Suriname
KL Poika

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 2

   Heerlijk wakker worden in de tropen 💚

   February 14 in Suriname ⋅ 🌙 27 °C

   Phiew wat een reis. Dat is even anders weer met alle nachtgeluiden 🐸🦗
   Het ontbijt start met verse manja die zo uit de boom vallen, maar de lekkerste zitten helemaal boven en worden eruit geschoten met een katapult.
   Alle credits voor de foto's gaan uiteraard naar Tijmen 📸
   Read more

  • Day 3

   Auto huren en lekker eten

   February 15 in Suriname ⋅ ☀️ 24 °C

   De warmte is zalig, superdikke enkels horen er helaas ook bij.
   Na een miscommunicatie gaan we vandaag ergens anders een autootje huren. Veel Aziatische merken ivm links rijdend verkeer. Allemaal automaten met airco wat top rijden is! Je in t verkeer wagen vraagt al genoeg aandacht 😅

   Ondertussen doen we ons waar we kunnen tegoed aan al het lekkere eten #nomnomnom
   Read more

  • Day 8

   Traditie in Santigron

   February 20 in Suriname ⋅ ⛅ 34 °C

   Mijn lieve oom Ottie had een speciale thee met blessing voor ons op het programma staan. Dit bleek ineens vandaag te zijn 😅

   Aangekomen in Santigron bleek mijn oom Im bij de polikliniek te zijn. Hij had een slangenbeet opgelopen en de cardioloog moest controleren of het gif niet naar zijn hart was verspreid. Gelukkig was dit niet het geval. Eind goed al goed!

   Meanwhile lopen wij door het dorp, naar de rivier en ontmoeten mijn nicht Wendy weer. We zitten bij de oudste van de clan Oom Michel en Oom Jacco in de schaduw met een koel briesje.

   Er wordt verse suikerriet gekapt en Tijmen lust het wel. Alles met je tanden doen is wel even wennen.

   Na zo'n 3 a 4 uurtjes wachten begint oom Im met de bereiding, maakt een pleng offer en geeft zijn blessing. Ottie wordt meteen beëdigd zodat hij het ook voor ons mag bereiden.

   De instructies komen heel nauw maar rond 1800uur rijden we dan eindelijk terug naar Paramaribo. Korte stop voor wat boodschappen en vanavond eten we gewoon noodles met ei (omgerekend €3).

   En om 2100uur is het welletjes en ploffen we op bed.

   Credits voor de laatste 5 foto's gaan uiteraard naar Tijmen de fotograaf 🥰
   Read more

  • Day 3

   Een grote domper 😮‍💨😪

   February 15 in Suriname ⋅ ⛅ 27 °C

   We moeten nogal vollop acclimatiseren wanneer ons verblijf op Kamp fu Amanja ineens een onverwachte wending neemt.

   Nadat er een paar buurjongens (13,14,15jaar) langs kwamen die erg geïnteresseerd waren in ons doen en laten hadden we een unheinlich gevoel. We moesten die dag Adii (Jeannette) naar de stad brengen omdat ze met spoed voor haar hele zieke zus moet zorgen. Toen we een paar uurtjes later terug kwamen was er bij haar huisje ingebroken.

   Alhoewel bij ons huisje niets aan de hand was en we gewoon al onze (waardevolle) spullen er nog waren. Was het wel schrikken.

   Adii zou namelijk niet meer terug naar het kamp komen, maar door naar het binnenland want een broer van haar is de week ervoor overleden. Genoeg kopzorgen dus en dringende familie aangelegenheden.

   Tijmen had Lukein geïnformeerd en die is ons die nacht nog komen halen. Hij vertrouwde het niet en vond het niet veilog genoeg voor osn tweetjes alleen. We hebben alles halsoverkop in de auto's gegooid en naar zijn huis toe gereden. Half wakker en in t pikkedonker was wel pittig rijden voor mij.

