United States
Kern County

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Top 10 Travel Destinations Kern County
Show all
Travelers at this place
  • Day 29

   Dag 26, Windmolens

   May 24, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 24 °C

   Netjes op de afgesproken tijd word ik opgehaald bij het motel en word ik weer afgezet waar ik twee dagen geleden het pad verlaten heb. Het is te midden van een groot windmolen park, het op twee na grootste park in de wereld word mij verteld. Indrukwekkend.

   Met eten voor de volgende 240km en water voor 40km is bijna tas zwaarder dan ooit tevoren. Ik moet er even aan wennen, maar het is een goede oefening voor ‘sectie 2’, de Sierra, waar de dorpen verder uit elkaar liggen.

   Het is warm vandaag, enkele klimmen staan op het programma en de zware tas doen me besluiten tot een nieuwe strategie, als ik schaduw vind, wat niet al te vaak is, neem ik even een korte pauze. Ik merk dat ik soms wat begin in te dutten, ach wat is er mis met een middagdutje.

   Ik word getrakteerd op enkele mooie uitzichten, de bergen voor mij hebben een levendig kleurenpalet.
   Ik heb geen haast vandaag en geniet van deze rustige dag.

   Een kleine dino laat zich nog even zien, die woestijnpadden zijn misschien wel mijn favoriete dieren in dit gedeelte. Niet veel later geeft een ratelslang me bijna een hartverlamming, hij ligt letterlijk naast het pad en ik heb hem niet opgemerkt. Als ik mijn voet niet veel meer dan 20cm langs zij kop zet begint hij te ratelen alsof zijn leven er vanaf hangt 😨. Ik deins terug met mijn hart in mijn keel, ik heb een seconde nodig om de situatie te analyseren en tot rust weder te keren. Ik moet een flinke boog van het pad af maken, het pad is hier een berghelling, dus dat is niet heel eenvoudig, maar ik kom er omheen zonder de slang nog bozer te maken 😮‍💨.

   Als ik kamp maak rond de klok van 6, ben ik nog steeds omringd door windmolens hoewel ik bijna 40km gelopen heb, dat is dan geen rechte lijn, maar de omvang van dit windmolen park is inderdaad enorm.

   Morgen is het weer vroeg dag, het schijnt nog een tikkie warmer te worden, wellicht gaat het kwik weer door de 30 graden heen.

   👋👋
   Read more

  • Day 31

   Dag 28, Woestijn & 1000km

   May 26, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 12 °C

   Het is alsof ik de goden verzocht heb met mijn post van gisteren, waar ik aangaf dat het woestijngedeelte maar weinig woestijn had. Nou, vandaag kan ik het krijgen blijkbaar. Vrijwel de gehele dag is een zandbak met dorre op het oog dode struiken, joshua trees, een aantal verdwaalde cactussen, los zand waar ik doorheen moet ploeteren, volop zon, idioot heet en geen water.

   De watersituatie houd me nog steeds bezig, de eerste cache is op 7km. Ik ben er al vrij snel en heb mijn plan ‘uitgewerkt’ voor vandaag. Ik neem 6L mee, de volgende cache is 25km verderop maar het is niet gegarandeerd dat er nog water is (maar van wat ik verneem wel hoogst waarschijnlijk). Mocht er geen water zijn dan heb ik nog ongeveer 2.5L over, dat is genoeg voor de volgende 32km als ik in de avonduren en in de nacht loop.

   Na verschillende uren door de woestijn ploeteren, waarbij ik de 1000km marker (🤘😎) 2x passeer (blijkbaar is de verhouding tussen km/mijl niet bij iedereen hetzelfde) kom ik bij de cache, gelukkig is er water! Geen nachtelijke avonturen vandaag. Ik zoek een plekje in de schaduw, les mijn dorst, stil mijn honger en doe een dutje.

   Ik word wakker als ik ‘huit heures et demi’ hoor, ik denk ‘hoe laat? En waar de fuck ben ik’. Ik kijk om me heen en zie dat niet de alpen ben, ik zie twee mannen passeren maar ik kan er niet opmaken of ze Frans zijn. Dat moet wel toch, sinds wanneer droom ik in het Frans…

   Afijn, het is al 15:30, de grootste hitte is voorbij, tijd om de benenwagen weer te starten. Wederom neem ik een aardige hoeveelheid water mee, 5L, voor de volgende 32km en voor het avondeten. Er moet 500m geklommen worden om te ontsnappen aan de woestijn, nu het wat afgekoeld is en er een briesje opsteekt is dat geen straf.

