• John Roelofs

• Trip start
    August 14, 2016
  • locatie 1 Playa del Carmen

August 15, 2016 in Mexico ⋅ 🌧 24 °C

Na een lange vlucht en een te lange taxi naar de gate!!!!!!!!! Die het vervolgens ook niet eens deed👹waardoor het nog een half uur langer duurde, toch aangekomen bij de balie van National die de auto voor ons klaar had moeten staan....
    Om een lang gefrustreerd verhaal over de betekenis van het woord voucher kort te maken, komen we ons ca 18.30 aan bij ons appartement. Ziet er erg leuk uit. Ff opfrissen en uit gaan eten. Mixed grill met een koud biertje 👍👍👍

• playa del carmen dag 1

August 16, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag lekker rustig naar het strand geweest en daarna nog ff bij het zwembad op het dak van ons appartementencomplex. Op het strand nog eerst lekker geluncht😘.
    Tevens kaartjes geregeld voor de overtocht naar Cozumel voor morgen, met een VW kever cabrio erbij om het eiland rond te rijden.Read more

• Coba ruins

August 16, 2016 in Mexico ⋅ ☀️ 21 °C

Omdat we op de eerste dag een beetje verbrand zijn, hebben we besloten om de 2e dag toch maar niet te gaan snorkelen op Cozumel. We zijn naar Coba gereden om daar de tempel te bezoeken. Het is een groot terrein waarover de diverse ruïnes verspreid liggen. Gelukkig verhuren ze bij de ingang fietsen waarop we door de bossen het hele terrein konden verkennen. Sterre heeft met de Gopro nog leuke filmpjes gemaakt. Daarna terug naar Playa del carmen om even lekker ontspannen in het zwembad te liggen. Marjon en Sterre zijn daarna gaan shoppen en zijn Bente en ik boodschappen gaan doen om risotto te gaan maken.Read more

• dagje Cozumel......

August 18, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 30 °C

's morgens om 9.30 de boot genomen naar Cozumel waarna we in de haven een huurauto konden aanpakken; een "Mexican limousine" ofwel een VW Kever cabrio die in een bedenkelijke staat verkeerd 😭.
    De spiegels bungelen een beetje aan de deur en als je wilt zien wat er achter je gebeurt moet je ze even met de hand goed houden....
    Handrem en lampen werken niet en de rem reageert erg slecht😕 en er zit een slag van zeker 40% in het stuur.
    Maar al met al hebben we de rit overleeft en onderweg fijn gesnorkeld waarna we de boot van 18.00 terug namen naar Playa del carmen waar we na een snellen douche lekker gingen eten in het centrum.

• Chichen Itza

August 20, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 33 °C

Vandaag naar het tempelcomplex Chichen Itza gegaan, ca. 45 minuten ten westen van Valladolid.
    Marjon en ik waren er 18 jaar geleden ook al geweest, maar het blijft een indrukwekkend aanzicht als je het terrein oploopt. We hebben een gids genomen, Wilbert, waardoor we ook de interessante achtergrond informatie te weten kwamen en het geheel nog indrukwekkender werd als men bedankt wat, waarom en hoe de maya's destijds deze bouwwerken maakten!!!!!!
    Einde van de middag zijn Bente en ik nog naar cenote ......gereden voor een frisse duik in deze mooie grot. 's. Avonds hapje gegeten in Valladolid 😘

• Rio Lagertos

August 21, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 28 °C

Vandaag naar de lagune van Rio Lagartes gereden, ca. 100 km ten noorden van Valladolid, gelegen aan de Golf van Mexico. Daar hebben we met een motorboot een tocht door de lagune gemaakt van ca. 2 uur. Erg mooie natuur waarin we veel pelikanen, flamingo's, visarenden en vele andere vogels hebben gezien.
    Onderweg gestopt bij een zoutwinning waar we gezwommen/gedreven hebben in een zoutrivier waarbij we het water in de kleine wondjes voelden bijten. Daarna een stuk verder konden we ons insmeren met klei waarin sulfaat, zout, flamingo poep en nog andere " helende" onderdelen die goed voor de huid waren. Op de terugweg een stukje doorgevaren tot waar de Golf van Mexico aansluit op de lagune en waar we op een klein natuurstrandje ons schoon hebben gewassen. Daar aangekomen teruggevallen naar het vertrekpunt waar we in het bijbehorende restaurant lekker vis, garnalen en frietjes hebben gegeten voordat we terug reden naar Valladolid. Een leuke en geslaagde dag😎

• Verjaardag Marjon en walvishaaien!!!!

