• Lojsans oväntade beslut

7. januar 2015, Mexico ⋅ ⛅ 27 °C

Idag skulle bli vår sista riktiga dag och vi steg därför upp redan klockan 07.30 för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Enligt vår hotellbokning skulle det serveras amerikansk frukostbuffé på hotellet. Med hög förväntan satte vi oss till bords men vi blev tyvärr besvikna. Det som erbjöds var mexikansk frukost som vi hade hunnit bli rätt trötta på vid det här laget. Ajja vi åt så vi blev mätta och svirade sedan om till badkläder. Jag gick ner till poolen, vek ut min handduk, la mig bekvämt ner och njöt tillfullo av solens strålar. Uffe kom ner senare eftersom han svarade på några mejl angående nya lägenheten.

Badvakten hade satt upp röd flagg men vi tog ändå ett litet dopp nära strandkanten. Resten av förmiddagen spenderade vi vid poolen. Vi beställde in två stora tallrikar nachos med salsa, bönor och guacamole till lunch som faktiskt var riktigt gott. När klockan blev 13.00 gick i upp till rummet för att göra oss lite mer presentabla. Vi hade planerat att köra till det stora shoppingcentret som låg på vägen till vår nästa destination. Shoppingcentret var stort men riktade sig främst till välbärgade personer med affärer som Gucci, Dior och Prada men även vi hittade lite. Uffe köpte ett urläckert schweziskt dykarur samt en del kläder från Pull and Bear. Tiden var knapp så jag hann endast köpa bodymist och lotion på Victorias Secret. Vi hade som ni kanske räknat ut bokat tid hos en tatueringsstudio som både fått priser och höga betyg. Ja ni hörde rätt, även Lojsan ska tatuera sig!

Jag har länge varit i tatueringstankar men inte hittat något motiv som jag verkligen fastnade för. När vi var i Guatemala berättade vår guide om Guatemalas nationalfågel, Quetzal. Fågeln som nu är utrotningshotad trivs bäst i dimmiga regnskogar långt från bebyggelse. Fågeln är otroligt vacker och så tyckte även mayafolket en gång i tiden. Den som dödade en Quetzal fick själv dödsstraff. Mayafolket använde fjädrarna som betalningsmedel och detta har i sin tur gett upphov till Guatemalas nutida valuta som heter just Quetzal. Uttrycket fri som en fågel beskriver en Quetzal då den dör inom 24 timmar i fångenskap. Jag bestämde mig för att göra en Quetzal på skuldran som ett minne av resan. Jag ville göra motivet i en stil som kallas för watercolor. Istället för traditionella svarta linjer använder man sig av ett flertal färger som går in i varandra och bildar motivet.

Uffe valde tjuren på Wall Street som motiv eftersom den symboliserar ett av hans intressen och starten på denna resan, New York. Väl framme i tatueringsstudion ritade ägaren Raul Pirana skickligt upp tatueringen och Uffe la till detaljer som skulle göra tatueringen unik. Uffe satte sig vant i tatueringsstolen och blottade sin högra axel där tatueringen skulle sitta. Jag la mig förväntansfull och lite spänd bredvid honom. Min tatuerare Roberto var yngre men även han mycket skicklig. Det kändes en del eftersom jag är rätt benig men det gick bra. Uffe verkade inte särskilt påverkad då han glatt valde musik. Tjoho fick välja två Lady Gaga låtar till min glädje men tatuerarna och Uffe skakade besvärat på huvudet. Min tatuering tog två timmar att färdigställa och Uffes tog tre. Vi blev båda mycket nöjda och kan rekommendera Pirana Tabu Studio i Cancun.

När vi glada och lite ömma körde hem såg jag en restaurang som föll mig i smaken, 100% Natural. Mums vilken god och näringsrik mat de serverade, lätt bästa salladen på resan! Uffe tyckte även han att maten smakade bra. Imorgon har vi en låååång dag på resande fot hem till Sverige framför oss. Resan ska totalt ta 17 timmar till Köpenhamn inklusive två mellanlandningar i Newark och London. Det kommer bli tufft eftersom vi inte brukar kunna sova i luften. Har vi tagit oss såhär långt får vi minsann ta oss hem också ;) Imorgon tillbaka till Malmö, familj, vänner och såklart våra älskade katter som vi (jag) har saknat så. Då börjar även vårt nästa projekt lägenheten.