade, wat hebben we het toch goed hier!
   Na de lunch de andere kant opgelopen richting de Atlantische Oceaan, maar daar ben ik niet gekomen, teveel afgeleid door wat er allemaal in de haven gebeurt. Vissersboten die terugkomen helemaal omringd door de meeuwen die hopen een visje mee te kunnen pikken. De vissershuisjes waar mannen bezig met allerlei werkzaamheden. En door de straten gewandeld van het leuke dorpje.
   's Avonds schelpjes gegeten bij de bar, wat was dat heerlijk klaargemaakt, wijntje erbij, wat een mooie afsluiting van een schitterende dag, ik ben een zeer tevreden mens!
   Read more

  • Day 71

   Faro

   November 13 in Portugal ⋅ ☀️ 22 °C

   Wie oft waren wir schon in oder in der Nähe von Faro einkaufen, aber die Altstadt hat es bisher nie auf unsere „to do Liste“ geschafft. Das wurde heute nachgeholt. Recht interessant ist natürlich die Kathedrale mit seinem Beinhaus. Und wir haben das erste Mal ganz offiziell Senioren-Eintrittskarten bekommen. Na ja, bei mir hat der Kartenverkäufer ein Auge zugedrückt. Ob sich Thomas über die spezielle Eintrittskarte gefreut hat? 🤪 🤭
   Beim Mittagessen erreicht uns ein Email unserer Werkstatt in Lissabon: die neuen Teile für unseren Küchenumbau sind angekommen! 🥳🥳
   Das heißt, morgen brechen wir auf und fahren bis kurz vor Lissabon, damit wir am Mittwoch ganz zeitig (09:00 Uhr) bei unserer Werkstatt sind.
   Recht beschwingt machen wir noch einen Abstecher zum Hafen und schlendern dann wieder zu unserem Parkplatz. Das Verkehrsschild vor dem WoMo-Parkplatz gibt uns Rätsel auf …
   Read more

  • Day 23

   TAG 23

   May 29, 2022 in Portugal ⋅ ☁️ 20 °C

   Heute wurde es etwas kühler, daher gingen wir in die Stadt und spazierten ein wenig. Da die meisten Geschäfte in der Altstadt am Sonntag geschlossen haben, gingen wir in das Einkaufszentrum das Faro hat. Diese haben auch Sonntags geöffnet.
   Nach einem Besuch im Starbucks, bummelten wir in den Läden und kauften später dann für unser leckeres Abendessen ein.
   Read more

  • Day 20

   Wederom naar Souwie op Culatra

   November 17 in Portugal ⋅ 🌙 17 °C

   Wat heerlijk om op zo'n prachtige dag naar Culatra te gaan. Eerst nog even in de markthallen kijken en dan koffie op het terras voordat ik naar de veerboot ga.
   Een prachtige dag op Culatra met Souwie, het terras op het strand weer klaargezet, wie heeft dat?
   Lekker eten en bij de zonsondergang borrelen en wat is die zonsondergang toch weer mooi!
   Ook wat weemoedig, dit is de laatste avond. Morgen gaan we naar Faro beach waar Souwie in een B&B slaapt en ik in mijn Octobus waarna ik haar zondagmorgen vroeg naar het vliegveld breng.
   Culatra heeft wel een speciaal plekje veroverd bij mij.
   Afsluiting van een heerlijke dag!
   Read more

