• Cuenca - Dag 2

9 de febrero de 2023, Ecuador ⋅ ☀️ 27 °C

Voor de verandering gebruik ik een keer de eerste dag om de stad te verkennen! Cuenca is anders dan alle andere steden die ik heb gezien. Het heeft heel erg veel mooie oude gebouwen en kerken in verschillende vormen en maten. Niet voor niets is het centrum de stad, die officieel Santa Ana de los Cuatro Ríos de Cuenca heet (gelukkig mag er afgekort worden), dan ook UNESCO World Heritage, net als Quito.

Naast dit oude aspect aan de stad (Cuenca staat vooral ook bekend om die vele kerken), is de stad juist ook erg modern. Als enige stad tot nu toe heeft het bijvoorbeeld een gloednieuwe tram, zijn er veel moderne (en dure) winkels, restaurants en hotels te vinden, is er een rivier waarlangs mensen zitten te picknicken etc (ook iets wat ik nog niet echt eerder heb gezien) en zijn er relatief veel fietsers, elektrische steps en andere soorten vervoer die ik tot nog toe niet veel heb gezien. Voor de verandering is deze mix wel is erg leuk! En gelukkig voelt het historische centrum ook nog echt historisch aan, ondanks bijvoorbeeld een metro (die stiekem ook wel erg praktisch is).

Hoogtepunt van vandaag was toch ook wel dat ik eindelijk weer echt goed brood heb gevonden!! Heerlijke baguette, die samen met wat chorizo uit de supermarkt zo op was. Savonds begon mijn slaapzaal vol te stromen. Naast één Duitser, die ik al kende, zijn er nog 6 Duitsers bijgekomen. Lichtelijk intimiderend, zo'n Duitse nederzetting hier (waren hele leuke mensen eigenlijk :)).