   Het is 18:30 als ik kamp maak, maar eerst nog wat eten. Vandaag heb ik een Knorr rijst pakketje met couscous en wat extra champignon kruiden 😋.

   👋👋
   Read more

  • Day 33

   Dag 30, Afscheid woestijn

   May 28, 2022 in the United States ⋅ ⛅ 13 °C

   Vandaag geen wekker, gisteren was het al wat minder warm en ik heb geen grote plannen voor de dag. Het volgende dorp loop ik morgen binnen, ik wil nog graag iets van 15km morgenochtend doen. Dat laat ongeveer 40km voor vandaag over, wat inmiddels onder mijn gemiddelde is. De dag heeft wel twee relatief flinke klimmen ten opzichte van voorgaande dagen, totaal iets van 1300m.

   Ik ben gekampeerd niet ver van een klein stroompje, waar ik gisteren nog mijn voeten in heb kunnen wassen. Je hebt geen idee hoe goed dat voelt na enkele dagen door droge stukken land waar elk water dat beschikbaar is voor inwendig gebruik is! Ik neem twee liter water mee, de watersituatie ziet er goed uit vandaag, verschillende opties om de flessen te vullen.

   De ochtend begint fris, er hangt een stevig wolkendek en de wind is ook niet mis. Naarmate ik hoogte win neemt de temperatuur meer af, ik begin te overwegen om mijn regenjas, die al geruime tijd onder in mijn tas zit gepropt, te pakken. Het is me te veel werk, dan maar wat koud, laten we elkaar geen mietje noemen!

   Na de eerste klim heb ik hetzelfde uitzicht dan de dag ervoor, wat is hier gaande? Loop ik de verkeerde kant op? Blijkbaar was het nodig om enkele bergen te passeren om dan weer op dezelfde uit te komen waar ik gisteren ook op was, maar dan aan de ander kant. Ik snap de PCT soms niet.

   De tweede klim brengt me nieuw terrein, spectaculair terrein. Als ik de top (of brede pas, ik kan het er niet echt uit op maken) bereik loop ik letterlijk met mijn mond open. De horizon is weer gevuld met bergen zover het oog reikt, links van me de ‘limestone’ achtige bergen, recht voor me de hogere bergen met wat ik denk dat een dennenbos is. Ik vraag me af welke bergketen ik in zal lopen de komende dagen, ik zoek het niet op, ik laat me wel verrassen.

   Eind van de middag daal ik weer af tot ongeveer het hoogteniveau waar ik de dag gestart ben. Ik eindig de dag wederom bij een klein stroompje met een strandachtige omgeving. Het ziet er leuk uit, maar dat klerezand ziet nu al overal 😠.

   Morgen heb ik nog een klein stukje van wat het woestijngedeelte genoemd word over. Ik ben er niet rouwig om, om de hitte achter me te laten en hoger berggebied in te trekken.

   👋👋
   Read more

  • Day 27

   Dag 24, Tehachapi

   May 22, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 11 °C

   Om 6 uur word ik wakker, het is inmiddels licht en aanschouw het fenomeen om mee heen. De wandelaars liggen verspreid door de woestijn, maar een enkele heeft de moeite genomen om een tent op te zetten. Voor en ieder die niet bekend is moet die wel een erg vreemde situatie zijn 🙃.

   Toby is enkele uren eerder vertrokken, hij moet een vlucht in LA naar huis halen en moet daarom vaart maken. Ik pak mijn spullen snel in en continueer mijn route door de woestijn.

   Het is een moeilijke start, praktisch elke spier in mijn benen laat even van zich horen. Het is geen pijn maar meer iets van discomfort. Ik realiseer me dat tijdens de ‘avondmars’ maar een halve liter water heb gedronken, dus misschien wat gedehydrateerd ben. Ik gooi een zakje electrolytes in mijn fles water en drink de fles praktisch leeg. Het duurt niet lang voordat ik me al beter voel, de benen weer soepel draaien en alle cilinders weer op volle kracht knallen. Ik ben erg blij dat ik een juiste diagnose heb gesteld en remedie heb gevonden 😜.