August 23, 2016, Gulf of Mexico ⋅ 🌙 28 °C

Vandaag, op de dag dat mijn lieve Marjon 50 wordt (!!!!!) Sta ik met Bente om 6.45 klaar om met een taxi naar de haven te worden gebracht om met een boot een tocht van ruim 2.5 uur te maken (enkele reis😯) , op zoek naar walvishaaien. Toen we de walvishaaien eenmaal gespot hadden ging onze reislijder 😉 steeds met 2 personen het water in als er een walvishaai vlak bij de boot was. Om de ca. 5 min werd er gewisseld. Met de Gopro in de aanslag hebben Bente en ik leuke filmpjes gemaakt van de walvishaaien die wij zagen van zo'n 10 meter lang!!!!! Sommigen met hun baby op hun lijf "geplakt". De 2e keer kwam hij wel heel dicht bij en zwom er ook nog een nurse haai van ruim een meter onze kant op. 🤘.
    Op de terugweg nog gestopt om ergens op zee te snorkelen, waar we 2 grote roggen zagen zwemmen en wat we ook konden vastleggen met onze gopro. Daarna in een lagune gestopt om te lunchen; cheveche, koude stukken vis met rode ui, tomaat en limoensap. Best lekker vond ik, Bente vond van niet, dus die at veel nachos met cola.
    Om 15.30 waren we weer terug bij het hotel. De kapitein zette ons af op het strand voor ons hotel.
    Marjon heeft met Sterre haar verjaardag relaxed doorgehouden bij een leuke strandtent een stuk verder op met een groot schommelbed mochitos, wit strand en turquoise blauwe zee!😎👙⛱🏝🌅

• vertrek naar Tulum

August 24, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 17 °C

Na het ontbijt rustig de spullen bij elkaar gepakt om de boot van 11.00 te nemen, terug naar het vasteland. Daar pakken we onze auto weer op die we daar voor 50 peso per dag ergens geparkeerd hadden. Onderweg nog gestopt bij een aardewerkenwinkeltje waar ik perongeluk een groot beeld aanraak wat vervolgens op de grond kapot valt. Nadat de 2 mannetjes kwamen aanrennen zei ik dat ik het beeld wel zou betalen, maar toen hij aangaf dat deze beelden te koop staan voor ruim 4000 peso schrok ik wel even. Hij kon mij we "matsen" voor 3000 peso.😢
    Daarna verder gereden naar onze volgende locatie in Tulum. Daar aangekomen hebben we ons snel geïnstalleerd en lekker gaan zwemmen in de zee.
    Erg leuke locatie met huisjes/Cabana's op het strand met de vriendelijke en gastvrije gastheer Fabio die erg zijn best doet om het iedereen naar de zin te maken.👌

• Tulum locatie 4

August 25, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 18 °C

Ontbijt op het strand😎 nadat Bente en ik een ochtendduik hebben genomen op ons strand!!
    Daarna zijn we naar Alkumal gereden waar we op het strand gesnorkeld hebben met de schildpadden zie daar veel voorkomen en waar Alkumal ook bekend om staat.
    's avonds gegeten in een ' echt' Mexicaans restaurant schuin tegenover ons hotel.

• Tulum Ruins met de fiets

August 26, 2016 in Mexico ⋅ 🌙 24 °C

Na weer een lekker ontbijt op het strand nadat Bente en ik weer 's morgens om ca 8.00 zijn gaan zwemmen in de zee, zijn we met de fiets naar de ruïnes van de Tulum tempel gegaan. 'S middags op ons strand gelegen en gezwommen waar Fabio om ca. 16.00 uur een fles Moet & Chandon champagne en vanille ijs met verse aardbeien kwam brengen ter gelegenheid van de verjaardag van Marjon. Omdat de barkeeper op Holbox geen champagne kon regelen hebben we het in Tulum gedaan mede dankzij Fabio.
    's avonds zijn we gaan eten in restaurant Hartwood enkele minuten bij ons hotel vandaan en waar ze een heerlijke kaart hebben, maar echt wel moet reserveren om binnen te komen. Het is erg lang geleden dat we zo overheerlijk hebben gegeten!!!!! Het was niet goedkoop ( USD 200,-) maar omdat het zo ontzettend lekker was hebben we ook maar gereserveerd voor een dag later, onze laatste dag van deze vakantie in Mexico.

