• Manaus - Dag 1

20 Mei 2023, Brazil ⋅ ☀️ 36 °C

Na nog langs een enorme soja verwerkingsfabriek te zijn gevaren, kwamen we uiteindelijk vanochtend om 8:00, na 65 uur varen, aan in Manaus. Er werden vele handen geschud en afscheid genomen, en uiteindelijk stond in samen met mijn drie buurmannen te wachten op vervoer bij de uitgang van de haven 🙃 Carlos werd opgehaald door zijn vrouw en was zo aardig om langs mijn hostel te rijden en me af te zetten!

Het hostel, de oudste en bekendste van Manaus, was verrassend stil. Naast mij was er alleen een familie, een Braziliaans echtpaar en een man met een gebroken voet. Voordeel is wel dat ik de hele kamer voor me alleen heb! De rest van de dag heb ik het rustig aan gedaan. Smiddags ben ik nog naar het Palácio Rio Negro geweest, een paleis vlakbij het hostel en dat de komende dagen dicht zal zijn.

Palácio Rio Negro is in 1903 gebouwd door de Duitse Karl Waldemar Scholz, ook wel de "Rubber Baron" genoemd. In deze jaren was de staat Amazonas erg rijk geworden door de rubberproductie, en deze man liet dus een eigen paleis bouwen, toen heette het nog "The Scholz Palace". Nadat een aantal jaren de rubberindustrie in de regio instortte en WO1 uitbrak, ging Karl terug naar Duitsland en kocht de gouverneur het paleis in 1918. Hij noemde het Palácio Rio Negro en het paleis werd de zetel van de regering in de staat Amazonas, al stopte de gouverneur er in 1959 wel met wonen. Sinds 1995 is het paleis een klein museum en worden er bijeenkomsten gehouden.

Aan het eind van de middag heb ik een bus genomen naar een self service lavandería om de was te doen en tijdens het wachten door de buurt te lopen. En uiteraard het hoogtepunt van de dag, met vier mensen op een rijtje naar draaiende wasmachine turen!
    Baca selengkapnya