Första dagen på Mauritius
26. september 2016, Mauritius ⋅ ⛅ 22 °C
Vi landade klockan 04.40 lokal tid på Mauritius. På väg ut från flygplatsen möttes vi av en behaglig vindpust. Temperaturen låg redan på 21 C, en lagom temperatur för att förhandla med taxichaufförer. Vi insåg rätt snabbt att 30 Euro som hotellet hade erbjudit oss taxi för var ett bra pris. Vi hade tackat nej eftersom vi var övertygade om att vi skulle kunna få ett betydligt bättre pris själva. Bossen, som ena taxichauffören kallades för sa att taxiresan skulle kosta 56 Euro. Vi vände på klacken när vi hörde priset och började tåga iväg mot ett annat gäng chaufförer. Snabbt som attan blev vi ropade tillbaka. Deras lägsta pris var 35 Euro. Vi sa att vi åker med för 30 Euro och det accepterades.
I taxin mumlade chauffören att det resan kostade 35 Euro eftersom han var tvungen att betala en avgift till flygplatsen
. Vi struntade i honom eftersom vi kommit överens om ett pris. Istället tittade vi på omgivningen som swishade förbi. Genom fönsterrutorna fick vi se både jordbruksmark med bananträd men även nergångna hus och affärslokaler. Vi såg nyfiket fram emot Flic En Flac, ett område känt för sina vackra stränder och som också skulle bli vårt tillhåll de närmsta sex dagarna.
När vi närmade oss gav vi chauffören en karta med vägbeskrivning till Villa Osumare. Snabbt kom vi rätt och stannade utanför en grind. Vi betalade chauffören 30 Euro men han ville ha 5 Euro till. Vi förklarade att det var priset som vi kommit överens om och ringde på ringklockan till hotellet. Klockan var nu 05.30 på morgonen och ingen öppnade. Chauffören stod och tittade på oss i ca 5 minuter innan han gav upp och brummade iväg. Vi axlade våra ryggsäckar och gick för att hitta stranden.
Morgonsolen värmde skönt när vi slog oss ner på en bänk nära havet. Bredvid oss hade vi en dam som utfodrade sina hönor och tuppar. Söta och roliga att titta på. Stranden och havet såg inbjudande ut. Mycket nöjda med det vi såg passade Uffe på att skriva sitt första blogginlägg. När klockan närmade sig åtta och vi hade fått ordentlig träsmak gick vi tillbaka till hotellet. Denna gången blev vi insläppta till det lilla mysiga hotellet med pool.
I väntan på incheckning blev vi erbjudna frukost. Hemmagjord sylt på rostat bröd smakade fantastiskt gott. Uffe var lycklig över att få sitt bryggkaffe. Efter frukosten bytte vi om och gick ner på stranden. Temperaturen var nu uppe i 26 C och vi vågade inte ligga så länge eftersom vi kletat in låg solskyddsfaktor. Vi bestämde oss istället för att hitta en indisk restaurang som hotellet rekommenderade. Den långa promenaden var vi glada att vi gjorde. Maten var fantastisk!
Senare på kvällen efter att ha sovit några timmar (mycket nöjd Lojsan) tog vi bussen till köpcentret för att köpa minneskort till kameran och högre solskyddsfaktor. Vi kunde snabbt konstatera att chauffören inte lärt sig om ecodriving, han satte gasen i botten för att sedan kunna tvärnita (tror han tyckte det var kul att se passagerarna åka hit och dit på stolarna).
Kvällen avslutades på en liten thairestaurang med utsökt mat. Fantastiskt avslut på en fantastisk dag.Læs mere