Slovenia
Piran

Here you’ll find travel reports about Piran. Discover travel destinations in Slovenia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

32 travelers at this place:

 • Day307

  Piran

  April 29, 2017 in Slovenia

  The wet weather had moved on, so today we'd planned to go to the seaside! Unlike Croatia, Slovenia only has 47km of coastline. There are a few towns along the Adriatic, one of which is pretty Piran.

  Traffic is restricted in its centre and vans aren't allowed in the crowded nearby car parks but we were directed to somewhere we could park by a friendly official. We were quite a way out when we spotted the sign for camper van parking, however there was a flat walk in along the seafront. We had hopes of taking a tour on a boat with a viewing window in its hull, but we were just a little too early in the season for it to be operating. Instead we contented ourselves with looking at the eclectic collection of vessels in the harbours, from expensive looking sailing yachts to small wooden fishing boats and craft that would carry a team to lay crab pots marked by fluttering flags.

  None of us had any specific expectations of Piran but we were all impressed by its central piazza. A few market stalls were being set up, overlooked by a mix of colourful residences and a large white stone building with ornately carved detail on its columns. Cath spotted a Moorish influence in the decorative detail around some window frames and all was overlooked by a tall brick church tower with steeple.

  We booked a table at a seafood restaurant on the seafront before wending our way to the end of the headland where an old lighthouse stood. One consistent feature of Slovenia has been its clean streets and even here, a tourist focus, there was hardly a scrap of litter to be seen.

  A short journey through the characterful cobbled backstreets brought us to the Pavel 2 Restaurant where we settled in at our table on the terrace. We didn't even know Bass carpacio was possible until Will saw it on the menu, so of course he had to try it. The waiter insisted it was a dish for one but it was huge when it came out. One of the great things about spending time with Cath and Paul has been that we all like our food and have very similar tastes. We therefore all tucked into our main dish of a seafood platter for four with gusto!

  Walking off the amazing meal (thanks again Paul!) we walked back to the van along the front. Looking out accross the Adriatic we could just make out the Croatian mainland over the other side of the large bay.

  The day had warmed up considerably and so Paul, Will and Cath sat on a little pier and fished while Vicky kept Poppy company in the cool of the van. Having mentioned water and sunshine, you probably know what is coming next... yes, Will donned his swimming trunks and went for a couple of quick dips. The locals seemed amused- the air temperature was around 20°C but nobody else thought the water was warm enough!
  Read more

 • Day2

  Már tegnap kineztuk Marcussal a Hotel Piran hívogató teraszat egy jó kis brunchra. Minden volt mi szem szajnak ingere és meg egy sirály is társult a lakomahoz (állítólag Levi ismeri is :))). Szóval feltoltottuk a lemerült elemeket, de kellett is mert kis séta után megmasztuk a kilátót, megnéztük a templomot és a gyönyörű kilátást Piranra és a környező varoskakra. Megérte felkutyagolni!:)
  Utána pedig a Piazza Tartinin elszopogattuk a jól megerdemelt hűsítő kokteljainkat.:)
  Read more

 • Day2

  First diving

  July 7, 2017 in Slovenia

  A nap megpróbáltatása pedig csak ezután következett.
  Miután strandoltunk egy jót és felavattuk az új matracokat, 17h-ra volt időpontunk a Subnet nevű búvár helyre, ugyanis befizettunk egy kezdő búvár tanfolyamra! :) Marci javasolta, hogy csináljunk valami olyat amit meg korábban egyikünk sem próbált ki- na ez pont ilyen. :)

  Nekem totál gyomorgorcs a nulladik pillanattól kezdve, persze vegyítve a kíváncsisággal hogy azért csak ki kellene ezt próbálni. Először beültettek egy tanterembe, egy félórás oktató videót kellett megnézni. Utana jött az "instruktor", aki (tört angolsaggal, ami kicsit nehezitette a megértést, főleg amikor belegzes helyett "exhale"-t mondott, ami azért ebben a szituban erősen nem mindegy) szoval elmagyarázta a felszerelést, és utána bele kellett magunkat préselni a neoprem ruhába. Marcinak persze ez komfortos volt, nekem kevésbé, de utólag visszanezve ez meg gyerekjáték volt! Ránk aggattak súlyokat (nekem 6, marcinak 8kg-ot, amihez utólag meg köveket is pakoltak a zsebunkbe, mert egyikonknel sem bizonyult elégnek), majd a bazi nehéz palackkal vonultunk a vizbe. Mondtak, hogy benn majd minden könnyebb lesz. :)Ezután, sok időt nem hagyva a visszafordulásra, jöhettek a gyakorlatok.

