• V Thajsku sme ešte len týždeň

January 30, 2023 in Thailand ⋅ ⛅ 21 °C

V Thajsku sme ešte len týždeň a mne to pripadá akoby sme tu boli mesiac, nie žeby mi už bolo dlho, ale zažili sme toho toľko ako inde ani za mesiac. A to sme ešte len v druhej destinácii, v piatok sa presúvame do tretieho letoviska.
    Zatiaľ hodnotím ako najlepšie PRESUNY, ich organizáciu zvládol Tomáško na jedničku. S toľkou batožinou a spolucestujúcimi v rozsahu 0 až 67 rokov to určite nebolo a nie je jednoduché. Viezli sme sa autom, autobusom, lietadlom, loďou a väčšina aj skútrom.
    Ďalšia kapitola je UBYTOVANIE. Aj keď sa Tomi so Zuzkou snažili ako vedeli, až keď sme sa ubytovávali, zistili sme, že objednané bungalovy sú bez teplej vody, tak to museli vyriešiť za pochodu, podobne museli zrušiť zarezervované ubytovanie na ďalšom plánovanom ostrove z dôvodu zlej dopravy po ostrove. Museli vybrať inú destináciu aj ubytovanie, kam poslali otázku ohľadom teplej vody, odpoveď neprišla doteraz. Keby nie našej milej kamarátky Ae, ktorá tam po thajsky všetko vykomunikovala, možno by sme ostali zaskočení skutočnosťou až na mieste.
    STRAVA dá sa, nehladujem, ale zatiaľ mi naozaj chutila iba ryba na čiernom korení a cesnaku v Kodam vedľa hotela v Ao Nang a čerstvé ovocie - ananás, mango, mandarínky, pomaranče, melón a banány.
    Ja, zemiaková, tu mám problém, všetko sa točí okolo ryže a cestovín.
    No a MORE, všetko OK, ale zatiaľ má tesne pod 30 stupňov, nie sú tu horúčavy a väčšinou je po mrakom, tak máme čas, aby sme si postupne zvykli na teploty, aké nás ešte len čakajú.
    Toto všetko je pretkané množstvom neskutočných zážitkov, niekedy sa divím, že vôbec večer zaspím z toľkých podnetov navôkol. Ja som zatiaľ veľmi spokojná a Milan rozmýšľa ako sa tu vrátiť aj o rok.