Russia
Sakhyurta

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
10 travelers at this place
 • Day17

  Baikal meer

  April 23, 2019 in Russia ⋅ ☀️ 2 °C

  We hadden een Peugeot 4008 4wd, dus konden ook beetje offroad. Waren net onderweg of werden al aangehouden. Reden 110 waar je 50 mocht. 27 euro boete. Die lui vonden het ook wel grappig. Rest van de weg alsnog keihard doorgescheurd want buiten de dorpjes om is het net alsof je in een racespel rijdt, met mooie natuur en niemand die je tegenkomt. Rijden op het ijs kon helaas niet meer, tot februari kan dat. Wel offroad wat gekloot. Kwamen bijna niet meer terug omhoog op den duur maar uiteindelijk wel gelukt. Op een stuk van 200 km nog een oude vent meegenomen die stond te liften. Praat net als Chinezen niemand een woord engels hier, maar met de Russen kun je tenminste nog wel met handen en voeten een dialoog hebben.
  Op dit moment overigens is het de ochtend en iedereen in de coupé pit nog. Maar er kwam zonet een vrouwtje met wat te bikken voor ontbijt langs, onder andere pannenkoeken met jam. Dat kon ik wel waarderen.

  Wel op het ijs gestaan trouwens. We gingen savonds een hotel zoeken maar alles was dicht. Op 1 knijter groot en luxe resort na. Maar daar was geen toerist te beleven en we kregen 50% korting of zo. Zaten we die ochtend daar driegangen ontbijt te bikken in een lege restaurantzaal uitkijkend over dat meer.
  De stad Irkoetsk is niet veel te beleven. 1 groot Leninbeeld waar altijd nieuwe bloemen bij worden gelegd en 8 grote kerken die in de afgelopen eeuw zijn gebouwd. Maar verder niet straten die mooi zijn of zo, alles gebeurt hier binnen, dus je ziet niet zoveel. Overigens is het wel suf dat je dus ook een paar monumenten hebt voor specifieke dingen als 'politieke slachtoffers van binnenlandse zaken' en een beeld van Lenin in dezelfde stad. En wat me ook opvalt is hoedanig het referentiekader uitmaakt in de algemene geaccepteerde beeldvorming. Stalin is in Mongolië bijvoorbeeld bijna een held, omdat onder de invloedssfeer van Rusland de Mongolen geletterd werden, en ze weer meer mochten dan onder de Chinese invloedssfeer.
  Woensdagnacht 00u00 ging de trein dus die avond nog in een kroeg gezeten en daar kwamen we aan de praat met een Rus die een beetje engels kon, en de rest met Google translate deed. Dat was wel interessant, hij vertelde o.a. over het idee dat we al kregen dat de Russen met name in het oosten best open mensen zijn. Hij was ook christen, legde beetje uit dat de term 'orthodox' in Rusland eigenlijk meer iets betekent als 'extremistisch'. Hij was gewoon christen. Net als trouwens die lui uit Mongolië die we in de trein tegenkwamen. Die ging er vanuit dat wij christen waren omdat we geen gedoe hadden zoals in Mongolië dat ze het in het geheim moeten doen. Mag wel van de wet maar een paar van die buddhasukkels gaan dan knokkerijen doen als je openlijk gaat kerk spelen. Dat je dan dat soort tegenkomt is verder geen big deal, maar persoonlijk vind ik dat wel echt mooi en ook bemoedigend eigenlijk dat er overal in de wereld oprechte lui zijn.

  De trein waar we dus nu in zitten naar Moskou is wel skeer als in je hebt geen gesloten coupés, en hardere bedden, geen vloerkleed en zo. Maar goed je betaalt ongeveer een euro per honderd kilometer, we hebben heet water en het is niet super druk in de wagon. Hebben ook de terugticket inmiddels geboekt, 3 mei vanaf Helsinki naar adam was goedkoop. Dus we pakken nog 2 nachttreinen naar Sint Petersburg eerst en dan Helsinki.
  Read more

  Ingeborg Bakker

  Dat meer is adembenemend mooi. Irkoetsk klinkt wel wat vreugdeloos! Mooi verslag WJ, super leuk om te lezen

  4/26/19Reply
  Piet la Roi

  Mooie belevenissen daar. Jullie kunnen zo in een Peugeot reclame acteren. Navigatie daar nodig gehad? Ha, goede wegen zo te zien.

  4/27/19Reply
  Willem-Jan la Roi

  Haha klopt leen zich wel voor mooie plaatjes. Ja alles op maps

  4/30/19Reply
   
 • Day80

  Auf der Fähre, Olkhonsky District

  July 24, 2014 in Russia ⋅ ⛅ 19 °C

  Hab ich schon geschrieben, dass die Russen alles Deutsche mögen? Dazu gehört auch Musik aus Deutschland. Die zwei bekanntesten Interpreten sind "Dschingis Khan" (natürlich mit "Moskau", den wir tatsächlich in mehreren Kneipen schon hören konnten) und "Rammstein". Nachdem die Russen uns als Deutsche erkannt haben wurden wir schon mehrmals auf Rammstein angesprochen. Alle diese Russen waren textsicher!, es hört sich sogar mit russischen Akzent super an (Russen können kein H sprechen, sondern verwenden dann ein G - du gast, du gast mich, du gast mich gefragt, ...). Allerdings mussten sie alle zugeben, dass sie kein Wort verstehen und keine Ahnung haben, wovon sie singen. Außer einem, dessen Deutschlehrer die Texte im Schulunterricht bespricht.Read more

You might also know this place by the following names:

Sakhyurta, Sakhjurta, Сахюрта