November 2016 - March 2017
 • Explore, what other travelers do in:
 • Day91

  Lamma Island (HK)

  February 28, 2017 in Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C

  Het was vandaag de laatste dag van onze reis en HK trakteerde ons op een heerlijk lentezonnetje. Het was vandaag net boven de twintig graden, perfect weer voor een wandeling in het groen. We gingen naar Lamma Island, waar je naast een paar strandjes en wandelpaden tussen de groene heuvels, ook de energiecentrale van HK vindt.

  Daarna aten we in een Michelin Restaurant met één ster "Tim Ho Wan". Het waren de lekkerste dimsums die we ooit hebben gegeten, zeker de simpele steamed shrimp (zo goed dat we er een tweede portie van besteld hebben als dessert). Ook hun specialiteit de bbq pork bun was erg lekker.

  Straks beginnen we aan de kofferpuzzel (enkel met handbagage reizen heeft z'n voor- en nadelen 😉). Daarna gaan we nog eens panfried dumplings eten en een chouxke, want die zijn heerlijk! Morgen keren we terug naar België en daar heb ik gemengde gevoelens bij. Ik kijk er keihard naar uit om thuis te zijn, maar ga crazy Asia wel missen ✌
  Read more

 • Day90

  San Po Kong

  February 27, 2017 in Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C

  We bezochten onze laatste pagoda van deze reis: de Sik Sik Yuen Wong Tai Sik tempel. En ze was zeker de moeite! Hier laten veel mensen hun toekomst voorspellen, en het was er dus erg druk met niet alleen mensen uit HK, maar ook Mainland Chinese.

  Daarna gingen we naar de Chin Lin Nunnery, een heerlijke oase van rust in deze drukke stad. De nunnery is volledig uit hout gemaakt en heeft een prachtige tuin waar Jona en ik lang gezeten hebben om rustig te lezen.

  Tussen de tempel en de nunnery hebben we wat geshopt en rondgewandeld. We zijn 's avonds naar de Symphony of Lights gaan kijken. Dit is een grote lichtshow die elke avond gebeurt (maar wij vonden het niet zo spectaculair). We sloten de avond af met heerlijke verse chouxkes van Owl's.
  Read more

 • Day89

  Hong Kong Island

  February 26, 2017 in Hong Kong ⋅ ⛅ 12 °C

  Vandaag namen we de bus naar Victoria Peak, het hoogste punt van Hong Kong Island. Op weg naar boven werden we al getrakteerd op mooie uitzichten terwijl we tussen de hoge flatgebouwen reden. Eens boven gekomen is het uitzicht fantastisch. Het was gelukkig niet mistig en dus konden we ver zien. Aan de ene kant zag je Kowloon en de bergen waar Mainland China achter ligt, en aan de andere kant zag je de eilanden en de groene heuvels. Jona en ik bleven maar van het uitzicht genieten.

  Omdat de rij veel te lang was om de peak tram naar beneden te nemen, gingen we te voet door het groen. Ik ben alvast blij dat we de heuvel afwandelden en niet op. We kwamen een heleboel zwetende, puffende mensen tegen. Het pad van de heuvel is de hele tijd steil, en dus best uitdagend.

  Daarna kwamen we toevallig uit op de zoo, die gratis is, en de botanische tuin. De grote oerang oetang was indrukwekkend en ik had nog nooit zo'n rode flamingo's gezien. In de botanische tuin groeiden speciale orchideeën (en kon je de plaatselijke fotografieclub loco zien gaan met giga staanders en toestellen; beiden de moeite om te zien).

  We lunchten in een Michelin Recommended Restaurant "Tsim Chai Kee Noodle". Zoals bij elk goed restaurant in HK moet je eerst even aanschuiven, eens er een plekje vrij is, word je aan tafel gezet bij anderen en word je verwacht direct te bestellen. We aten noodle soup met prawn dumplings. Heerlijk! Michelin weet wat ie aanraadt.