  Merules, légző berendezés (regulator) használat megtanulasa, felkészülés "a mi van ha kitepik" szitura (jó hogy megtanultuk mert én kb 5 perccel később a nagy kalimpalasban ki is teptem Marciet:))), szemüveg tisztitas, egyezményes jelek megtanulasa.

  Én ugyereztem mint aki nem kap levegőt, ráadásul nem bírtam lemerulni (meg kövek jöttek), szóval folyamatosan visszajöttem a víz fölé. Volt egy pont, amikpr tényleg hagyni akartam a francba az egészet. De aztán a kitartás győzött (illetve Marci ölelése sokat segített), és végül sikeresen abszolvalva a feladatokat, 6m-ig merultunk.

  Nagyon érdekes volt, ott uszkaltak a halacskak a labunk között, láttunk rákot és egyéb tengeri elolenyeket, ja én szerintem egy kakit is.:)
  Egy para volt, amikor Marci egyszercsak eltűnt a szemem elől (általában ő előttem ment), az instruktor haladt, Marci meg sehol. A csavonak nem bírtam szolni hogy Baszki stop! Aztán szerencsére realizálta a helyzetet és kiderült h Marci felettünk lebeg és nem bír lejonni. Aztán valahogy megoldotta és jött lefelé szerencsere.

  Ami nagyon para volt meg, hogy néha azt hittem szetreped a fejem és a fülem, ahogy merultunk lefele, folyamatosan kiegyenlíteni kellett.

  A végén a "nagy mélységben" az instruktor kezet fogott velünk, és gratulált, ott nagyon örültem h sikerült megcsinalni! És Marcival egyutt.
  Kierve remegett kezem lábam de nagyon büszke voltam magunkra! :)
  Azt meg nem tudom lesz-e folytatás (Marci már a Voros tengert emlegeti), de nagyon nagy élmény volt es Piranrol mindig ez fog eszembe jutni!

  Bazira kifaradtunk, elmentünk egy vacsira aztán bedoltunk az agyba. Jó kis nap volt!
  Read more

 • Day1

  Szóval első desztinacionk a Budapesttol kevesebb mint 5,5 orara levő Piran. Mivel ez kb felut Toscana fele és én meg sosem voltam itt (Marci itt töltött két hetet nyári egyetem keretében és azt mesélte, hogy zseniális volt), ezért esett a választásunk erre a városkára.

  Aki esetleg nem tudna, Piran egy felsziget-nyúlványon van és autóval nem igazán lehet bejönni. Illetve a külső sorompon bizonyos időre meg igen, de a belso részre egyaltan nem. Szóval logisztikazni kellett kicsit- bejöttünk, apartman keresés (én vettem at mert odaig kocsival már nem lehetett bemenni), majd cuccok ki és utána kocsival ki és a sorompó túloldalán (nekünk ingyenes) mélygarázs elfoglalása. Mindez 40fokban. És éhesen.

  Viszont túlélve a megpróbáltatásokat: szallas nagyon cuki, kis garzon az óváros szívében és maga a hely is tenyleg mesebeli. Nekem hozza StTropez-t (kevésbé puccos verzióban) és Trogirt is.

  Szóval kicuccolas, zuhi és bevetésre készen. Először seta, majd Hugo coctail a parton egy StAndrea nevű helyen ahol egy Dávid nevű kisfiút próbál fegyelmezni az alkoholista-fejű nagymama és a kicsivel nagyobb teso, majd megint séta és vacsi a Tripadvisor által ajanlott Pavel nevű halétteremben. Hugi minta itt lennétek.:) isteni Dorada, Marci meg scampit és calamarit nyom, már nagyon kellett. Utána megint séta a varázslatos szűk utcácskakon, ucsorges a parton és meg a tengerparti naplementet is elkapjuk egy fagyi kíséretében.
  Kezdődik a dolce vita, vagy ahogy Marci mondana, hedo a köbön! :)
  Read more

 • Day1

  Hotel tartini

  August 10, 2016 in Slovenia

  Szerencsésen megérkeztünk a Hotel Tartinibe, Piranba. Amig kipakoltunk behajthattunk a városba, egyébként látogatók számára nem lehet kocsival behajtani. Mikor kivittük az autót és visszasétáltunk, megálltunk a tengerparton csobbanni. Itt a nyílt tenger miatt nagyon erős a hullámzás, de szép, tiszta a víz. A szállásadónk Daniel nagyon kedves, mondta hogy magyarországról mindig nagyon kedves vendégei vannak. Volt egy magyar szerelme is de sajnos nem lett happy end. A szoba szerény és kicsi, de tengerre néző teraszunk van, és pont kényelmesen elférünk. Tegnap este egy kellemes borozgatád után gyorsan kidőltünk.
  Ma, 10-n sajnos szakad az eső. Bőséges reggeli után várjuk, hogy kicsit alábbhagyjon, és nyakunkba vegyük a várost. Addig pedig olimpiát nézünk, sajnos a szlovénok eléggé más műsorszámokban indulnak, így magyar versenyt még nem volt alkalmunk nézni.
  Read more