   De berg die ik gisterenochtend zag aan de ander kant van de woestijnvloer is de berg die ik nu moet gaan bedwingen. Het lijkt een heel beest, maar de PCT rekt elke klim zo lang uit dat het me niet tegen valt. Als ik het hoogste punt bereik zie ik in de verte mount Baden Powell waar ik niet lang geleden boven op stond!

   Het enige wat me vandaag bezig houd is Tehachapi, het volgende dorp op de route waar ik een motel heb geboekt voor twee nachten. Ik ben fysiek toe aan een rustdag, veel meer dan boodschappen, de was, douchen, logistieke planing voor de volgende secties, eten en slapen staat er niet op de planning voor de komende anderhalve dag.

   👋👋
   Read more

  • Day 46

   PCT 2023 - Day 37 - Tehachapi

   May 30, 2023 in the United States ⋅ 🌙 8 °C

   The one with the mice, Ghost and a Thai meal with good friends.

   📍 Location: MM 546.5 to Tehachapi

   🥾 I actually walked: 17.2 miles (13.5 trail miles)
   💰 Money: $263 for two hotel nights, $45 Thai restaurant, $74 in Walmart (huge store!).
   ⛑️ Health: The stretching exercises, pain relief gel and taking my time has worked on my achillies. It’s still sore on my right foot but no issues with my left. The pain in my shin is sporadic. I just make sure I rub them as part of my resting routine.

   ☀️ Weather: Hot, but with a gentle breeze.

   🍲 Food: Breakfast bar and a hot hazelnut coffee, noodles with tuna for lunch and Thai meal for dinner. (Yum!).

   💤 Sleep: I slept quite well in the tent last night. We camped on a ridge and the comments in FarOut (the app) said the site was incredible windy, but we were lucky. No wind for us last night and I had my doors open to enjoy the stars.

   😃 People update: Tonight we had dinner with Amber, Harry and Sketch. It was great to catch up.

   ⚙️ Gear update - Early on I ditched the four smart water bottles and replaced with 2 x 1.5 litre bottles. My tent is looking a bit worn now and there are a few holes in the mesh of my pack. Everything is starting to look grubby and tired (including me!) 😂

   THE LONG WINDED VERSION:-

   🐭 5.10am - I hear a rustling from the palace of a tent next door. “Morning” I said. “Morning” reapplied Bloom. “Sorry if I woke you up last night” she said. “No? I didn’t hear a thing. Did you have a restless night?” I asked. “I’ll explain over coffee” she said. We spent the next 40 mins or so packing up and having breakfast. As we sit down to drink our coffee and watch the amazing sunrise Bloom explained what had happened last night. “You see the holes in the ground?” She says, pointing to he holes. “Yes, they are everywhere in the desert” I said. “Well, last night I discovered what lives in them! During the night I was bombarded by little desert mice who were popping up under my tent and trying to get inside”. She continued… “lesson learned, avoid those little holes if you can!”. Poor Bloom! She’s had lots of ping days recently and really needed a good nights sleep. Tonight we will be in a hotel room with a hot bath and clean sheets. Fingers crossed she sleeps well tonight.

   🥾 619 am - And we are off! We have nearly three miles of climbing before the trail starts heading down to Tehachapi (our final destination). We have fresh legs this morning but the climb is still very challenging. 19 miles to do today. It’s going to be a long day!

   ⛰️ 630 am - Walking on the trail is quite humorous. Bloom and I are both over 50 and these mountains are challenging. We hear footsteps behind us and are constantly living over to let people pass. The youngsters on the trail look as if they are not even breaking a sweat! We stop to let a small tramily pass. Leading the group was the Austrian guy that we saw yesterday named Dominic. “Hi” I said, “thanks for letting us pass” he replied politely. “It’s gonna be a long day” I said “so any excuse for a break!” I laughed. “Not so long. There is a road junction at 13 miles today, rather than carrying on to the 19 mile marker. That’s where we are getting off. It’s called Willow Springs Road.” And with that, he and his small trail family of three waved us goodbye.

   🙌 I looked at Bloom who knew exactly what I was thinking. “13 miles! Whoop! That’s made my day”. I said and did a Whoop! Into the air. I checked the app and sure enough there was an exit point at Willow Springs Road. Looking at the elevation, most of it was downhill as well. The good news gave us a real boost.

