Day 47 - 101 km - Další trail končí
Gestern in den USA ⋅ ☁️ 23 °C
Včerejší rozhodnutí postavit stan pod střechou se ukázalo jako prozíravé. V noci začalo pršet a takhle jsem mohl ráno balit hezky za sucha. Noční déšť ještě dozníval, ale spíš toWeiterlesen
Day 46 - 128 km - Welcome to Frogs and Hogs
20. September in den USA ⋅ ☁️ 30 °C
Brzy ráno mě trochu zneklidní bubnování dešťových kapek na stan, je po sedmé a déšť nepřestává, tak balím v dešti. Když jsem všechno mokré zabalil, pršet pochopitelně přestaloWeiterlesen
Day 45 - 105 km - Rub a líc trailů
19. September in den USA ⋅ ☀️ 34 °C
Celý den po Katy Trail a ještě následující dva, tři dny taky, aspoň podle plánu.
Jizda po těchto trailech má výhody i nevýhody. Plusem je, že neřešíte automobilový provoz, naWeiterlesen
Day 44 - 114 km - Katy Trail
18. September in den USA ⋅ ☀️ 35 °C
Katy Trail, další z řady rails-to-trails stezek, které by mě měly posunout k cíli.
Ale nejdřív jsem se musel dostat z Kansas City. Dneska žádné pohodové cyklostezky, ale kličkováníWeiterlesen
Day 43 - 93 km - Kansas City
17. September in den USA ⋅ ☀️ 33 °C
Po několika chladnějších a deštivých dnech se opět vrátilo vedro, užiju si ho i zítra, pak se má podle předpovědi trochu ochladit, pokud do toho nebude moc pršet, tak bych to iWeiterlesen
Day 42 - 117 km - Saint Joseph
16. September in den USA ⋅ ⛅ 29 °C
Popisovat dnešní den snad ani nemá význam, protože bych opakoval to, co včera. Od rána pršelo, s tím rozdílem, že dneska bez přestávky, až teprve odpoledne, když jsem dorazil zmoklý doWeiterlesen
Day 41 - 118 km - Cestující v dešti
15. September in den USA ⋅ 🌧 18 °C
Ráno kouknu z okna, pak na předpověď počasí a chtěl bych být někde jinde. Venku leje jako z konve, předpověď hlásí déšť na celý den, snad jenom to tornádo si našlo jinou cestu.Weiterlesen
Day 40 - 39 km - Koupím lístek na Noemovu archu
14. September in den USA ⋅ ☁️ 23 °C
Dobrodružství prý začíná za komfortní zónou. Zdá se, že jsem ji právě překročil 🤷
Včerejšek mě měl asi trochu ukolébat, že ten vítr není tak hrozný, drobné přeháňky takyWeiterlesen
Day 39 - 105 km - Trochu historie
13. September in den USA ⋅ ☁️ 15 °C
Nakonec to dneska taková hrůza nebyla. Déšť jenom ve formě chvilkových přeháněk, protivítr byl, ale s intenzitou minulých dní se to nedalo srovnat, asi se šetří na dny další 🙈,Weiterlesen
Day 38 - 98 km - Jednou jsi dole, jednou nahoře
12. September in den USA ⋅ ☀️ 21 °C
Severní vítr je krutý... No, ne vždycky, když se vhodně využije.
Podle mého geniálně 🫣 vypracovaného plánu jsem dneska měl jet na východ a další den na jih. A meteorologovéWeiterlesen
Day 37 - 96 km - Zítra bude líp
11. September in den USA ⋅ 🌬 30 °C
Dneska devět hodin šlapání proti větru. Krajina se celý den nemění, nic, co by stálo za podívání.
Nemám sílu ani náladu na psaní, zítra snad bude líp.
Ivo.