  Na de lunch namen we de midlevel escalator naar een hogere straat en bezochten we de Man Mo tempel. Een tempel waar de kooplieden vroeger, om te bewijzen dat ze de waarheid spraken, de kop van een kip afhakten en tegelijk iets zwoeren à la "als ik lieg, word ik voor middernacht door bliksem getroffen". Werd het onheil niet volbracht, dan spraken ze de waarheid, geloofden zij.

  We dwaalden verder door de straten om uiteindelijk aan de ferry aan te komen. Die we dan ook namen om terug naar Kowloon te gaan.

  's Avonds was het weer tijd voor een Michelin Recommended Restaurant "Cheung King Kee Shangai Pastry". Deze keer gingen we voor panfried pork and shrimp dumplings. Wederom heerlijk! En als dessert aten we egg waffles. Nom nom nom. Vandaag was een klein eetfestijn.

  Jammer genoeg is de Avenue of the Stars afgesloten voor renovatie, en vonden we niet op tijd een goed plaatsje voor de lichtshow. Morgen doen we weer een poging. Slaapwel!
  Read more

 • Day88

  Mongkok (Hong Kong)

  February 25, 2017 in Hong Kong ⋅ ⛅ 12 °C

  Vandaag was het in de voormiddag een beetje regenachtig, dus na wat rondwandelen in Kowloon Park, waar je onder andere een doolhof en standbeelden van comics vindt, besloten we om naar het Science Museum te gaan.

  Dit was dolle pret. Dit museum is een Technopolis², veel wetenschap op een leuke manier gebracht. Er is momenteel virtual reality dino exhibition. Je houdt een tablet omhoog en ziet dino's rond je wandelen terwijl je uitleg krijgt. Leerrijke ochtend 👌😁

  Daarna gingen we richting de wijk Mongkok. We hebben hier veel rondgewandeld en de tempel Tin Hau bezocht. Daar was zoveel wierrook dat het soms moeilijk ademen was!

  Vandaag was een dag vol wandelen en voelen van de vibe van deze grootstad. Morgen gaan we terug naar Hong Kong island, richting de peak.
  Read more

 • Day87

  Hong Kong

  February 24, 2017 in Hong Kong ⋅ ⛅ 11 °C

  We zijn op de laatste bestemming van onze reis beland en brrr het is hier frisjes! Na drie maanden 30° voelt 13° wel heel koud aan.

  Vandaag deden we een free walking tour over de geschiedenis van Hong Kong Island. Leuk en interessant, en tijdens het wandelen genoten we van het impressionante uitzicht van de stad. Hoge gebouwen met creatieve architectuur staan naast oudere appartementsblokken.

  Deze stad is in eerste instantie erg overweldigend: overal mensen, overal winkels met lichtreclame, en alles moet snel en efficiënt gebeuren. Na drie maanden in ongeorganiseerd "de bus komt wanneer ze komt" Zuidoost-Azië, is dit een heel verschil. Ineens moet alles weer snel gaan, in plaats van op je dooie gemak.

  Na de tour hebben we wat rondgewandeld en geshopt. Shoppen kan je hier echt goed. Van H&M en M&S tot Gucci en Versace, ze hebben hier elke winkel die je maar kan bedenken.

  Nu rusten we even uit op de kamer, want straks gaan we een Hong Kong delicacy tour doen. Een gratis tour waar we kennis gaan maken met het day to day food van de locals. Ik ben benieuwd (en een beetje terughoudend, ik heb al veel rare dingen op de menu's zien staan).
  Read more

 • Day85

  Ho Chi Minh city (Vietnam)

  February 22, 2017 in Vietnam ⋅ ☀️ 32 °C

  Vandaag is onze laatste dag in Vietnam en onze laatste dag in Zuidoost-Azië, morgen vliegen we naar Hongkong! Grootse plannen hebben we niet voor vandaag. We hebben ons een uur geleden in een gezellige koffiebar met een comfortabele sofa genesteld en zijn alletwee onze e-readers aan het lezen👌