   709 am - The reason Bloom has her trail name is because she is fascinated by flowers and takes photos of them as we go. It’s lovely to hear someone enthusiastic about the flowers and I’m learning new things all the time. She first points out the Loopins. I knew that one, or so I thought! “These are actually stinging Loopins are are native to California. They thrive in the mountains and particularly in burnt areas. As we climb higher I keep asking her names of flowers. She spots a Milk weed which has a cloudy white leaf, and the gorgeous Desert Mariposa Lily which pops up in a vibrant orange colour. I think they look like tiny roses 🌹 in the desert floor.

   🪲 Bloom is also a lover of anything to do with nature. She spends a good few minutes rescuing a bee which is on the trail and she doesn’t want him to be trodden on. She then looks up the name of the big black beetles that stick their bums in the air and their heads in the sand. Apparently they are called Desert Stink Beetles. I’m enjoying walking with Bloom. She has a similar pace to me and is a fountain of knowledge on the trail. It’s good to see the trail through different eyes.

   ☂️ 7.47 am - As we reach the peak of the mountain (or nearly the peak) we spot a little oasis that has been created by someone with a sense of humour. Trail magic!! We have gallons of water, a hiker box, a big rubbish bin (Yey! We can get rid of our trash), chairs to sit down with parasols to sit under. There is a library box full of books and another cabinet called “pantry”. If yuh arrived here for a siesta in the middle of the day then this would be heaven. We are in the middle of nowhere, high up in the desert mountains and sitting in a chair with parasols creating shade. It’s all a bit surreal and I’m loving it!
   Bloom and I rest here for about 20 mins before heading our packs onto our backs and hike on. Eight miles to go! We got this!

   850 am - We feel like we are walking out of the desert now. The terrain becomes much more green and it’s great to see new things such as the amazing Joshua Trees. We still have sand but the tumbleweed has turned to green bushes and bracken.

   ⛅️ The weather is good. Just a nice cool breeze with wind turbines all around. The walking is easy and I’m really enjoying the trail today. It’s busy as well as people are passing us all day, and then we leapfrog them when they stop for a break.

   930 am - We hear someone running behind us. As usual we pull over to let the person pass. A young man recognises Bloom and as he runs (yep, he’s running not walking!), he says “have you seen my trail family Bloom?” She shouts after him and says “yes, they are a bit in front of us”. And like that, he was gone. “His name is Wilbur (something to do with a pig), but I call him Ghost. She says with a smile. “Ghost?” I asked. She explained that you think he is in front of you and then he pops up behind you! It’s like he vanishes and then reappears. “It’s difficult to explain” she says.

   Ten minutes later we hear someone else running behind us. It’s Wilbur/Ghost! He passes us again and just puts his hand in the air to say thanks for loving over. I’m super confused! He is fast and he passed us ages ago. I look at Bloom…. “Ghost” she says!!

   🧘‍♀️ 10.47 am - Break time. I’m in my little chair and Bloom has a yoga mat to lie down on. It feels good to rest. A very tall lady called “Catch Up” (I actually thought her name was Ketchup but was corrected later) is sitting to our left. She’s playing Ed Sheeran and enjoying a cigarette. I hum along to Ed as we break for about 15 mins. Check Up leaves and we shortly follow.

   🐴 12 noon - We are so close now! We are walking through the Wind Turbine farm and these things are huge and quite noisy. I then spit a big horse on the trail without an owner to be seen anywhere. Is it a wild horse? It just appeared from nowhere and starts galloping down the hill to say hello. My reaction is a bit different to Blooms. I stop in my tracks and hold up my poles to protect myself and Bloom is “ah, what a lovely horse “. I put bloom in the front because she doesn’t mind horses I prefer them behind a fence.

   🏨 1.10pm - We arrive at Willow Springs Road and I feel the relief knowing I will be in a warm bed later tonight. We were lucky enough to secure a hitch with a trail angel called Lucky Lucy who dropped us right outside our hotel. Check in was not until 3pm but our rooms were ready! Result! Disco Daddy is here as well but he couldn’t check in so spent the last few hours in the German Bakery in town which apparently has the best bread he has ever tasted!!