  • Day 32

   Wachten op Veni Vidi Fietsie

   November 29 in Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

   Vanmorgen weer vertrokken van de camping bij Margot. Bij het uitchecken kreeg ik van Coco, de eigenaresse, de nacht cadeau, ik hoefde niets te betalen 😃
   Vandaag zou ik mijn fietsje ophalen, die had een week bij de fietsenmaker gestaan. Nou dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ging er van uit dat ik m zo gevonden had, op dezelfde manier waarop ik m de vorige keer gevonden had, in Google Maps. Er kwamen 3 fietsenmakers naar voren die mij allemaal even onbekend voorkwamen. Maar ja je moet toch iets dus op weg naar nr. 1. Nee die was het duidelijk niet, dan zal het nr. 2 zijn. Maar ook dat was m niet. Het moest dan nr. 3 wel zijn. Maar oh jee, dat was m ook niet, geen verdere aanwijzingen meer. Toch maar uitgestapt om bij nr. 3 te vragen of zij nog een andere fietsenmaker wisten. Er zat een mevrouw achter de balie die gelukkig Engels sprak, maar opeens vroeg ze spreek je Nederlands? Dat was nog beter. Na veel zoeken en aanwijzingen gevende: het was op een soort industrieterrein, het treinspoor liep er langs en er was een park met een parkeerplaats met campers. De mevrouw ging nog even bellen met iemand en ja hoor gevonden, ze kon het op de kaart van Google Maps aanwijzen.
   Daar ging ik opgelucht weer op weg. Toen ik bij de parkeerplaats met campers reed ben ik daar gaan staan want intussen was de fietsenmaker dicht en ging om 15.00 uur pas weer open.
   Broodje gegeten en slowcook linzensoepje gemaakt, dat wil zeggen eerst even laten koken en toen in bed gezet.
   Even na drie uur kwam ik bij de fietsenmaker aan en zag Veni Vidi Fietsie al buiten staan, maar de vreugde was van korte duur want er was nog helemaal niets aan gebeurd. De monteur zei dat hij begrepen had dat ik 3 weken weg zou blijven en had er nog niets aan gedaan. Toen ik heel duidelijk zei dat ik een week had gezegd zei hij dat hij het verkeerd begrepen had, dat Engels niet zijn moedertaal was en dat als ik het in het Portugees had gezegd er geen misverstand zou zijn geweest. Wat moet je daar nou mee? Ik vroeg wanneer de reparatie dan klaar zou kunnen zijn waarop hij zei "morgen". Toen ik vroeg morgenochtend of morgenmiddag begon hij weer te zeggen dat het een misverstand was. Maar daar trapte ik niet in en herhaalde de vraag of het morgenochtend of morgenmiddag zou worden. Hij zei dat hij mij zou bellen als het klaar was. Maar ik volhardde in de vraag of dat morgenochtend of morgenmiddag zou zijn. Uiteindelijk zei hij dat het om 12 uur klaar zou zijn.
   Voor de zekerheid vroeg ik hem of hij wel goed begrepen had dat ik niet meer dan 25 euro wilde betalen en ja hoor dat kon hij zich nog wel herinneren.
   Dan maar een wandeling maken in de buurt en even achter de parkeerplaats was er echt een heel mooi park aan het water. Na lekker gewandeld te hebben nog even het spoor overgestoken naar een winkelcentrum waar ik bij de Pingo Doce heerlijk een chocolade croissant en een kopje koffie heb besteld, samen 1,39. De prijzen voor koffie zijn in Portugal ongekend laag en de koffie is altijd lekker.
   Teruggekomen op de parkeerplaats zag ik dat er veel campers en caravans staan waar mensen gewoon in wonen. Dat zie je aan alle spullen die buiten staan. Lekker mijn soepje uit bed, hij was goed gaar en de temperatuur was ook nog goed. Heerlijk dat slowcooken!
   Read more

  • Day 65

   Albufeira - Olhão

   November 19 in Portugal ⋅ ☀️ 20 °C

   Heute sind wir weg in Albufeira. Der Campingplatz dort ist echt toll. Super sauber. Auch große Plätze bei freier Platzwahl. Gewerbewaschmaschinen zum fairen Preis. Topp. Trotzdem geht's weiter. Die Zeit rennt immer noch.
   Olhão kennen wir schon gut. Der Sundowner im Hafen ist jeden Tag aufs Neue erbaulich und es gibt einiges was wir wiedermal machen wollen.
   Mal sehen wie lange wir bleiben. Das Wetter ist jedenfalls super gut angekündigt.
   Read more