  De voorbije drie maanden zijn sneller voorbijgegaan dan ik had gedacht. Hoewel ik Zuidoost-Azië zal missen met z'n street "cà phê sữa đá" (koude zoete melk koffie) en street food, kijk ik er ook naar uit om over een week m'n eigen ontbijt klaar te maken (geen eieren meer!) en me niet meer zorgen te hoeven maken over m'n volgende slaapplaats. M'n eigen bed staat dan elke avond voor me klaar! En uiteraard, last but not least, heb ik dan eindelijk terug toegang tot m'n kleerkast (bye bye legging life, hello salopetje life!)! Ik ben de vier shirts die ik hier draag, zo beu als koude pap en kijk ernaar uit om ze achter te laten in Hongkong 😊 (ik kijk er uiteraard ook naar uit om het thuisfront weer te zien 😊)

  Goed, ik ga verder genieten van m'n boek en van m'n verplichtingsloze middag met Jona ✌😘
  Read more

 • Day83

  Ben Tre (Vietnam)

  February 20, 2017 in Vietnam ⋅ 🌙 27 °C

  Na een nachtbus tot Ho Chi Minh, twee kleine minivans van Ho Chi Minh naar Ben Tre en brommerritje zijn we op onze bestemming geraakt. We logeren in een homestay midden de kokospalmen. Ze noemen het hier ook "Coconut Island".

  Veel meer dan chillen in een hangmat en een beetje fietsen, hebben we hier niet gedaan. We willen genieten van onze laatste week Azië en een hangmat is daar uitermate geschikt voor.

  's Avonds zagen we vuurvliegjes in de palmbomen. Ze flikkerden aan en uit, net kerstverlichting. We sliepen in een open kamer dus je hoorde heel wat beestjes rond ons: houtwormen die knagen aan de houten muren, gekko's, kikkers etc.

  Vanmorgen gingen we met de boot op de Mekongdelta. Onze gids gaf ons wat meer informatie over het leven langs de delta. We bezochten één van de vele kokosfabrieken langs het water. We zagen hoe je van een kokosnoot een kokossnoepje maakt en hoe je een kokosnoot klaarmaakt om ze door te verkopen aan grote fabrieken. Jammer genoeg kon ik niks proeven door m'n kokosallergie, maar volgens Jona was het lekker. Daarna bezochten we een slaapmatfabriekje waar de vrouwen in sneltempo strooien matten in elkaar steken.

  Fun fact: op de vissersboten op de rivier schilderen ze ogen om de krokodillen (die hier al lang niet meer te vinden zijn) weg te jagen. De vissersboten op de zee hebben geen ogen, want zij geloven dat het de vissen zou wegjagen.

  Nu chillen we wat meer in de hangmat terwijl Jona een verse kokosnoot drinkt. En gaan we ons tripje naar Hong Kong plannen 😊
  Read more

 • Day81

  Nha Trang (Vietnam)

  February 18, 2017 in Vietnam ⋅ 🌬 28 °C

  Om 6.30 zette de nachtbus ons gisteren af in Nha Trang. We dropten onze spullen in het hotel en gingen de stad in. Nha Trang is eigenlijk een Russisch vakantieoord en dat merk je enerzijds aan de advertenties bij winkels die in het Russisch geschreven zijn, anderzijds aan de grote hoeveelheid Russen hier.

  Er zijn hier een aantal oude tempels en pagodes, maar de meeste mensen komen hier voor het strand. Wij wilden ook vooral strand liggen, lezen en zwemmen en dat is ook wat we hier aan het doen zijn. Jammer genoeg zit het weer niet echt mee, en zijn we ook niet echt verkocht aan deze stad, daarom nemen we vanavond de nachtbus naar Ho Chi Minh.

  Gisteravond liepen we door het toeristische centrum. Fans van bizar eten, kunnen zich hier uitleven. Je kan hier verse schildpad eten, of krokodil aan't spit. Wij hielden het op scampi's, noodles en als dessert een vers gemaakt ijsje.
  Read more

 • Day78

  Hoi An by night (Vietnam)

  February 15, 2017 in Vietnam ⋅ ⛅ 21 °C

  Beelden zeggen meer dan woorden 😊