   Ook de extra onverwachte kosten zijn natuurlijk heel vervelend.
   Anyway ik heb super dankbaar voor Lukein's lieve zorg. Hij had meteen spoedverlof genomen om met ons mee te kunnen op zoek nar andere accommodatie. En we hebben alle tijd om vanuit hier verder te kijken.

   We zijn in goede handen en de huurauto was een hele goede zet. Aan de andere kant hebben we nog 28 dagen te gaan dus met de ontspanning moet het goed komen💚🌴☀️
   Read more

  • Day 22

   In loving memory of you Zoë ❤

   March 5 in Suriname ⋅ ⛅ 31 °C

   Op deze dinsdag 5 maart is het exact een half jaar geleden dat Zoë plotseling overleed. Het voelt nog zo onwerkelijk, zo fout en ongelofelijk pijnlijk 💔

   Tijmen stelt voor iets te doen om bewust stil te staan bij deze dag. We hebben een aantal ideetjes maar de beperkte beschikbaarheid (lees onze beperkte kennis van wat waar te kopen) eindigen we met iets andere spullen maar toch heel tevreden.

   Zoë was echt sol op citrus! Dus een citrus boompje is een must. Het wordt een lemmetje (Limoen). Ook vinden we een lyme sierplantje die gaat ook mee.
   We hebben zijn schop van defensie mee dus dat klopt perfect. Als finishing touch een paar werkhandschoenen. Hij deed zelfde een klus zonder en had altijd een paar op zak.

   We gaan naar Kamp fu Amanja en zoeken een mooi plekje bij de grote bamboo. Deels beschut. Ik vind nog een autoband die we als bescherming tegen per ongeluk om maaien kunnen gebruiken. Een plank met zijn naam graveren was niet haalbaar dus het werd een permanent marker.

   Tijmen graaft het gat wat niet mee valt. Het is al maanden droog. Het water is hier preventief afgesloten, maar gelukkig staat er nog 1 halve emmer van ons verblijf.

   Het schijven van Zoë's naam met geboorte en sterfte datum brengt me weer volledig terug. Terug naar het belletje van de marechaussee, de rit naar het ziekenhuis, hem voor het eerst daar zien liggen, de volgende waar hij een hartslag van 177 had om vervolgens te stoppen tot de uitvaart waar ik het uit wilde schreeuwen van de pijn en krampachtig de kist vasthield want ik wilde hem niet loslaten. Lieve lieve lieve Zoë ik mis je zo je bent voor altijd bij me in mijn hart 🦋

   De rest van de dag is gevuld met tranen en de volgende dag regent het, hard!, precies wat het boompje (en het land) nodig hebben. Ik stond al paraat om water te gaan brengen maar dit is niet meer nodig. Zoë has got this 🌱

   Update: 1 week later op dinsdag 12 maart zijn we er weer. Het heeft na die ene dag niet meer gerened. Dus we geven het boompje nog veel meer water. Deze heeft ondertussen al nieuwe blaadjes 🥰
   Wat hij ook deed hij was er meteen goed in❣️
   Read more

  • Day 29

   Familie dagje op Kamp fu Amanja

   March 12 in Suriname ⋅ ☀️ 34 °C

   Gezien we de hele vakantie andere accommodatie hebben gehad plannen we een middag op Kamp fu Amanja.
   Met 7 kids en 4 volwassenen is er geen dol moment!

   Adii (Jeannette) is cassave broden aan het bakken en Tijmen mag zijn eigen maken! Hij schrijft er Lobi op (liefde). Hij kan beter tegen de hete plaat dan ik!
   Vervolgens krijgt iedereen een bordje en voor ons is er verse kokosnoot meegenomen hmmm!

   Er wordt gevoetbald, maar ook gelezen, getekend en gekleurd in de boeken die ik mee had. Ik heb t er zo druk mee "tante Eva kom kijken!" Dat ik zelf geen foto's heb gemaakt.

   Deze serie is met dank aan Tijmen🌺
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  KL Poika

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android