   Bath ✅
   Laundry ✅
   Gear explosion in my room ✅

   🍺 Disco messaged me. He fancies Thai food tonight and we think that’s a great idea. We set off around 5.30pm in search of a popular restaurant called Thai Apchapi. On route we popped into a liquor store that had a Beer cave in the back with over 700 beers! It was freezing inside but the variety of beer was amazing. Disco loved it, and Bloom found a beer she liked called Fat Cats.

   🍴 A guy from Canada called Brad joined us for a Thai meal. I indulged in a pork chow mien , and chicken satay. We all tried each others food as well. I particle like the steamed dumplings that Bloom was eating.

   👍 To my delight, I had a text from Harry & Amber. They were in town as well and came to join us at the restaurant. Sketch was with them. It was so good to catch up with them and to hear their stories from the last few days. They are hiking out tomorrow so I’m not sure if I’ll see them again before I head home. Home… that’s close now. Just two more weeks left and 136 miles left to walk!

   Thanks for listening to my rambles. It’s been a good day today.

   Signing off.

   Jukebox
   Read more

  • Day 30

   Das wird ein schöner Tag

   April 8, 2023 in the United States ⋅ ☁️ 9 °C

   Wir wachten zu den Geräuschen der riesigen Windräder auf, welche sich schon durch die Ohrstöpsel ins Gehirn gefressen hatten. Sie sollten uns noch die erste Hälfte des Tages begleiten. Die Dinger wurden wohl absichtlich hier hingestellt. An dieser Stelle pfiff der Wind besonders stark durch die Lücke zwischen zwei Bergrücken. Nach 6 Meilen erreichten wir einen Canyon und machten erstmal eine kleine Siesta. Dann verließen wir die Ebene mit ihren Millionen von bunten Blüten und wanderten entlang der Hänge stetig bergauf, und manchmal auch wieder runter und dann natürlich wieder ganz steil und hoch hinaus. Die Sonne brutzelte und wir hatten endlich das Gefühl in der Wüste zu sein. Auf knapp 1900 Metern hatten wir eine irre Sicht über die ganzen Berge und Hänge, die wir in den letzten 7 Tagen durchwandert hatten bis hin zum Death Valley. Erschöpft und glücklich bauten wir unsere Zelte zwischen alten Kiefern auf. Kein Wind, keine Geräusche.Read more

  • Day 37

   Lazy day in Mojave

   April 15, 2023 in the United States ⋅ 🌙 19 °C

   Liebes Tagebuch. Heute haben wir nichts gemacht außer gefressen, TV geglotzt, Blödsinn geredet und dumme Bilder gemacht. Die Stimmung ist gemischt. Morgen geht es zurück Richtung Süden, nach Idyllwild. Wir hoffen ganz doll, dass Magpies Fuß nicht zu lange zum heilen braucht und wir zurück auf den Trail können... und das wir unsere Tramily wieder sehen.
   Mojave war eine Erfahrung aber muss nicht nochmal sein. Wie auf den Bildern zu erkennen, hat es uns etwas verändert.
   Gleich wird es dunkel, besser schließen wir uns jetzt in unser Motel Zimmer ein.
   Read more

  • Day 36

   Schrott

   April 14, 2023 in the United States ⋅ 🌬 19 °C

   Liebes Tagebuch. Alles geht Schrott. Ich habe seit gestern morgen dolle Schmerzen beim gehen und heute war es so schlimm, dass es nicht mehr ging. Eine Schande, denn die Natur ist gerade auf diesem Abschnitt so unfassbar schön.
   Auf Schmerzmitteln bin ich noch 7 Meilen zur nächsten "Straße" im nirgendwo gehumpelt. Zum Glück war Freitag und viele machen Campingurlaub am Wochenende. Zwei ganz liebe Menschen haben uns dann mit ihrem Megatruck zum nächsten Highway gebracht. Das war eine ganz schön wilde Fahrt. Am Highway gab es eine Tanke und ein bekannter der Besitzerin hat uns dann nach Mojave ins wunderbar schäbige Motel 6 gefahren. Er meinte noch wir sollten nach Einbruch der Dunkelheit nicht mehr rausgehen. Jetzt warten wir auf morgen und gucken dann wie es meinem Fuß geht. Derweil genießen wir die Vorzüge der Zivilisation: warmes Wasser, TV und Essen.
   Aber auch sonst ist schon einiges kaputt gegangen. Der Trail hinterlässt seine Spuren. An der Ausrüstung, am Körper und am Gemüt.
   Read more

