• Een opsomming

September 10 in the Netherlands ⋅ ☁️ 18 °C

- Dieren heeft een fraaie dorpskern en ligt mooi aan de IJssel.
    - vanaf een heerlijk exclusief fietspad bij Brummen zijn de IJssel en haar uiterwaarden te aanschouwen - alweer zulk schitterend rivierengebied!
    - Zutphen is leuk, en wat een prachtige huizen daar in noorden van de stad.
    - ook op 87-jarige leeftijd kan je nog op je fiets stappen, mits je het bijhoudt (geanimeerd gesprek gevoerd toen ik op een rustplek gezelschap kreeg van een oude wielrenner).
    - ik kan nog niet kiezen welke provincie ik mooier vind, maar op de grens van Gelderland en Overijssel brak de zon door dus misschien is dat een teken.
    - wat een schitterende bomenlanen in Twente!
    - met een hardgekookt ei, een peer, een voorverpakte plak ontbijtkoek en een noodreep hoef je eigenlijk niet meer te stoppen voor lunch.
    - ergens rond de Holterberg (of er bovenop) wil ik wel wonen. Het bos met heide is er fenomenaal. Maar pas op voor andere fietstoeristen want die stoppen onaangekondigd op de smalle paadjes of gaan staan vergaderen op kruisingen en hebben meningen over fietsbelgebruik
    - op de Zunasche Heide vind je een zgn. pingoruïne, dat is een overblijfsel van een pingo, een ijsheuvel die 12.000 jaar geleden ontstond tijdens de laatste ijstijd. Er landen wel eens lepelaars (maar waren net weg toen ik er arriveerde) en er staan praatgrage locals met camera's omheen waar je een heel levensverhaal van te horen krijgt als je niet oppast.
    - rondom Rijssen, op de meanderende Midden Regge, kan je volgens mij uitstekend kajakken.
    - er loopt een fietssnelweg naar Almelo (en verder), de F35, waar op je flink gas kunt geven in een hoopvolle poging om je trein te halen.
    - perron 3 op station Almelo zit in het verlengde van de perrons 2 en 4, zó ver weg dat je je trein waarschijnlijk op een haar na mist.
    - de conducteurs in deze regio zijn onverbiddelijk. Ook al is de trein nog maar halfvol want het is pas 16:15 uur, heb je keurig een fietskaart aangeschaft en bovendien ingecheckt in daltijd... de fiets mag niet mee dus je wordt er resoluut uit geknikkerd.