Vietnam
Giáp Nh

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 96

   Hanoi

   October 21, 2022 in Vietnam ⋅ ☁️ 19 °C

   Efter en bekväm 5 timmars bussresa i en fantastisk sovbuss var vi framme i Hanoi, vid 12-tiden.

   Nästa stopp var nästa land, Laos, och vi hade först inte tänkt att söka visum dit på förhand, eftersom man ska kunna få ett "visa on arrival" vid ankomst till gränsen.
   Men nu när vi hade tid, och vi läst att det skulle gå snabbt att ordna beslöt vi oss för att försöka ändå! Så vi tog oss till Laos ambassad, och var först tvugna att vänta på att de öppnade igen efter lunch. Medan Joel sprang iväg för att hitta en bankomat påbörjade jag ansökan för oss båda. Jag upptäckte då att vi inte hade passfoton med oss (det stod på en Google review att man inte behövde det, men tydligen behövde man det ändå). Så för att vi skulle hinna innan de stängde kl 16 påbörjade de processen åt oss, medan jag rusade iväg för att hitta något ställe man kunde fota passfoton. Innan jag sprang iväg fick jag även OK att skriva under Joels ansökan åt honom, eftersom han inte var där än ^^ Jag tror även att de hade överseende med att blanketten inte var helt rätt ifylld, jag var så stressad när jag höll på att jag i efterhand insåg att jag glömt fylla i vissa ruto osv. Men personalen på ambassaden var helt otroligt trevlig, snabb och tillmötesgående och de verkar ha sett mellan fingrarna.

   Till saken hörde att vi bara har internet på min telefon, och Joel hade min för att kunna söka efter uttagsautomater. Så när jag var ute och sprang kunde jag varken kontakta honom, eller söka något vidare bra på Google maps. När jag inte hittat något ställe där vi kunde fotas på flera försök, så frågade jag på ett café om jag kunde få låna deras wifi och skriva till Joel. Det gick jättebra. Den gulliga servitören gav mig också ett glas vatten och bjöd mig att sitta ner trots att jag inte kunde köpa något, för Joel hade plånboken. Han tyckte väl att jag såg varm och stressad ut, och sen hjälpte han mig att tyda Google maps så att jag tillslut kunde hitta ett foto-ställe ca 600 m bort.

   Joel anslöt till caféet, och vi joggade till fotostället, fotades och rusade tillbaka till ambassaden och lämnade in fotona. På vägen dit plockade vi även upp Joels stora ryggsäck samt våra två "handbagage" som vi fått lämna på caféet där vi väntat på att ambassaden skulle öppna tidigare under eftermiddagen. Sen satt vi på ambassaden och väntade i ca 20 min till, småpratade med lite andra européer som också sökt visa, och sen fick vi våra pass med visumen i!! Personalen på ambassaden var verkligen magiskt trevliga och snälla!

   Justja, det måste ha varit nåt strul med svenska banker den dagen, för Joel sprang runt till 20 (!!) automater innan det funkade! Varav i de tio sista testade han med två olika kort!

   Sen åkte vi i alla fall vidare till busstationen där vi också lyckades köpa bussbiljetter till idag till Laos för 100kr mindre per person än vi räknat med.

   Laos hade hittills bara gett ett fantastiskt intryck! (och det skulle visa sig att vi inte blev besvikna, men mer om det i kommande inlägg :) ).
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Giáp Nh, Giap Nh

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android