  • Day 71

   Olhão

   November 25 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C

   Mittlerweile haben wir wieder einige Radtouren im Umland unternommen.
   Vorgestern hat Uwes Riese & Müller merkwürdige Geräusche von sich gegeben. Wir kannten ja schon einen Radladen im Ort und sind Mittwoch Nachmittag wieder zu Bike Repair. Diesmal halt mit dem anderen Rad.
   Nach der Probefahrt durch den Chef hieß es 3-4 Stunden Arbeit. Er muss das Rad komplett durchchecken.
   Gestern Abend war das Rad wieder einsatzbereit.
   Es stand da wie neu. Geräusche verschwunden, Bremsbeläge erneuert. Alles topp.
   Ohne Rad ist alles doof. Daher sind wir froh über die schnelle und günstige Reparatur.
   Read more

  • Day 7

   Van Cajados naar Olhao

   November 4 in Portugal ⋅ 🌬 20 °C

   Vanmorgen werd ik door Hans gewekt met een heerlijke kop koffie. Nog even ontbijten en alle spullen weer vast zetten voor de reis. Het eerste gedeelte reed ik langs kurkeiken en net als de vorige keer kan ik er geen genoeg van krijgen. Even stoppen voor een paar foto's met natuurlijk weer allerlei bijzondere gedachten tijdens het rijden daarna. "Zie ze daar staan met hun prachtige, bruine, naakte torso". Natuurlijk ging dat over de geschilde kurkeiken. En één verlegen kurkeik vond ik bijzonder mooi zoals ze "haar naakte torso probeerde te bedekken met sluiers van kleine groene blaadjes". Een klein inkijkje in mijn gedachten tijdens een lange rit 😃
   Mij was verteld dat er alweer een storm aankomt die ditmaal ook Zuid-Portugal aandoet. Nou ja ik zal wel zien, kan onderweg altijd nog stoppen als het niet gaat.
   Maar gelukkig ging het, om 13.30 Portugese tijd, Nederlandse tijd 14.30 aangekomen op de camperplaats in Olhao. Dezelfde van de vorige keer en dat voelt toch een beetje als thuiskomen. Eerst een warme maaltijd maken dan heb ik de rest van de dag de handen vrij.
   Daarna moest ik natuurlijk heel dringend de Rio Formosa begroeten, inmiddels als een bekende. Nou ja dat dacht ik, maar toen ik die kant opliep belde Franka en al pratende kwam ik in steeds weer nieuwe straatjes terecht en geen spoor te bekennen van de boulevard of iets dat op water leek. Wel weer leuk om te verdwalen, zo kom je op plaatsen waar je nog nooit geweest bent.
   Na het gesprek kon ik de telefoon weer gebruiken als navigatie en kwam ik toch nog bij de Rio Formosa terecht. Zo bekend ben ik blijkbaar toch nog niet 😂
   Het begint nu toch steeds harder te waaien, ben benieuwd wat het wordt vanavond.
   En natuurlijk morgen, hoop dat de storm gaat liggen anders stel ik het bezoek aan Souwie nog een dagje uit.
   Read more

  • Day 10

   Weer terug naar Olhao

   November 7 in Portugal ⋅ 🌙 15 °C

   Met de boot van 13.00 uur weer terug naar Olhao. Maar niet voordat we weer een terrasje op het strand gemaakt hadden. Wat is dat onwaarschijnlijk mooi. Vlak bij de haven zitten elke dag de oudere mannen die niet meer werken uit te kijken over de vissersboten, meestal praten ze niet eens en zitten niet dicht bij elkaar. Hoe kijken ze naar die jonge mannen die terug komen van de visvangst, of werkzaamheden aan netten en boot uitvoeren? Met weemoed of met mooie herinneringen? In ieder geval hebben ze elke dag een doel om naar toe te gaan.
   Lekker gedoucht en met een schone was keer ik weer terug naar mijn Octobus die gelukkig ongeschonden op zijn plekje staat. Met in mijn hoofd de prachtige beelden van de afgelopen twee dagen op Culatra.
   Mijn bedje op Culatra is nog opgemaakt want binnenkort ga ik daar weer voor een dagje naartoe!
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Faro (Sé), Faro (Se)

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android