Day 36 - 79 km - Pořád na východ, rychle či pomalu
10. September in den USA ⋅ 🌬 27 °C
Chceš-li rozesmát Boha, řekni mu o svých plánech, zní jedno přísloví. Já si dneska naplánoval aspoň sto kilometrů. Vždyť Nebraska je samá rovina, cesty kvalitní, přece mi to vítrWeiterlesen
Day 35 - 105 km - Cowboy Trail
9. September in den USA ⋅ ☀️ 26 °C
Cowboy Trail je další z mnoha trailů typu Rails-to-Trails, neboli železniční trať přeměněná na cyklostezku. V tomto případě jde o bývalou trať Chicago & North Western Railway. HlavníWeiterlesen
Day 34 - 89 km - Nebraska
8. September in den USA ⋅ ☀️ 27 °C
Nic netrvá věčně, ani dobré, ani zlé. Ráno lehce pod mrakem, ale bez deště a vítr se vrací zpátky a jako omluvu za minulé dny se mi opřel do zad. Rychlost jízdy dvojnásobná, únava aWeiterlesen
Day 33 - 40 km - Jednou se to zlepšit musí
7. September in den USA ⋅ ⛅ 28 °C
Dneska hodně stručně. Vítr beze změny, přidal se déšť 🙈 Ráno leje jako z konve, čekám do deseti hodin, kdy je check-out na pokoji, prší pořád.
Díky větru prší vodorovně 🫣,Weiterlesen
Day 32 - 38 km - Větru neporučíš
6. September in den USA ⋅ 🌬 32 °C
Poručíme větru, dešti... To už kdysi zkoušeli soudruzi a moc se jim to nedařilo. Já dneska taky větru neporučil 🤔 Od rána to byl předem prohraný boj s větrnými mlýny, doslova. TakWeiterlesen
Day 31 - 82 km - Vítr
5. September in den USA ⋅ ☁️ 35 °C
Tak jsem si říkal, že dnešek by mohl být po náročném včerejšku takový odpočinkový, jenom se přesunout o kus dál. Jenže o tom, jaký den bude, já nerozhoduju.
Třeba takový vítr...Weiterlesen
Day 30 - 86 km - Badlands
4. September in den USA ⋅ ☀️ 34 °C
Tenhle fascinující národní park skutečně nemá své jméno pro nic za nic. Věděli to už původní obyvatelé, indiáni kmene Siouxů, kteří tuto oblast tak nazvali jako první, pochopilWeiterlesen
Day 29 - 97 km - Když žaludek řídí cestu
3. September in den USA ⋅ ☀️ 35 °C
Asi před třemi dny mi došel plyn do vařiče. Což není sice žádná tragédie, ale jíst několik dní po sobě studené fazole a nemít možnost si udělat čaj nebo kafe, toWeiterlesen
Day 28 - 68 km - Čtyři prezidenti
2. September in den USA ⋅ ☀️ 19 °C
A není to málo, Antone Pavloviči?
Národní památník Mount Rushmore zahrnuje sochy čtyř amerických prezidentů, vytesaných do žulové skály Mount Rushmore v pohoří Black Hills.Weiterlesen
Day 27 - 76 km - Na bizony půjdu příště do ZOO
1. September in den USA ⋅ ☀️ 22 °C
Tenhle den měl být především takové zážitkové safari po Wildlife Loop Road, což je asi čtyřicetikilometrová smyčka po Custer State Parku a lze prý při jízdě po ní vidět zblízkaWeiterlesen
Day 26 - 82 km - Cyklistická extáze
31. August in den USA ⋅ ☀️ 25 °C
Zatím nejkrásnější cyklistika amerického putování. Celý den jsem pokračoval po Mickelson Trailu, bývalé železniční trati. Žádná silnice, žádná auta, perfektně upravený povrchWeiterlesen
Day 25 - 51 km - Deadwood
30. August in den USA ⋅ ⛅ 29 °C
Ufff... Dneska sice jenom padesát kilometrů, ale převýšení skoro tisíc metrů. Po příjemné cyklostezce odjíždím z města Spearfish, kde jsem strávil noc, napojuji se na silnici a po párWeiterlesen
Day 24 - 81 km - Pohodový den
29. August in den USA ⋅ ☁️ 30 °C
Po relaxačním včerejšku dneska zase do práce. A hned od rána pěkně do kopce. Ale snad částečně díky včerejšímu odpočinku, částečně i díky počasí se jelo docela dobře.Weiterlesen
Day 23 - 41 km - Devils Tower
28. August in den USA ⋅ ☀️ 32 °C
Dnešní den jsem pojal jako takový odpočinkově-poznávací. Trochu jsem změnil původní plán a poprvé od začátku cesty jsem zůstal dva dny na jednom místě.
Asi dvacet kilometrů odWeiterlesen

Reisender