Slovenia
Rt Madona

Here you’ll find travel reports about Rt Madona. Discover travel destinations in Slovenia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

13 travelers at this place:

 • Day8

  Piran ein bisschen wie Venedig

  August 8 in Slovenia ⋅ ⛅ 27 °C

  Heute Morgen Erwachen bei Gewitterhimmel, dennoch zogen wir unser morgendliches Draußen- Frühstück unter den Weinranken durch. Eigentlich war Baden geplant aber aufgrund der Himmelsaussicht beschlossen wir, uns das Städtchen Piran anzuschauen. Diese hübsche Hafenstadt liegt auf dem westlichsten Zipfel Sloweniens. Wir parkten unser Auto diesmal relativ unkompliziert oberhalb des Klosters und wagten uns durch sehr schmale Gassen und Treppen hinab, um schon bald einen ersten Blick auf das Meer zu erhaschen. Die Gassen erinnerten tatsächlich an Venedig, sehr schmal, Pflänzchen an nahezu jedem Fenster und Wäsche die irgendwo herumbaumelte. Plötzlich tat sich ein belebter Platz( Tartini Platz) mit allerlei Cafes und einem Blick auf die Campanile auf, linkerhand direkt der Hafen. Einfach traumhaft, zumal das Wetter hier noch besser erschien, als in Dekani. Schade dass wir die Badesachen daheim gelassen haben, denn an der Promenade gab es zahlreiche Badestellen in sehr klarem, leicht welligem Meerwasser. Wir flanierten die Promenade entlang, ließen uns dann in einem Cafe nieder und beobachteten einfach nur das rege Treiben bei Eis und Kaffee. Unser Spaziergang endete dann am Leuchtturm, von wo aus man eigentlich einen prima Ausblick haben sollte. Den müssen wir wohl anderntags noch einmal suchen.
  Dann bummelten wir zurück, kletterten steile Treppen und irrten, auch ähnlich wie in Venedig, durch die Gassen. Aber Dank unserer Orientierungsprofis fanden wir natürlich die richtige Treppe zurück zum Auto.
  Nun regnet es tatsächlich. Mal schauen was der Tag nach der Siesta so bringt.
  In Piran waren wir aber nicht zum letzten Mal 😍
  Read more

 • Day1

  Piran, a szlovén (olasz) ékszerdoboz

  July 6, 2017 in Slovenia ⋅ ☀️ 30 °C

  Szóval első desztinacionk a Budapesttol kevesebb mint 5,5 orara levő Piran. Mivel ez kb felut Toscana fele és én meg sosem voltam itt (Marci itt töltött két hetet nyári egyetem keretében és azt mesélte, hogy zseniális volt), ezért esett a választásunk erre a városkára.

  Aki esetleg nem tudna, Piran egy felsziget-nyúlványon van és autóval nem igazán lehet bejönni. Illetve a külső sorompon bizonyos időre meg igen, de a belso részre egyaltan nem. Szóval logisztikazni kellett kicsit- bejöttünk, apartman keresés (én vettem at mert odaig kocsival már nem lehetett bemenni), majd cuccok ki és utána kocsival ki és a sorompó túloldalán (nekünk ingyenes) mélygarázs elfoglalása. Mindez 40fokban. És éhesen.

  Viszont túlélve a megpróbáltatásokat: szallas nagyon cuki, kis garzon az óváros szívében és maga a hely is tenyleg mesebeli. Nekem hozza StTropez-t (kevésbé puccos verzióban) és Trogirt is.

  Szóval kicuccolas, zuhi és bevetésre készen. Először seta, majd Hugo coctail a parton egy StAndrea nevű helyen ahol egy Dávid nevű kisfiút próbál fegyelmezni az alkoholista-fejű nagymama és a kicsivel nagyobb teso, majd megint séta és vacsi a Tripadvisor által ajanlott Pavel nevű halétteremben. Hugi minta itt lennétek.:) isteni Dorada, Marci meg scampit és calamarit nyom, már nagyon kellett. Utána megint séta a varázslatos szűk utcácskakon, ucsorges a parton és meg a tengerparti naplementet is elkapjuk egy fagyi kíséretében.
  Kezdődik a dolce vita, vagy ahogy Marci mondana, hedo a köbön! :)
  Read more

 • Day3

  Piran-i latogatas

  June 29, 2017 in Slovenia ⋅ ⛅ 25 °C

  Bledbol elindultunk Rovinj fele, meg persze szakadó esőben, aztán egyszer csak gyongyoru napsütéses idő lett, így ki is találtuk hogy elmegyünk megnézzük Pirant ha már Bledet nem sikerült. Ügyesen ki van talalva, autót nem engednek be a belvárosba, nagy parkolo a város szélén ahonnan ingyenes buszjárat megy a központba. Úgyhogy be is mentünk a foterre, ami csodaszép, egy hegedű virtuozrol neveztek el, akinek a szobra ott van a foteren is. Utána a szűk utcakon elindultunk az óváros másik végébe, hat nem egy nagy tura, de cuki kis utcákon lehet megközelíteni. Ott van egyébként a városka egyik strandja is. A Simpl. nevu helyen ettünk egy fini ebédet, aztán felmasztunk a Szent György templomhoz is, majd vissza sétáltunk a buszhoz az óváros másik oldalán. Tényleg helyes kis varoska, de több napos látnivalót senki ne remeljen tole 😉Read more

You might also know this place by the following names:

Rt Madona

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now