• 11. den: Addio mare

August 20 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C

Posledny den pri mori, krasne pocasie, pohoda, totalny oddych. Este sme nezmienili, ze tento rok zmizli z nasho vstupu do mora vsetky kamene a mame luxusny pieskovy koberec. A samozrejme ako kazdy rok, aj tento rok kazdy den miestni lovci obuchavaju ulovene chobotnice o betonove muriky - malo by ist vzhladom na ich nervovu sustavu (chobotnic, nie lovcov) o najrychlejsiu a najhumannejsiu metodu ich usmrtenia (zaroven zarucuje ich cerstvost pre konzumaciu alebo dalsie spracovanie). Obed od Melanie (pani M pasta, ja crostini), vino bianco a opat lenosenie. S pani M sa prisla rozlucit aj Jasmina - jej jasterickova kamoska. Vecer plazova prechadzka do Torre Canne a rozluckova vecera v Il Punto. Vyborna volba, dali sme ustrice, tuniakovy tataracik a carpaccio z cerstvej ryby. K tomu biele vino z Puglie - Teresamanara Chardonay ‘23 Cantele. Ako hlavne jedlo Cavatelli ai Frutti di Mare (pani M) a Filetto di Manzo (ja). Ako bodka cheesecake a tiramisu :-) Posledna prechadzka po plazi. Musle nazbierane, prosecco dopite, ide sa spat. Balime az rano.Read more