 • Day40

  Piran-Breathtaking

  October 13, 2016 in Slovenia

  Didn't write last night because we had too much fun and got into our room really late. We got into Piran which is in the farthest west coast point of Slovenia. Absolutely stunning. Climbed the bell tower,146 steps to the top, and took some great photos. Walked the promenade and had a great lunch. Drank some wine in our room and then met a couple of guys for drinks later. Had a ton of fun laughing and joking with them. One was from Bosnia and the other was local. The weather was warm sunny and 17 degrees.
  We were supposed to get a ride to Trieste Italy but had to grab a cab instead. We got into Trieste at 11 am. Christy crashed and I headed into town to explore.
  Read more

 • Day1

  Piran felfedezése

  August 10, 2016 in Slovenia

  Reggeli után becsukott szemmel megvártuk, míg eláll a szakadó eső, és tényleg nyakunkba vettük a várost. Mint számunkra kiderült, a szállásunk a főtéren van (Tartini tér) :-)korábban itt még kikötő volt, de a város terjeszkedése miatt betemették a XIX. Százdban.
  Szép sétány visz végig a városon, melyet kávézók, templomok öveznek. A város sokáig velencei fennhatóság alatt állt, épületei leginkább ezt is tükrözik. Klasszikus strand nincs-ezt tudtuk. Alapvetően egy-két mesterségesen kialakított beton illetve néhány sziklás rész van ahol vízbe lehet menni. Cserébe nem zsúfolt, így nagyon várjuk hogy holnap is csobbanhassunk. Az idő sajnos továbbra is ramaty így a séta és egy főtéri kávé után újra visszatértünk a hotelba keresni vacsihelyszínt.Read more

 • Day1

  Pirat és a rémálom :-)

  August 10, 2016 in Slovenia

  Vacsihely kiválasztásához a Tripadvisort hívtuk segítségül-nem kellett volna. A nr 1 hely a Pirat nevű hely volt, 4.5 feletti értékeléssel. Erik a Neptun nevű helyre akart menni de meggyőztem h 600 ember nem tévedhet. Hát, a hely maga nagyon jó elhelyezkedésű, de a kaja semmi extra. És sikerült benéznem valamit így a tányéromon fekvő rákoktól tuti rémálmom lesz. Szerencsére a mogyorós pali kárpótolt. Közölték h várni kell kicsit mert a palacsintát frissen sütik. Ööö... Én pedig abban bíztam, hogy mindent :-)
  Hazafele lefotóztuk kintről a teraszunk :-)
  Read more

 • Day18

  Piran

  September 21, 2017 in Slovenia

  A quick stop in Piran before heading on to Venice tomorrow to meet up with HJ.
  Piran is a gorgeous little village on the tip of a narrow peninsula where, if you stand on the old city wall, you can see Croatia to your left and Italy to your right. A postcard perfect place.
  Spent some time walking around before I couldn't last any longer without a sea swim. Set up camp on the rocks of the harbour and had a lovely dip in the Adriatic Sea before drying off in the sun.
  Bought a couple of local beers and sat watching the sun set before heading away from the touristy restaurants to a local one further inland, where I had a belter of a tuna steak for dinner.
  I think Slovenia is my new favourite country.
  Read more

 • Day13

  Piran

  July 29, 2018 in Slovenia ⋅ ☀️ 31 °C

  Piran is a small town along the Adriatic Sea. It is actually one of just three cities that are located along the short Slovenian coastline. When looking to the right we saw Italy, to the left there was Croatia. The city itself is quite old and has a lot of medieval influences. The houses are nicely decorated and beautifully colored, especially the ones on the famous Tartini square.

  We walked a bit through the old city center to get a better impression of this Venetian-like city. Because the town is so small we saw the main attractions in a couple of hours. After that we decided to relax a bit and went for a refreshing swim in the sea.

  That evening we witnessed a beautiful sunset with magnificent colors. It's a very peaceful experience in such lovely town. Later we went for dinner in a small Italian restaurant along the seaside. It was truly an amazing afternoon!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Piran, Pirano, Občina Piran

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now