• Dushanbe/Душанбе - Dag 5

2 juli 2022, Tadzjikistan ⋅ ☀️ 41 °C

Ondanks dat ik nog niet beter ben, ben ik er toch nog even op uit gegaan. Vlak bij het hostel is de Mehrgon Bazar. een wat luxere overdekte bazaar met heel veel specerijen en kruiden, en twee verdiepingen daarboven een aantal kledingwinkels en telefoonwinkeltjes. Net toen ik weg wilde gaan, heb ik van een man een beker saffraanthee gekregen. Ik maakte duidelijk dat ik niks zou gaan kopen, en mocht het opdrinken. Uiteindelijk was het zo extreem lekker dat ik toch wat heb gekocht! Na wat gelach, een ferme handdruk, een voor de zoveelste keer Robin van Persie te hebben gehoord, ben ik teruggegaan naar het hostel.

Savonds ben ik nog naar de apotheek gegaan (bij het ziekenhuis, op loopafstand) om toch wat pilletjes tegen de diarree te halen. Morgen wil ik toch echt weer verder, dus dan wil ik geen gedoetjes onderweg. Op de weg terug nog even een fles water een rol wc-papier gekocht. Beste aankoop die je kan doen savonds laat.

Ook lees ik later nog dat er rellen zijn in het westen van Uzbekistan (inmiddels 18 doden las ik...), Nukus als grootse stad waar het plaatsvindt. Is een hele mooie stad en stond zeker op m'n lijstje om nog te zien... Als ik niet voor de pamirs had gekozen zat ik daar misschien al wel. Het is wat met die autonome regio's!