Smärtfri resa till St. Maurice
25 september 2016, Duitsland ⋅ ☀️ 19 °C
Söndagen den 25 september har inte bjudit på några direkta märkvärdigheter.
Förmiddagen spenderades på hotellet eftersom i Tyskland så är butiker generellt stängda på söndagar till skillnad från ex. Sverige och USA. Anledningen till USA exemplet är för att det befanns sig två äldre amerikanska par i hotellreceptionen och var märkbart bittra över att det var så dött i Frankfurt en söndag. Lite underhållande för oss faktiskt eftersom vi förstod varenda gnälligt ord från dem och vi kunde kommentera det sinsemellan utan att du förstod ett dyft. Dessutom visste vi ju att vi snart befann oss på Mauritius så det gick ingen nöd på oss.
Själva transfern till flygplatsen och incheckningen av bagaget gick mycket smidigt till skillnad från stressen dagen innan
Vi flög med flygbolaget Condor till vårt första riktiga mål på vår smekmånad. Första intrycket från Louise var inte direkt supernöjt, de tog 8€ för att få tillgång till hela deras mediaarkiv. Det tyckte Louise bestämt skulle ingå ;-) Som tur var valde medpassageraren snett framför bra naturfilmer med lejonsafari så att Louise kunde luta sig och åka snålsjuts.
Hennes nöjdhet ändrades när vi blev serverade vår första måltid. Vi hade beställt specialmåltid eftersom hon skulle få vegetariskt och blev serverad en måltid märkt "Premium Class" med riktiga silverbestick och enligt utsago god mat.
Själv fick jag nöja mig med folieförpackning och plastbestick.
Den 11,5h långa resan gick smärtfritt tack vare jag laddat iPaden med hela säsong 2 av Narcos. Tack Pablo Escobar.
Blev alltså inte någon sömn för mig men det kanske var lika bra. Vi tog våra första malariatabletter igår och läser man bieffekterna på förteckningen blir man helt mörkrädd, känns som malaria vore en dans på rosor jämfört med vissa av bieffekterna. Däribland psykos och mardrömmar på 1 av 10 patienter. Lite läskigt men det får tiden utvisa om jag är en utav dem.
Louise tog samma malariatabletter när hon var i Tanzania så hon verkar klara det fint :)
Blev ett slaskinlägg utan så mycket händelse idag, förhoppningsvis blir det mer aktivitet framöver.
Vi vill också passa på att tacka de som bidrog till vår flygresa som bröllopsgåva!Meer informatie