  • Day 47

   Windy day

   October 24, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 22 °C

   When we woke up this morning, we knew we had found the right spot last night - great sunrise over Lake Isabella! We started early as we had a long day ahead of us. It was going to get pretty windy (up to about 40km/h, South East so in the direction we were heading to 😕) and more of 2000m climbing again.
   After about 10km, we had a quick stop at a supermarket to get ready with a latte and a second breakfast. We passed Silver City Ghost Town and then the rolling climb with heads winds started. We almost ran out of water and had to fight hard against the wind, the heat (up to 37°C), the elevation gain (up to 12%) and even some trucks on the Freeway (again) in order to make it to Keene Cafe before it closed at 3pm. Luckily, we made it at 2.50pm. Afterwards, it was another 20km of climbing and headwinds into Tehachapi, a town with an historic center. There, our host John picked us up and took us to their beautiful home in Stallion Springs where we enjoyed the sunset view and looked at many exciting photos with him and his wife Liz.
   Read more

  • Day 73

   Business as usual

   May 21, 2023 in the United States ⋅ ⛅ 19 °C

   Liebes Tagebuch. Was soll ich groß schreiben? Es ist halt Town Day bzw. Zero Day. Das bedeutet möglichst nichts machen, aber dann ist man trotzdem nur am rödeln. Los ging es mit dem Frühstücks Buffet. Erstmal ordentlich reinlangen. Danach die Fahrt die zum Walker Pass morgen organisieren, mich um den Garantiefall bei meinem Zelt kümmern und schließlich das Futter für die nächsten 9 Tage einkaufen. Zum Glück geht das meiste davon per Trail Angel Post schon nach Kennedy Meadows. Dem offiziellen Ende der Wüste. Der Einkauf bei Walmart war recht entspannt für Walmart Verhältnisse... Details von meinem Besuch der Toilette erspare ich dir, liebes Tagebuch. Irgendwas zwischen Operette und Todesschrei. Am Ende zahlen wir 124 Dollar für nen Einkaufswagen voll mit Kalorien. Deshalb geht man so gerne zu Walmart. Nach dem Shoppen muss natürlich alles noch sortiert und verpackt werden. Das dauert und strengt an. Da darf es schonmal ein Nickerchen zwischendurch sein. In der Ecke stapeln sich Tüten von Essensverpackungen und Unrat. Schon krass was wir so an Müll produzieren.
   Im Pool vorm Hotel geht derweil der Punk ab. Eine Horde von Hikern füllt das kleine Becken und planscht fröhlich vor sich hin. Es riecht orientalisch. Dosenbier ist auch involviert. Zumindest wirkt es so, als wir uns gegen Abend aufmachen um uns eine Pizza zu holen. Auf dem Weg snacken wir uns noch nen kaltes Bier aus der "Beer Cave" im Liquor Store. Die Pizza ist typisch USA. Völlig überladen der Gerät und doppelt so schwer wie bei uns. Im Fernsehen läuft nebenbei Werbung für Medikamente gegen Prostatabeschwerden und Diabetes. Ich schalte um. Judas Priest live in Wacken 2015. Ok, gucken wir uns halt zittrige Metal Opas an, während wir die Fettscheibe verdrücken.
   Zwei Dinge stehen noch an: sämtliche Sachen die quer verstreut im Zimmer rumliegen in unsere Rucksäcke zu packen und ein heißes Bad nehmen. Danach noch gemütlich ein Bier süppeln und dann gehen die Augen zu.

   Ps: der Schicksalszug hat heute gar nicht so viel gehupt. Liegt es daran, dass Sonntag ist oder geht es ihm vielleicht nicht gut? Das macht mich nachdenklich.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Kern County, مقاطعة كيرن, Кърн, কের্ন কাউন্টি, Condado de Kern, Kerni maakond, Kern konderria, شهرستان کرن، کالیفرنیا, Comté de Kern, קרן, Kern megye, Քերն շրջան, Contea di Kern, カーン郡, 컨 군, Kern Comitatus, Kern, Kern Kūn, Hrabstwo Kern, کرن کاؤنٹی, Керн, Округ Керн, کیرن کاؤنٹی، کیلیفورنیا, Quận Kern, Condado han Kern, 克恩县

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android