• laatste dag Tulum

August 27, 2016 in Mexico ⋅ ☀️ 29 °C

Vanmorgen weer rustig op het strand ontbeten waarna we de kajaks hebben gepakt en op zee op zoek zijn gegaan naar het rif wat ergens op 150 meter vanaf het strand moet liggen volgens Fabio.... 🤐, maar na ruim 250 meter op de zee te zijn geroeid hebben we wel enkele planten, rotsen en vissen gezien, maar niets speciaals. Wel een leuke kajaktocht gehad in de ochtend zon. Na een paar uurtjes op het strand zijn we naar cenote Dos Ojos gereden, een klein half uurtje richting Playa del carmen vanuit Tulum. Mooie cenote, eigelijk 3, waarvan we in 2 cenotes gezwommen hebben. Lekker koel en zoet water. Daarna nog even naar centrum van Tulum waar de meiden enkele souvenirs kochten voor hun vriendinnen.
    Toen even opfrissen en weer naar restaurant Hartwood waar we weer buitengewoon heerlijk gegeten hebben op de onze laatste avond in Mexico...😢😢

• terugreis.....

August 29, 2016 in Mexico ⋅ ⛅ 26 °C

Om 8.00 uur opgestaan en langzaam begonnen met het inpakken van de koffers want we willen rond 10.00/10.30 uur wegrijden naar het vliegveld van Cancun.
    Tussendoor het laatste ontbijt genoten op het strand...........
    Rond 10.30 rijden we weg en dan zouden we om ca. 12.00 uur in Cancun moeten zijn. Halverwege begon een politiewagen (grote Ford pick up) achter ons te rijden met de zwaailampen aan en knipperende koplampen, dus ben ik maar gestopt. Ik moest uitstappen en bij de kofferbak komen staan. Hij zei dat ik te hard heb gereden 🤐......waarop ik aangaf dat ik met het overige verkeer meereed qua snelheid, maar daar was hij niet gevoelig voor. Ik kreeg van hem een boete van 2000 peso ( zo'n € 100.-) maar ik zei dat ik doe niet bij me had. Hij wilden mijn rijbewijs innemen zodat ik achter hem aan kon rijden naar het politiebureau om daar alsnog de boete te betalen. Toen ik herhaaldelijk aangaf dat we dan ons vliegtuig zouden missen vroeg hij hoeveel geld ik dan wel bij me had. Dat was 560 peso ( ca. €28.-) . Hij wilde ons dan wel "helpen" door dat bedrag te accepteren... volgens ons een trucje op van de toeristen een beetje zakgeld bij te verdienen, maar ja, tegensputtelen heeft geen zin dus betaald en weer verder gereden. Bij het aftanken van onze huurauto deed het creditcardapparaat het niet, maar gelukkig na de 6e poging pakte bij weer het signaal op. Toen gingen we de auto inleveren bij National, waar we bij het ophalen slechts ervaringen mee hadden, wat kwam doordat wij d e auto huurden bij Sunnycars, waarbij alles is inbegrepen, maar dat bij National niet begrepen. Bij het inleveren moesten wij een " verschil" van 1700 peso bij betalen voor locale belastingen terwijl dat er wel bij inzit bij Sunnycars. Omdat hij moeilijk ging doen, deden wij dat ook en gaven duidelijk aan dat wij NIETS gingen betalen! Terplekke heb ik Sunnycars gebeld die aangaven dat er geen sprake was van bijbetalen en dat zij de medewerker wel even aan de telefoon wilde hebben. Tot onze verbazing weigerde hij de telefoon aan te nemen!?!? Omdat wij nog een beetje pissiger werden is hij naar zijn baas gelopen en toen hij na enkele minuten terugkwam was het opeens wel goed 😑.
    Toen konden we eindelijk naar het vliegveld om daar nog snel een hapje te eten, in te checken en tot rust komen in het vliegtuig tijdens de 9 uur durende terugreis naar Schiphol, waar we om ca. 7.45 uur in de ochtend landen.

Trip end
    August 29, 2016