• Sardegna: Golfo Aranci V⚓

Jul 23–24 in Italy ⋅ ☀️ 30 °C

Weet je nog dat borgboutje van de schroef die een beetje los zat? Nou die zit er niet meer. Of nouja, in ieder geval de bovenkant niet meer. In plaats daarvan is het gat gevuld met kit. Bart is erachter gekomen toen hij toch voor de zekerheid nog even onder water ging checken hoe die bout er bij hing. Nou niet dus. Ik ben weer bij Beautje aan het helpen klussen dus Bart komt naar Beautje toe om te beslissen wat we gaan. Waarschijnlijk zit het borgende stuk bout er nog in, dus de schroef zal er niet afvallen. Maar mochten we in de toekomst de schroef er nog eens af willen halen dan wordt het een hels karwei om die afgebroken borg bout los te krijgen dan wel door te boren. Daarnaast, hebben we flink betaald voor het werk dat ze gedaan hebben dus dan verwachten we ook wel daarbij passende service.

Ik stuur een vriendelijke doch dringende mail, van mama geleerd, waarin we aangeven wat we gevonden hebben en dat we van hun expertise uitgaande zij met een goede oplossing zullen komen. We worden heel snel teruggebeld dat we morgen vroeg weer eruit gekraand zullen worden om te kijken wat er aan de hand is. Wij denken top, dat is de service die je wil en waar je denkt ook voor te betalen. Maar dan krijgen we een belletje dat zogenaamd, na het praten met de monteurs, de bout al kapot was en dat deze er goed in zit nog dus dat er geen probleem is. Ook krijgen we een mailtje met verdere "uitleg", alleen spreken ze zich daarin zelf tegen. Plus, hebben wij gelukkig van het hele klus proces foto's gemaakt en zijn we er, op het betalen na, steeds bij geweest. We sturen nog een mail met een weerlegging en foto bewijs waarom hun verhaal niet klopt. Terwijl ik bij Beautje klus, wordt Bart gebeld en mogen we toch morgen eruit om het probleem te verhelpen. Toch wel weer de service.

In de tijd dat we in Aranci zijn kunnen we gelukkig ook weer genieten van het gezelschap van Beautje, Noordster en Surf Song. Ook vind ik op een gegeven moment, tijdens een groeps snorkel sessie, een rotsachtige plek in de branding met prachtige vissen. Zo wisselen we pech en geluk goed met elkaar af.